Portfolio Portfolio
5
5
1
2017. július 17. | 12:36
#1

Munkaerõ-kölcsönzõ bûnszervezetre csapott le a NAV  

ugrás a cikkhez
Félmilliárd forintnyi adót és járulékot csalt el egy nyíregyházi munkaerõ-kölcsönzõ bûnszervezet, 43 gyanúsítottal szemben költségvetési csalás miatt javasolt vádemelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - közölte a
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
2017. július 18. | 22:38
előzmény: #7  pf2
#8
FYI: a munkaerő-kölcsönző cégek még akkor sem fizetnek TB-t meg járulékokat, ha teljesen legálisan működnek. Pont ez a a munkaerő-kölcsönzés lényege: ÁFÁ-s szolgáltatás, járulékfizetés nélkül (benne is van a cikkben, hogy nem jelent munkaviszonyt - hát pont ezért nem.) Szóval ez egy számlagyár volt, ami ÁFÁ-t csalt, mert az "okos" NAV nem nagyon vizsgálja, hogy aki visszaigényli az ÁFÁ-t, annak a partnere vajon befizette-e, így blindre kifizet vietnámi hajléktalan ügyvezetők :) cégeinek sok-sok visszaigényelt ÁFÁ-t. (Zanzásítottam.)
pf2
2017. július 18. | 21:55
előzmény: #5  upgrayeddAKS
#7
olvasatomban 2000 dolgozót foglalkoztattak és nem fizettek utánuk TB és adót. ezenkivül ÁFÁ-t is csaltak , az hab a tortán
2017. július 18. | 21:53
előzmény: #5  upgrayeddAKS
#6
ahhoz bele kellett volna nézni a cikkbe:)
2017. július 18. | 21:34
#5
Az feltűnt amúgy az eddigi hozzászólóknak, hogy ez egy ÁFA-csaló cég volt, aminek a sok közül az egyik fiktív tevékenysége a munkaerő-kölcsönzés? Szóval az esetnek kb. annyi köze van a munkaerő-piachoz és annak anomáliáihoz, mint amikor valaki "kabátlopási ügybe keveredett: ellopták a kabátját".
2017. július 18. | 20:29
előzmény: #3  pf2
#4
"Törvényt senki sem tartja be , de akkor ki dolgozna ?? " ihol lenne a lényeg... hozhatnánk olyan törvényt is, hogy havi 1 milla a minimálbér és akkor a munkavállalók 99,99%-a átmenne swartzba:)
pf2
2017. július 18. | 20:06
előzmény: #2  BuxVelem
#3
Megrendelők nem óhajtanak normális bért fizetni , sokkal egyszerűbb egy vállalkozót megbízni ( részben a visszacsorgatás miatt cca 30% és nem a céget büntetik a - hanem a nem szabályszerűen adozó vállakozót ,. Pedig a megbízó is munkaügyi szabálytalanságok tucatjai követi el közösen a munkaerőkölcsönző cégekkel közösen a szerződéseknél . A legnagyobb aduász azonnali kirúghatóság , emberek bizonytalanságba tartása, nem fizetni szabadság , cafétéria , etc , etc. Összes vendéglátó munkaerő kölcsönző cégét azonnal be lehetne záratni. Törvényt senki sem tartja be , de akkor ki dolgozna ?? Biztonsági cégek munkaerő kölcsönzőit már nem patyolat tiszta emberek vezetik 10 éve . és történik valami??
2017. július 17. | 12:36
előzmény: #1  portfolio
#2
A munkáltatók (megrendelők) tisztában vannak a helyzettel. Sok helyen a cégek (HR-es) embere küldi a jelentkezőket a munkaerő-kölcsönzőhöz (illetve előtte a munkaügyi központba). Természetesen csupa jó szándék, emberi tisztesség vezérli őket és nincsenek anyagilag érdekelve....(adózatlan jövedelem, visszacsorgatás)

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE