A napos MA50 visszatesztje zajlik. Teljesen normális. Forgalom a visszatesztben alacsony, kicsit több mint 90 MFt. Tegnap az emelkedés közel 2 Mrd forgalom mellett történt. Megy ez tovább, ha leülepszik hogy valójában a jelentés egy jóval jobb állapotot tükröz Q1-Q3 időszakra, mint amit eddig paráztattak a MOL-al szemben. Indokolatlan az eddigi diszkont. Itt nincs szükség újabb eredmény csúcsra, nem ATH közelében van az árfolyam. Elég, ha az lejön minél több befektetőnek, hogy erősen túladott a rv. Ha meg a könyv szerinti értékhez nézzük, akkor még inkább alulértékelt. 3500-n is alulértékelt lenne, ahogy 4000-n is, de most csak 2600 felett van kicsivel. :)
Egy napi érdeklődés után ma már a kutyának se kell hősünk. Sóhaj. Ha a cég értékét, eredménytermelő képességét (eps) nézem akkor tragikus ahol szambázik.
2030-ra 60%-ban már nem a fosszilis adja az eredményt a molnál, tehát ez dinamikus átalakukás az eredménytermelő ágazatok súlyait illetően. Amúgy jobb lett q3 mint q1, és rosszabb mint q2, de leginkább hajaz 2023-ra, az meg 250,Ft-os osztalék év volt, szóval nem erős. Szeretünk meglepődni, és új csúcsokat látni, mert eddig ezeket hozták eddig a hazai blue-k, most ez hiányzik innen, attól független, hogy egy kimondottan kedvezőtlen környezetben hozott egy átlagosat....
Jó ideje már egyértelmű szerintem, hogy a mol nem növekedési papír, hanem osztalèk papír. E szerint árazódik és mozog az àrfolyam. Az olajipar szerte a vilàgon csökkenő trendben van és nem is látszik olyan momentum ami ezt akár hosszú távon is megváltozatnà. Egyre kevesebb üzemanyag felhasznàlás, energiatakarekosság, elektromos autók stb.
Igen. Még az elemzői célárak átlaga is nagyon nyomott árazás lenne (3500 Ft környéke), ha eljutna oda a rv. Pont ezért érthetetlen, amit az ERSTE művel. A mostani jelentés és az általuk produkált kimagasló előrejelzés tükrében meg végképp. Fura lenne, ha nem jönne ezután tőlük egy céláremelés! :)
Sok sikert mindenkinek, elnézést,ha túl direkt vélemény fogalmaztam meg főleg a longban ülőknek nem lehet tetsző,de ne engem hibáztassatok. Szép hétvégét . ( Hétfő még érdekes lehet Mol szempontból is, de jönnek még a jövő évi költségvetés számai és rendeletei is. ) Real 2678 / 2680 sajnos.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.