Téged legalább mindig örömmel olvaslak, folyamatosan (öt percenként) rendkívül fontos, releváns információkkal szórakoztatod a nagyérdeműt, nem ilyen szarságokat írsz, mint én.
Nem vagyok zseni, de matekhoz értek valamit és megpróbálom elmagyarázni, miért vagyok ilyen gyors a véleményalkotásban egy könyv alapján. Az OTP mozgása számomra nem tipikus tőzsdei részvénymozgás, bár igyekszik rá lehetőség szerint hasonlítani. Mélységében elemezve inkább determinisztikus. (Eddig kb. biztos vagyok abban, amit írtam) Ez lehet például azért, mert kevés számú, jelentős szereplő irányítja hosszú távon. (pl. OTP SRV, amerikai felvásárló .. egyéb ismeretlenek - Ez már kevésbbé biztos, inkább csak én gondolom így, ehet más oka is.) Írtam korábban azt a hülyeséget, hogy szinte rajzolják a grafikont. Furcsa módon azonban nem csak a hosszú táv determinisztikus, hanem a napon belüli mozgások is. Kérdés, hogy milyen terv alapján, és hogyan érik el, hogy minden távon arra menjen, amerre tervezik. Mivel már sokat néztem a számokat, kb. sejtem. Így a könyvből csak ellenőrzöm, az történik-e amire számítottam. Az meg gyorsan megy. Amúgy 10030-ért visszavettem, amit reggel 10070-ért eladtam. Nem volt nagy biznisz, de estére még lehet :)
tetszik nem kis piac vagyunk.. oda pakolják az árfolyamot ahova akarják..8ráadásul egy brokicég látja a teljes könyvet látja a stopokat még a kisbefektetői reakciókat is könnyen kiszámíthatja..) ha van nagyobb vevő akkor az egy értékre átlagol.. persze mindjárt megjelenik a chartban..
Én is szoktam nézegetni a kötéseket..sok dolog kiderül..melyik oldal ajánlatait kapkodják..és mekkora darabszámokkal.. iceberget is lehet látni.amikor egy csíkot kikapnak..azonos időben fura darabszámmal.. fontosak a nagy darabszámok.. az sem mindegy hó vége van vagy sem.. Ma sztem felfelé kötik..
Tényleg nem kötözködni szeretnék, csak azért kérdezem, mert a saját daytrade kereskedésem is legalább hatvan százalékban a könyv és a kötések figyelésén alapul, hogy a fenébe lehet egy délelőtt 11-kor betett könyv alapján a délután kettőig zajló árfolyam mozgásokat előre jelezni. A könyv kb. 5-10 percenként akár teljesen át tud alakulni, lehet benne iceberg, és a többi. Realtime folyamatosan figyelve a könyvet / kötéseket se tudok levonni belőle legfeljebb a következő pár percet előre jelző eseményeket, nem órákkal előre jelezni bármit…. Te valami zseni lehetsz.
kukacponthunak...mert kostolgatott...persze nem értette meg a lényeget.. hehehe az ellenállás az támasz.. ja ja neked.. Szóval..ellenállást mondtam ami ellenállás.. akkor sem értetted... egy nálad nagyobb tudású elmondta neked ő is használja így.. ha fentről jön lefele az ár..akkor támasz az ellenállás.. beírtam a színtjeimet.. ebben az esetben ellenállás.. mert felfelé és lefelé is ott van..azt már meg sem értenéd..vannak olyan támaszok amik nem ellenállások.. csak gyenge támaszok egy nagy esésben.. esetleg csak egy egy időszakban vannak ott. A lényeg az ellenállás színtjeim (TP színtem). minden kerek ezer a 250,650 (innen nagyrészt felfelé megy el),950, szolid ellenállás az 500.. amikor lendület van akkor 50-70Ft-ot átlépi az értékeimet de általában visszaáll Otp jól mutatta a múlt héten és most is.. 9700,9800, mint támasz..miközben nálam nem ellenállás..látszott a múltkor is 10.080 alkalmi ellenállás..de nem támasz..
A könyvből úgy gondolnám, ezen a szinten mozgunk majd kettőig. Aztán megy tovább az emelkedés, mert eldó már kevés volt 10k alatt, nem érdemes erőltetni lefelé. Lehet még kisebb esés délig, de eladók hiányában valószinűleg nem lesz meg a 9900, inkább 10.030-ig csak.
OTP részvényesek ide!