Engem csak az zavar, hogy amíg a horvát INa részvényeseit a Mol kitömte zsével /kb 170.000 Ft/rv, 35 P/E, 4,5 P/Bv, 16 Ev/EBITDA/ addig itt mi a béka segge alatt vagyunk. Megjegyzem az INA piaci kapitalizációja nagyobb mint a Molé. Magyarán ha a horvátoknak lenne egy kis esze kitáraznának az INA-ból és megvennék sz*rért-h*gyért az egész Molt és átvennék az irányítást (persze tudom hogy ez lehetetlen):)))))))))))))))))))
Az a baj ezzel a részvénnyel, hogy napokig nem történik benne semmi csak tili-toli van, aztán meg napokig esik vagy emelkedik minden hír nélkül. Nehéz viszont kiszámítani, hogy éppen merre és miért megy.
Ezért nem törekszik senki az amcsi tőzsdére, ott keményen büntetik az olyen mutyizást, Mtelekomot is kivágták. Sajnos nálunk ez a PSZÁF dolga lenne de hát ilyen szászkarcsiféléktől mit várhatunk?
Szerintem megint az INA paráztatja. HA valóban a vezetés felét adnák a pártkáderek, akkor nehéz lenne nyereségesen működni.
Gondold el, h mondjuk a MOL-ba beraknának ilyen Matolcsy meg Veres Jani féléket.
A Mol-t olyan borzasztóan nem érinti a kamatemelés, ezen felül a Ft árfolyamváltozása. A saját termelésre nézve pozitív a gyenge Ft, ugyanakkor a ruszkiktól vett olaj így drágább.
A hitelfelvétel/kötvénykibocsátás természetesen drágulni fog valamennyire.
Akkor amikor meg pénzt kellett bele tolni 2008-ban, mert nem tudták fizetni a munkásokat, akkor is ajvékolt vajon, h 44% a részesedése és hol vannak a jogaim?
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.