Szerinted ebben az Opus Globál saját tulajdonában álló részvényeinek a számában /144,2 millió darab/benne van az a mennyiség ami most a Viresolnál van vagy nincs?
Az utolsó manőverrel azonban az Opus Globál saját tulajdonában álló részvényeinek a száma közel 144,2 millió darabra nőtt, aránya pedig a teljes részvényállomány 20,6 százalékára emelkedett. A cég ennek dacára szeptember 30-át követően folytathatja sajátrészvény-vásárlási programját, mivel a kedden megtartott közgyűlés az Opus teljes részvénymennyiségéhez mérten 20 százalékról a mindenkori alaptőke 25 százalékára emelte a társaság sajátrészvény-állományának felső határát.
1 év alatt jött fel 71 ft-ot az árfolyam ami még mindig alul van árazva a 642 Ft BVPS-ez képest, a PE rátáról meg ne is beszéljünk. Nem értem, hogy miről beszélsz, ez a részvény bőven lemaradó.
De igen,most már a cégnek is érdeke hogy a valós áron legyen árazva a részvény.Nem mondom hogy pár év múlva nem lesz 1000 fölött az árfolyam,de jobb ha fokozatosan haladunk felfelé.
Nyilván most azért más a helyzet mint 6-7 évvel ezelőtt. Nem gondolod?
Törölt felhasználó2024. 10. 11. 14:28
Azért az furcsa hogy akkor mekkora felháborodás volt mikor felpumpálták 800 fölé az árfolyamot utána meg bezuhant,most meg mintha mindenki azt sírná vissza.
Nem értem miért kell haragudni arra aki kereskedik a tőzsdén,ez nem a fix kamatozású 5 éves állampapír. Azt meg nem értem hogy aki hosszútávú befektetésnek vesz részvényt az miért szentségel amikor esik az árfolyam amikor évek múlva nagy haszonnal fog kiszállni.Egy fórumnak meg arról kellene szólnia hogy mindenki elmondhassa a véleményét,nem kell megfogadni semmit.
NEW OPUS GLOBAL