A MOL jó, a tőzsde van szétcseszve. Totál irracionális, ami történik a BÉT-en. És ettől se nem jobb az OTP, se nem rosszabb a MOL, vagy az MTEL. De a Richter is szenved, miközben giga-brutál eredményt fog közölni, és az osztaléka is várhatóan busás lesz a korábbi évekhez viszonyítva. Nekem ez a véleményem.
Két bajom van a MOL-lal. 1: politika (nem ragozom) 2: nehéz vele most pénz keresni. (talán oszti előtt 5-6- hét) Remélem jó lesz! Nagyon kellene a BÉT-en egy jó MOL és Mtelekom is!!!!!! Mindenki érdeke lenne!
Ahogy arról beszámoltunk, Ursula von der Leyen beszélt azokról az intézkedésekről is, amelyeket az EU a Zöld Megállapodás (Green Deal) keretében fog bevezetni annak érdekében, hogy Európa a tiszta technológiák és az innováció egyik központjává váljon. Az EU arra készül, hogy mozgósítsa a zöldenergia-szektor állami támogatását azzal a céllal, hogy meggátolják a cégek Egyesült Államokba telepedését. A bizottság elnöke elmondta, nagy figyelmet fordítanak majd arra, hogy egyszerűsítsék és felgyorsítsák a zöld energiát előállító üzemek engedélyezését, illetve hogy versenyképessé tegyék az európai ipart az unión kívüli lehetőségekkel szemben.
Törölt felhasználó2023. 01. 17. 16:17
https://invst.ly/-18s7 Nem akarok ünneprontó lenni, de nem valami fényes. Nem akarnak rés tölteni, addig pedig semmi remény az emelkedésre. A mumus 2650 közel van sajnos. 2700 felett kéne zárni!!!
magam ellen beszélek, de én is úgy látom, hogy ennek 2700alatt kell zárni és talán alatta is fog.. sajnos még nincs akkora szufla benne, hogy innen vigye át a rést... szerintem 2700alatti lesz a zárás, holnap egy 2660-50 es szint és onnan mehet a töltés.(kivétel ha, ez most megtörténik az utolsó órában )
megnéztem,hogy alakult tavalyi 4. negyedéves jelentés után az árfolyam,a jelentés után pár nap csökkenés,ami egybe esik a háború kezdetével is,majd 700 pontnyi emelkedő szakasz,melynek felénél volt az oszti bejelentés,ezzel most is kiegyeznék:)
És van egy jókora füles csésze, ami ezen az ábrán nem látszik teljesen! :) Annak a célára 3500 környékére mutat. Az 50 napos esetleges törése sem tragédia, persze nem biztos, hogy ezt akartad jelezni. Sokkal lényegesebb az alakzatban rejlő potenciál. Egyértelműen gyűjtögetés zajlik. Kicsit lejjebb jön az árfolyam, rögtön erősödik a forgalom.
LOL nem akarsz te kicsit sokat? :) Tavaly volt 300FT amikor kb "semmi" nem volt. Most meg szétlopja a céget a magyar és úgy néz ki a szlovák kormány is.. Összeteheti mindenki a két kezét ha a tavalyi 300ft megmarad egyáltalán. Részemről én annak is örülnék ha szimplán csak lenne.. 200ft nekem már jó volna, de természetesen minél több lesz annál jobb lesz.
Nekem meg az az érzésem, hogy szeretnének néhányan olcsóbban MOL rv.-hez jutni. Persze volt rá bőven lehetőség korábban, többször is, csak a hogyan lehetne még több bőrt lehúzni esete forog fenn. Ha valóban a MOL-al van bajuk, nem értem miért foglalkoztatja őket a cég. Van más lehetőség, akár itt a magyar piacon is. Nagyon erőltetett ez a hőzöngés, főleg úgy, hogy szemmel láthatóan szándékos a következetlenség a MOL megítélésének kárára. Aki egy kicsit komolyan veszi a MOL befektetését, az egyértelműen ezt látja, szerintem.
Én Hernádit teljesen kihagytam a történetből, nem én hoztam fel Őt. Illetve Beze fórumtárs hozzászólására reagáltam vele kapcsolatban és ott sem volt kapcsolat a különadó és személye között.
Mégegyszer: Értem az általad is látott következetlenséget. "Miért zavarja máshol az 55%, ha nem zavarja az itthoni 95%?" És elviekben egyet is értek, csak lentebb rávilágítottam, hogy ez ennél bonyolultabb és (némileg) azért túlmutat Hernádi lekötelezettségén a kormány felé.
Igazad van, olvashatatlan lesz a topic, így részemről befejeztem, az egész ügyben következetetlenséget látok. Beze véleményéhez még annyit, hogy amikor Hernádi kiállt Gulyással konkrétan hazudott egy nagyot, ugyanis a háborúval indokolta a sapkát, holott hónapokkal a háború előtt lett bevezetve. Persze, hogy nem a választások miatt.
Igen, perelniük kéne a boltosoknak és nem értem, hogy miért nem teszik. De ennek már megint semmi köze nincs a Slovnaft vs Szlovák kormány tervezett peréhez. Abba ne menjünk bele megint, hogy az adóalap a hazai 95%-nál és a Szlovák 55%-nál nem ugyanaz, le lett írva párszor. Ahogy az is, hogy a fő probléma és az egész esetleges per jogalapja az a jogszabály parlamenti vitájakor elhangzott érvelés az akkori pénzügyminisztertől, ami dióhéjban az volt, hogy a Magyar tulajdonosból több pénzt akarnak kiszedni az extraprofitadó révén.
Ha a gépezet része, mit háborognak az adón? Ha az itthoni 95% elvonás nem zavarta ez miért is zavar bárkit is?? A boltosoknak is perelni kéne a magyar államot, mert kötelezik őket, hogy a drágán beszerzett tejet adja 200 ft-ért.
Ne keverjük már össze a dolgokat, ettől lett komolytalan és olvashatatlan ez a topic. Igen, Hernádi alapvetően a NER része, a kormány lekötelezettje. Ezt teljesen jogosan fel lehet hozni, de ennek semmi köze nincsen a horvátországi korrupciós vádakhoz.
Pedig korrupt az tuti. Gulyással kiállt a nagy nyilvánosság elé, nem merte megmondani az igazat, másnap meg orbánékkal parolázott az új székházban, össze vannak ezek fonódva rendesen.
Csak sajtóhíreket olvastam, de tudtommal azt támadja majd a Slovnaft, hogy a bevezetéskor elhangzott egy döntéshozótól (vagy parlamenti vitában?), hogy a magyar tulajdonos miatt vezetik be... és ez már nem egy legitim adóztatási indok. Természetesen itthon is fáj nekik a 95%, csak egyrészt nem ilyen indokkal vezették be (kell a zsé a rezsivédelemre), másrészt meg csendben maradnak, mert... (és innentől mindenkinek van pár tippje, hogy miért is...)
Arról a Horvát igazságszolgáltatásról beszélünk aminek az ítéletéről kimondták már 2016-ban Genfben, hogy megalapozatlan, majd 2022 nyarán Washingtonban szintén ugyanerre jutottak, végül tavaly év végén a svájci legfelsőbb bíróság elutasította a Horvátok fellebbezési kérelmét? Horvátországon kívül mindenhol felmentették Hernádit, sehol nem sikerült bizonyítani a korrupciót.
Hogy lenne irreleváns? A Horvát állammal szemben irreleváns volt a helyszín? Az a probléma, hogy van egy véleményed (amivel amúgy tudok azonosulni, elviekben egyet is értek) és az érvelésed annak rendeled alá. Még akkor sem mindegy, hogy egy vállalattól milyen jogcímen és melyik üzletágtól vonsz el nyereséget ha a végösszeg esetleg ugyanannyi. Egyelőre amúgy még nem indult meg az eljárás és egy dolgot érdemes szem előtt tartani: Akár az Exxon, akár a Slovnaft esetleges győzelme precedenst teremthet ami hatással lehet akár a Magyarországon kivetett extraprofit adóra is, de a MOL többi működési területén mindenképp.
Szerintem teljesen irreveláns, hogy hol lesz a per. Az a kérdés, hogy a különadó csökkenti-e a nyereséget? Illetve ez nem is kérdés, ha meg nem az, akkor ne csak a leánynál fájjon.
“ Nem látok nagy különbséget, hogy most a brent-ural spread teljes nyereségét veszi el vagy a teljes nyereséget különadóztatják.” Attól még van különbség, nem is kicsi.”
Szerintem meg a különadón van a hangsúly. Nem látok nagy különbséget, hogy most a brent-ural spread teljes nyereségét veszi el vagy a teljes nyereséget különadóztatják. Ha fáj a külföldi leánynál a különadó, akkor fájjon itt is, mert ott már perre is megyünk itt meg megy a kussolás és pisszenés sincsen. Mivel a MOL részvénytársaság, azért a részvényesek megérdemelnének egy kicsit tökösebb menedzsmentet és ne azt gondolja róluk az ember, hogy ez bizony nagyon drága, de legalább sz@r.
A szlovák 55% különadó csípi a MOL vezetés szemét, még perre is akarnak menni. Jó nagy bukta lesz belőle, mert a szlovák bíró megkérdezi, hogy itt 55% miatt perelnek az anyaországban meg a 95% is jó? Ugyanis ott nincs per. Akkor meg itt is lehet annyit fizetni.
Én is ide várom, a 400 alatti számomra kicsit, a 300 Ft vagy az alatti összeg számomra (és szerintem az összes részvényes számára is) egyértelműen csalódás lenne... ha az árfolyam emelkedésében nem is, de itt mindenképpen meg kell jelenjen a kiugró 2022-es eredmény. És ezt a menedzsmentnek is érzékelnie kell, ráadásul a hosszú távú célokat sem befolyásolná az ilyen mértékű osztalékfizetés (magyarán és röviden: cash megvan rá).
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.