"ugyanakkor a tőke növekedésével a vezetés jogosult lesz magát
javadalmazni, jelen politika szerint saját részvény hiányában akár
készpénzben is" Ez itt a lényeg!!
ugyanakkor a tőke növekedésével a vezetés jogosult lesz magát javadalmazni, jelen politika szerint saját részvény hiányában akár készpénzben is. Nekem ez nagyon zavaró, de rajtam kívül csak Dr. Emu kapta fel erre a fejét. Mindenki más számára megnyugtató ez a helyzet??? A tökeemelésből Huber úr részvényt keletkeztet, majd eladja a piacon, ergo az összes piaci szereplő adja össze a tőkeemelés értékét. A tőke növekménye alapján ugyanakkor a cég vezetése jogosult javadalmazni magát. Ébresztő!!!
A cég nem akar osztalákot fizetni, ezt Csereklei kerek perec megmondta. Nem azért tőkésítették fel a céget, hogy most kiadják belőle a pénzt. E helyett újabb tőkeemelések várhatók, ami a részvényszám növelését fogja indukálni, így a cég tőkeállománya 5 milliárdról elmozdulhat mondjuk 10 milliárd felé. Az egy részvényre jutó érték marad 30 forint körül. Egyetlen egy dolog nem keletkezik: részvényesi érték. A piac eddig nem reagált pozitívan a részvények keletkeztetésére. Szóval muszáj lesz technikai alapon meghúzni a céget ha árfolyamemelkedést akarsz, mert fundásan nem fog menni... egyelőre... szerintem...
Javaslat biztosan lesz megint (1% feletti kisbefektetői részről), a kérdés csak az, hogy újra elkaszálják-e formai hibákra vonatkozó jogászkodással, ha nem akkor pedig Huber Úr mellé áll-e a közgyűlési szavazásnál.
Nagy osztalék kifizetések időszakát éljük. Személy szerint nem lennék meglepve ha újra előállnának egy osztalékfizetési javaslattal a közeljövőben a tavaszi közgyűlésre.
NUTEX részvényesek topikja