Jogos, de a cég valóban profin működtetett fundamentum+ Romániában? Nem éppen szociálisan érzékeny széplelkek vezetik, kemény kiskapitalisták, cégen kívül és belül is. De a fundának a tőzsdén ahogy látom egyre kevesebb köze lesz az árfolyammozgásokhoz.:)) A Concorde az ócsításban volt érdekelté téve szvsz.
"A fundamentumok figyelmen kívül hagyásával és érdemi szakmai elemzés nélkül készült anyag így a befektetők hiteles és kiegyensúlyozott tájékoztatása helyett kizárólag piaci hangulatkeltésre alkalmas. " Csak a Concorde lenne tenne ilyet? Persze, ártatlanok, mint a nyíló kis virág. Mint az árokparti büdöske, ja...
A mai napi forgalom bő 3/4-e hatin átkötött poziból adódott.
A 1109-nek ugyanis 130 konti forgalma volt, ami 13000 db. Na de a hatin átkötött forgalom duplája jelenik meg a prompton. Így 26k volt a prompton a hatis pozik forgalma, a teljes forgalom meg valamivel 30k felett volt.
Szvsz. ez egy óriási lufi.
Én már magamban tettem egy összehasonlítást az OTP-vel,aminek 10Xes a névértéke és kb.fele a piaci ára.Ezeket összevetve a Start hússzorosan értékelik az OTP-hez ami évi 150-200 milliárd nyereséget termel.Hol itt a reális árazás?
Világos, hogy a névértéknek semmi köze a piaci árhoz, az csak a múlt. De azért egy viszonylag új cégnél mégis érdemes elgondolkodni rajta. Az ár 10 év alatt a névérték 1000-szeresére ment. 10 év alatt vajon milyen olyan extra tudása / értéke (ez lehet eszköz, jog, kapcsolat, bármi) / innovációja volt a cégnek, vezetőknek, amivel 1000-szereztek? Vajon valóban teremtettek ők 1000-szeres értéket?
"az utóbbi 3 napban ennyire lehúzta volna egy elemzés?"
A piacot te nem nézed? Mintha az utóbbi 3 napban minden leszakadt volna.
E-star kicsit túlteljesített ebben. Na de nézz rá a chartra, az elmúlt 1-2 hónap lefelé csorgásában meg tartotta magát. A 10e-s szint pszichológiai határ és támasz is volt. A múlt heti amcsi zuhanás után tuti volt, hogy ez leszúr, ahogy benéz rendesen 10e alá és töri a 200 naposat.
Hogy sok speki vett belőle tőkeáttétellel, határidőn átkötve . Ott viszont napi elszámolás van, így a veszteséget nap végén levonják a számláról. Egy idő után elfogy a szabad pénz és akkor kényszerzárják a pozíciót.
Szerintem igen, az eladók szerint nem.
Ki-ki döntse el. :-)
Be tudná valaki linkelni "azt" a CD-elemzést, ami miatt lejöttünk két nap alatt 10k-ról idáig?
Akarki akarmit mond, ez egy erosen pozitiv hir, meg akkor is, ha belevesszuk, h meg a szenteknek is maguk fele huz a kezuk...
Szerintem egy ilyen brutak kornyezetben ilyen szuperul teljesiteni nagyon nem kis teljesitmeny, emelem kalapom! igy tovabb! :)
Jo szerencset!
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....