Az jó, hogy mediánt adtak meg, de vajon a szórás mennyi lesz? Másik az időtáv. Szegény OTP már kb. 3-4 évek óta kapja a célár emelést. De az elemzői összkép kedvezőnek tűnik ha nem lesz valami hirtelen pánik! Én 1230-feletti árat láttam a napokban. Ezért gondoltam úgy, meg az MSCI és CECE miatt tarom még egy picit….
-Equilor heti:-Az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában arra is kitért, hogy az OTP és a Magyar Telekom részvényeire is céláremelés a héten. Az OTP részvényeit jelenleg 14 elemző vételre, 3 tartásra, 1 eladásra ajánlja, a medián célárfolyam 21 227 forint. A Magyar Telekom papírjait 8 elemző ajánlja vételre, a medián célárfolyam 1205 forint - írták. https://profitline.hu/emelkedo-forgalom-mellett-csokkent-a-bux-a-heten-465606
Nem feltétlenül a cégek között van hasonlóság, hanem abban, hogy teljesen megrekedtek egy árfolyamszinten. A másik a sold out (túladott, elfogyott) certifikátok, közös vonása, ami lehet nem tetszik a forgalmazónak így ha az árfolyam emelkedés miatt nem tud szabadulni tőlük akkor marad a kiütés.
miért hasonlitol 2 különböző cég árfolyam mozgását??Otp vs.telelkom?? telekom vs.mol??Mi közük egymáshoz?? Vagy még itt is ez a elterjedt kispapir beültetés,kiszállás szindróma??Ócska!!
Nyilván a legnagyobb tőkeáttételű certi veszélye egyben a kiütés,mit az OTP-TL 95 a fekete hétfőn, vagy most pénteken a MOL esetében.- A kisebb tőkeáttétellel biztonságban lehet inkább... Telekom az inkább konzervatívabb, ennél most emelkedést várok az 1050-1080 ft irányába!
Majd figyeljétek meg itt is van sold out certifikát. Úgy mint OTP, MOL esetében! Hamarosan ezt fogják beomlasztani! Reméljük ez a cég nem annyira kitett ezeknek a manipulációknak!
Mtelekom