Jesszumpepi dehogy. Ki vagyok én hogy bárhol “rendet” tegyek? Azt se olvastam h mi volt itt a vita meg nem is érdekel. Engem csak a számok meg a sztorik érdekelnek. Na mindegy, nem károgtam, csak egy p/e rátát számoltam.
Velünk vagy, és tényleg leírtad 100x, hogy a tőzsde a jövőt árazza, csak ha almafa átmegy sírni a Kisbüfik topikba, késztetést érzel, hogy "rendet tegyél" ideát...
Nyugalom gyerekek én veletek vagyok, leírtam 100x hogy a tőzsde a jövőt árazza, és hiszek én is a papírban, volt is többször, választások után pedig vslószínűleg veszek is megint.
En az arbevetelre gondoltam, hogy felulmulja. A feleves 544 millio es 1351 az eves. E szerint az elozo felevben majd duplajara nott a beveteluk. Es en azert nem gondoltam ekkora novekedesre, mert eddig meg nem irtak ala semmi uj konkret szerzodest, ha jol tudom. Az egy reszvenyre juto bevetelt novekedes figyelem, mivel kezdeti stadiumban joval magasabb koltsegek merulnek fel es ez az eredmenyre negativ hatassal van. Es remelem is, hogy tovabbra is hatalmas koltsegekkel fejlesztenek uj eszkozoket. Lehet nincs igazam, de en orulok a szamoknak es bizom benne a tovabbi novekedesben.
Mivel tavaly október óta nem érkezett semmilyen érdemi hír, mindenki tudta, hogy nem a 2017 eredmény hozza majd a 400-500 szintet, erre te is utaltál előzetesen pár napja. Minden más, amit felsoroltál pozitívumként az viszont 2018. Milyen számokat tettél is most tisztába? Lényegében csak egyet, azt is a múlt évből. Szerinted egy kiemelkedő eredmény és jelentés után pl. a Konzum/Opus esetén mi történik, ha bukik a kormány (csak feltételezés)? Ennyit számítanak a külső vagy "egyéb" tényezők. Ha 160nál be tudtál volna vásárolni (nem ment le), akkor most nem a P/E-t emelnéd ki, csak annyit írnál, hogy szép papír, jó papír. 😉
Mi múlja felül? Bocsánatot kérek a vérhívőktől, de azért tegyük már tisztába a számokat. Növekedési sztori, meg komoly munka, meg tőkeemelés, meg a tőzsde a jővőt árazza. De. Tavalyi nyereség bruttó 3,3Ft részvényenként. P/E ráta 80-90.
OTTone