Mivel igény van rá a fórumon nyitottam egy új OTP topikot, aki akar ír ide.
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!
A magyar macro gazdasagi helyzet tovabb romlott. Most mar szinte teljes nyiltsaggal "utanam a vizozon" tettek uralkodnak mint XV. Lajos, a nihilisztikus "semmi sem erdekel miutan tavozotam" allapotu es jellegu kormanyzati lepesek egesz sorozata ma mar jol beazonosithato. . Nem jon EU penz. Oriasi az inflacio.No az adossag Esik a kiskereskedelmi forgalom. A benzinkuti is. Nem lesz EU hitelkeret sem. Se Erasmus az egyetemistaknak. Viszont vendegnek jon a zuzbeg es mas turk pajtas, nezni a tuzijatekot.. Nem jon ide mas, mint a mergezo anyagokkal dolgozo kinai akkugyarak, filippino munkasokkal. Kell Atletika VB, Vodafone, Repter. De nem kell iskola, egeszsegugy, vonat, es minden mast is leallit. Hajra magyarok ! . Mennyi ido kell, mire rajon, hogy a MOL-tol mar minden elvett, de az OTPnel lehet meg talalni penzt? CSS nyilvan kivette a kasszabol Q2-ben, amit csak ki lehetett. Jol tette, remelhetoen jol eldugta. A kisbefektetok meg lelkesek. Nekik csendben megjegyzem, EUFN, europa bankindex, ma leszakadt. Az utolso csucs 2022 elejen volt, azota a bankoknak BEAR piac van. kesz van wave(1) ES wave(2), SOT KESZ wave1-wave2 is. Igen, wave(3) kovetkezik, a begyorsulasi szakasz. Hamar kiderul, a HUF gyengeseg idejen meddig tart ki 14k folott.
Törölt felhasználó2023. 09. 07. 16:01
Eljött a szeptember újra részemről várom a jó beszállót, kicsit leült ez a topic, de én kíváncsi lennék pár elemzőre mit lát a mikulás rally előtt.
Nos talán beindul egy hevesebb korrekció , avagy tető kijelőlés a BUXban, a fák se nőnek az égig. Csak tovább (hosszútávon minden bizonnyal) https://invst.ly/119174
Nem akar jönni az a C hullám lefelé? Előbb lesz szerintem 15e felett mint ahova berajzoltad a C hullámot :D 4IGről pedig csak igazad írjál, ne kamukat és szándékos hazugságokat. Még a tényeket is ellenkezőleg látod. Szerinted nem fizettek, mikor 2022.12.17-én már fizettek és idén is fognak. hogy akarsz így hitelesnek látszani??? Kitiltottál a fórumodról, hát most ide írtam a tényeket. Elnézés kérek a többiektől, hogy ide írtam, tudom nem idevaló, de...
Mindenben igazad van. Ha a 2008-as válság előtt állunk, akkor az OTP akár 10 ezer ft-ot is eshet. Viszont ennek a valószinűsége azért (a legtöbb elemző szerint ezzel egyetért) nem nagy. Mi itt a normál verzióval számolunk. Egy kis recesszió aztán kisebb fellendülés. Ha összeomlik a világ akkor az OTP sem lesz kivétel.
Nem szállnék be a vitába, azonban visszaterelném a szakmai vonalra a gondolatokat. . Attól függően, hogy ki milyen szemüvegen keresztül nézi a piacot, milyen időtávon gondolkodik, akár lényegesen eltérő irányok esetében is igaza lehet. A tavaly nyári mélypontból minimum egy korrekciónak kellett érkeznie, mely formájától függően (és figyelembe véve az elliotti hüvelykujj szabályokat) jó eséllyel 13k fölé való érkezése reális elvárásként lehetett megfogalmazni. A januári lokális tető után nyitva voltak a bear és korrekció utáni bull verziók is. Egy mélyebb B hullám, akár a dupla alj szintje alá is befuthatott volna (nem ezt tette és erre 9000 környékén szép jelek is mutatkoztak az indikátorokon a fordulatra), de nem tette és fordulatot követően elindult egy C vagy egy 3. hullám. . Az 5-6000-es célár gondolatok - minden más kizárása mellett - egy belső elköteleződés következménye, a saját véleményének megtámogatása a charttal ami egy hiba. Nem vádaskodni akarok, leírtam ezt már anno is, hogy erre nagyon kell figyelni, én is sokat beleestem (beleesek) ebbe a hibába, mert a belső elköteleződés miatt, nem jól rangsorolom a lehetőségeket, de nyitva kell lenni mindkét irányra. . Ami miatt most szólok, hogy pont ugyanezt az érzelmi elköteleződést látom csak épp most a másik irányba, nem szabad, mert a piac nagyon gyorsan fricskát tud mutatni a bull szemüvegen keresztül szemlélődőknek. *** A bear irányhoz egy-két gondolat: Csak akkor tud megvalósulni, ha a TA lehetősége mellett Funda támogatást is kap a verzió (azaz ezekről a szintekről egy méretes esés), erre pedig vannak már most viharfelhők: - magyar gazdaság recesszióban - a magyar költségvetés tragikus - 2008-ban láthattuk mennyire összefügg a világ pénzügyi rendszere, az amerikai jelzálogpiaci válságot az egész világ megérezte, most Kínában dől össze az ingatlanpiac, nem lehet tudni, mit és kit ránt magával Tudom, hogy az OTP már nem magyar bank, bevétele jellemzően külföldről jön, de a kormányzatnak, ha pénzre van szüksége, először a bankok jutnak az eszükbe, ha az országot befektetésre nem ajánlott kategóriába teszik, akkor az OTP is oda kerül (szabály a hitelminősítőknél), ez pedig hozhat egy eladási sokkot, mint 2008-ban.
Na ez az amit én se értek. Néhány kisbüfit talán tud befolyásolni,de az nem tudja megmozgatni az árfolyamot. Lehet,hogy brókereket próbál befolyásolni,néhányan ismerik szerintem személyesen.
Én már abszolút nem veszem komolyan, hiába istenitik itt a tudását egy páran. De egyet nem értek. Miért pánikoltat folyamatosan. Mi haszna ebből? "Ki fizeti a révészt" ?
Aztán amikor valamilyen külső körülmény covid,háború ilyesmi beszakad akkor meg veri a mellét na megmondtam mert ő tudja előre hogy világjárvány lesz stb. Egyszer sem hallottuk még tőle,hogy bocs fiúk tévedtem most nem jött be lapít mint xar a fűben.
Egyszerűen komolytalan! NEM tévedhetetlen SŐT! Avarage! Mindig is voltak és lesznek esések a piacokon, hol kisebb, hol meg nagyobbak. Amúgy szereti szórni a pánikot rendesen 2007 óta (lsd SPY) Cash is King, meg ilyenek.
OTP Trollmentes topik
Lakás, ingatlan topikom troll mentes lett a moderálásom mellett, és az egyik legpörgősebb topik lett.
Írjatok ide, ha van kedvetek.
Hasznos fórumozást!