Én is vagyok vele. Zárjam le a MOL-t nyerőben, aztán irány devizába és külföldi tőzsdére. Annyit úgyis gyengül majd a forint, hogy már azon keresek majd, a többi (osztalék vagy árfolyamnyereség) csak hab lesz a tortán...
Engem már tényleg kezd hidegen hagyni az egész BÉT, vergődik az összes blue... Jobb lenne be se lépni. Tojok rá ami ott van ott van fut tovább, majd kiolvad egyszer. OTP 20k-n, MOL majd 3000-nel, Richter meg 10k-ra berakom eladni oszt annyi.
Ebben az Index cikkben ott van, amit én korábban hiányoltam: https://index.hu/gazdasag/2023/01/31/mol-uzemanyag-benzin-dizel-valsag-europai-unios/ 24 pontos lista, a teljes átálláshoz szükséges lépésekről (bár erre nem tér ki a cikk, de reméljük, költségvonzattal és határidőkkel). Na, ez lenne csak az igazán nagy dobás! Az egyetlen vállalat, amelyik képes ural és brent feldolgozására is!
Jövő héttől vajon milyen hatása lesz a finomítói marzsokra, hogy a diezel kínálat csökkenni fog az EU-ban? Persze nem azonnal fog ez jelentkezni, mert előre bespájzoltak sokan. No, de a trend a lelke mindennek!
Hihetetlen de nem meglepetés. Főleg azt a 10 éves diagramot érdemes megnézni a cikk közepe táján. Kinek mit ad a kormánya. És persze az M1 folyamatosan azzal van tele, hogy máshol mekkora a korrupció. :)
OTP-t leminősítették. Milyen érdekes, hogy ez csak ma derült ki. Tegnap másik 4 bankról már bekerült a hírekbe, de abban még OTP-t nem említették. Napvégére felkötötték az árfolyamát, azt a képet mutatva hogy a legkevesebbet esett. Közben egész nap, a legnagyobb forgalommal a legnagyobb mínuszban volt, forgalommal súlyozott átlagárral vitte negatívba a napot (-3,5%-on is volt napközben), de a hírekben a MOL volt kiemelve, amit nap végén vertek le kis forgalom mellett. Persze se MOL-t, se Richtert nem minősítették le. :)Mutyisztán
Gondolkoztam rajta este mi is történt tegnap. Szerintem ez magyar mutyi volt már megint. Nem volt igazából akkora forgalom, ami egyértelműen külföldi alapoktól érkező eladói nyomást mutatott volna. Ma reggel, újra alacsony a forgalom. A napi összforgalomnak a töredéke meg tud fordulni 3x, 4x napon belül, ha valaki manipulálja az árfolyamot. A MOL nap közben jobban állt szinte egész nap, csak a nap végén "romlott" el a kép. Kicsit olyan érzésem van, szándékosan akarták bizonyoserők, hogy ezzel a benyomással záruljon a tegnapi nap.
Jó napot! Private Banking friss:MOL napi: A 2656 körüli oldalazásból múlt héten még ki tudott lépni felfele, de a hosszabb csökkenő trendet így sem tudta megtörni. A 2813-as szint fontos ellenállás amíg ezen érték fölé nem tud törni addig nem várható trendszerű tartós emelkedés. Mivel tegnap ezt is megütötték így folytatódhat az oldalazás enyhe csökkenés. A 2656 újabb letörése esetén a 2500 körüli szintre is leeshet, amely alatt újra a vétel jöhet számításba a 2375-ös szint körül. Ellenállások: 2813; 2969; 3125; 3438. Támaszok: 2500; 2375; 2250; 212
Kitűnő alkaom lenne ismét venni egy nagyobb pack tl67-et
Törölt felhasználó2023. 01. 30. 21:28
szegény gaben500..... fogalma sincs mit beszél........Molt már 2k-ra várta nem is oly régen......most emelte a tétet ,már 2500 alá várja...szeretne venni..... Moody's előtt még lesz egy kiváló Mol jelentés, sőt - neked ,mint Fideszes szavazónak és családi kötelékben fideszes párttag kapcsolattal rendelkezőnek illene tudnia - márciusig az eu-s mérdföldköveket teljesítenie kell Orbánnak. Amennyiben nem teszi,nem a Moodys lesz az érdekes hanem a megint emelkedő infláció és 450-500 Ft/EUR árfolyam......
Nem fog... Legalábbis nem attól fog menni, ha megy. Ezt az esést is kimozogja majd, holnap már korrekció várható. Szerintem holnap az esés felét ledolgozza, aztán ott fog oldalazni jelentésig. Aztán meg majd kiderül.
Ezzel nem vitatkozom, de szerintem egy ilyen leminősítésnek jobban meg kellett volna ütnie a forintot, még nem is volt akkora meglepi... A tőzsdét hogy megütötte, pedig annyira nem nagy a gáz mint amekkora az esések lettek.
Csak a szokásos olyan messze még a 3000 hogy azt szavakkal le sem lehet írni.. De várunk a csodára osztalék legyen a zsebbe és megyünk tovább. Most jár le majd márciusban 2 fantasztikus banki lekötésem és majd veszek csak amiatt 2K db-ot.. (Olyan jól forgatták a pénzem 5 év után a 2.5 millámért adnak majd 2.4-et...)
Forintnál az eu-s források, megállapodások léte a legfontosabb hatás, egyelőre a piac pozitív kimenetelt kezdte árazni.......Mol esetében USA nyitás után érkezett érdemi eladói nyomás, egy alap adhatott el -kötelezően belső szabályzata alapján - .....amennyiben a külpiacokon a hangulat zárásig sem változik úgy holnapra már emelkedést várok Moltól.
Valóban elég furcsa. OTP a 250 pontos kis eséssel az semmi igazából...A MOL-t viszont jól beverték én nem is értem mirefel...oké emelkedett 2 napot és kellett a korrekció de hát majdnem visszaadta az elmúlt 2 napot kis túlzással... Ki érti ezt?
Nem a MOL-ra tippeltem volna reggel, mint aki a blu-k közül a legtöbbet esik, nem volt szép nap, közel napi minimumun zárva tudott több mint 3%-ot esni. Ezt én nem tudom szépnek nevezni.
Ja, tuti, hogy az MNB vagy valaki betolt némi eurót hogy megtámassza, többet kellett volna gyengülnie... De ezt folyamatosan nem tudják csinálni, széllel szemben hugyozáshoz nincs elegendő devizatartalék, mert azért a gáz ára is ugorhat egy rendeset bármikor... De erre biztosan készültek, hogy a kezdeti élét elvegyék, aztán majd valami lesz. MOL esetében piaci szereplők vették meg az esést, ami jó, mert aki 2700-on betárazott, az nem fogja holnap 2650-ért eldobni.
Elnézve mi volt délután, én is sokkal rosszabbra számítottam zárásnak. Viszont nem értem, miért esett ennyit az árfolyam a nap folyamán. (Magára az esésre számítottam, de max. 2740-ig.)
Tökre nem értem mit írsz! Beverték és kész, közel napi minimumon zárt. Jó döntést az hozott, aki nap elején dobta és akárt nap végén visszavette, vagy shortolt magyarul. Foscsi!
Jó lesz ez így, beverhették volna, nem kellettek hozzá Mrd.-ok. Ehelyett visszahúzták 2700 fölé. Gyűjtöget valaki továbbra is, kihasználta a lehetőséget.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.