pampa
4
5
4
2007. június 28. | 12:58
#1

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.link
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
hétfő, 13:41
előzmény: #6166  pampa
#6168
"Tíz gyerek és három felnőtt civil halt meg egy amerikai légicsapásban Afganisztán északi részén - derült ki az ENSZ afganisztáni missziójának (UNAMA) hétfőn kiadott jelentéséből. A szombaton végrehajtott légitámadásban meghalt gyermekek a vizsgálat szerint ugyanazon család tagjai voltak. Az UNAMA közlése szerint a család korábban már elmenekült az ország egy másik, harcok sújtotta térségéből. A jelentés hozzáteszi, hogy a műveletnek három sebesültje is van, akik szintén civilek.
Az amerikai repülőgépek az észak-afganisztáni Kunduz tartomány ugyanilyen nevű fővárosa mellett a kormányerők és a tálibok közt kirobbant összetűzés miatt siettek a helyszínre, hogy a levegőből támogassák az előbbieket. A tűzharc mintegy 30 órán át tartott.
Debra Richardson őrmester, a dél-ázsiai országban működő Resolute Support fedőnevű NATO-misszió gerincét adó amerikai kontingens szóvivője a hétvégén megerősítette a csapások hírét. Hozzáfűzte, hogy a műveletek során igyekeznek szem előtt tartani a civilek biztonságát, a tálibok azonban szándékosan bújnak meg köztük.Az UNAMA februári jelentése szerint tavaly minden eddiginél több civil esett áldozatául légicsapásoknak és öngyilkos merényleteknek, 2014 óta pedig a gyermekkorú áldozatok száma évről évre nő. Noha a tálibok képviselői az elmúlt hónapokban már többször tárgyalóasztalhoz ültek az amerikai küldöttséggel az afganisztáni helyzet rendezésének érdekében, továbbra is rendszeresen hajtanak végre támadásokat a nemzetközi erők és az általuk támogatott kabuli kormányzat ellen.
Afganisztánban jelenleg mintegy 14 ezer tagú amerikai kontingens szolgál, ennek ellenére a tálibok - médiajelentések szerint - az ország területének jelentős részét ellenőrzésük alatt tartják. (MTI)"
vasárnap, 20:33
#6167

Az orosz légierő két repülőgépe érkezett szombaton a venezuelai fővárosba, Caracasba, fedélzetén az orosz védelmi tárca egy magas rangú tisztviselőjével és csaknem száz katonával.A Reuters a Flightradar24 repülőjáratokat nyomon követő honlapra hivatkozva azt közölte: pénteken két repülő hagyott el egy orosz katonai légi támaszpontot. Egy másik honlap, az Adsbexchange adatai szerint egy harmadik repülő pedig vasárnap indult Caracasba. Javier Mayorca venezuelai riporter Twitter-bejegyzésére hivatkozva a Reuters azt írta, hogy az első, IL-62 típusú utasszállító repülőn Vaszilij Tonkoskurov vezérezredes, az orosz szárazföldi erők vezérkari főnöke utazott. A másik, AN-124 típusú teherszállító gép pedig 35 tonna rakománnyal ért földet Venezuelában.
Az egyelőre nem világos, hogy a rakomány mit tartalmaz.A szombaton landolt két repülő a Cskalovszkij légi támaszpontról szállt fel, útközben pedig megálltak Szíriában.Az illetékes orosz hatóságok nem válaszoltak a Reuters megkeresésére.Nicolás Maduro hivatalban lévő venezuelai elnök szerdán közölte: Oroszország gyógyszersegélyt küld a dél-amerikai országnak a jövő héten. Azt nem részletezte, hogy Moszkva milyen úton küldi a segélyt, de hozzátette: februárban 300 tonna orosz humanitárius segélyt küldött.
Tavaly decemberben két, atomfegyverek hordozására is alkalmas Tu-160-as hadászati bombázó szállt le a latin-amerikai országban, hogy bekapcsolódjon az akkor tartott orosz-venezuelai hadgyakorlatba. A Reuters szerint ez az erődemonstráció azt a célt szolgálta, hogy Moszkva kifejezésre juttassa elkötelezettségét a Maduro-rezsim mellett.
A Reuters januárban orosz forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a Kremlhez közeli, Szíriában és Délkelet-Ukrajnában is aktív Wagner orosz zsoldoshadsereg több száz tagja érkezett charter járatokkal Venezuelába, hogy megerősítsék Maduro védelmét.Jurij Boriszov hadiiparért felelős orosz miniszterelnök-helyettes akkor cáfolta a Reuters értesüléseit, és kijelentette: nincsenek orosz katonák Venezuelában. Megfigyelők szerint Oroszország dollármilliárdokkal érdekelt a Maduro-rendszer hatalomban tartásában. (MTI)
szombat, 08:10
előzmény: #6164  pampa
#6166
"Egy fegyverzetellenőrzésért felelős magas rangú amerikai tisztségviselő nemrég azt vetette a teheráni vezetés szemére, hogy rakétákkal látja el a többi közt a jemeni fegyveres csoportokat. Az Egyesült Államok ugyanakkor fegyvereket ad el és támogatást nyújt a Szaúd-Arábia vezette arab koalíciónak.
Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború az Irán támogatását élvező húszi síita lázadók, valamint a Szaúd-Arábia és egyéb arab országok által támogatott, a nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz – a Rijádban tartózkodó Abed Rabbó Manszúr Hádihoz – hű erők között.
A felkelők ellen 2015 márciusában lépett hadba a kormányerőket támogató arab koalíció, miután a húszi lázadók elfoglalták az ország északi részének nagy részét és a fővárost, Szanaát is, elűzve a nemzetközileg elismert kormányt."
.
.
,Jement ki kell cserélni a hírben "SZÍRIÁRA" a z USA-t Oroszországra és egyből más lesz az értelme.....
szerda, 14:28
előzmény: #6164  pampa
#6165
amerikaiak kinyirták vietnámot japánt irak afganisztán sziria hidegháboru,venezuela,mittudomén még kiket indiánokat,satöbbi
szerda, 14:19
előzmény: #6163  pampa
#6164
"Háborús bűntettel vádolja az Amnesty International (AI) az Egyesült Államokat: a nemzetközi jogvédő szervezet állítása szerint bizonyítékai vannak arra, hogy az amerikaiak drónokkal civileket öltek meg Szomáliában az utóbbi években.
Az AI szerdán közölte, dokumentálni tudja, hogy öt dróntámadás során 14 polgári személy vesztette életét. A szervezet megjegyzi, hogy az öt támadás csupán töredéke annak a több mint száznak, amelyet az Egyesült Államok 2017 óta végrehajtott Szomáliában. Az AI az amerikai védelmi minisztériumot azzal is vádolja, hogy nem vizsgálta ki kellő alapossággal, hány áldozatuk lehetett a támadásoknak.
Az Egyesült Államok hadseregének afrikai parancsnoksága azonnal vitatta a vádakat leszögezve: 2017 óta mintegy 800 terrorista harcossal végeztek amerikai légi csapások, de egyetlen civilnek sem esett bántódása. 18 esetben vizsgálták meg, hogy civil áldozatai is voltak-e támadásaiknak, ám egyszer sem igazolódtak be a polgári személyek haláláról szóló állítások.
Az AI a jelentésében közöli, hogy műholdfelvételekre és – szemtanúkkal, továbbá az áldozatok rokonaival készült – másfélszáz interjúra alapozza állításait."
kedd, 17:51
előzmény: #6162  pampa
#6163
"A South China Morning Post szerint az amerikai kormány bátorítására több amerikai egyetem is úgy döntött, megszakítja intézményi kapcsolatait a Huawei kínai telekommunikációs céggel és a Konfuciusz Intézettel. Utóbbi egy olyan, nonprofit intézményekből álló globális rendszer, amit a Kínai Népköztársaság támogat, és feladata a kínai kultúra és nyelv népszerűsítése és bemutatása a világ országaiban. Ilyen intézet egyébként Magyarországon is működik."
.

Beszédes.....
március 18. | 13:25
előzmény: #6161  pampa
#6162
"HASOGDZSI-ÜGY – NYT: 
A SZAÚDI TRÓNÖRÖKÖS ADOTT FELHATALMAZÁST A MÁSKÉNT GONDOLKODÓK ELHALLGATTATÁSÁRA
A szaúdi trónörökös, Mohamed bin Szalmán adott felhatalmazást a másként gondolkodók elhallgattatására – írta a The New York Times című napilap vasárnap olyan amerikai tisztviselőkre hivatkozva, akik betekintettek az erről szóló titkosszolgálati jelentésekbe.A lap úgy tudja, hogy Mohamed bin Szalmán több mint egy évvel Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságíró tavaly októberi meggyilkolása előtt engedélyezte a titkos műveletek végrehajtását. Ezek során a hatóságok megfigyeltek, elraboltak, őrizetben tartottak és kínvallatásnak vetettek alá szaúdi állampolgárokat.Több szaúdi titkos küldetést ugyanaz a csoport hajtott végre, amely Isztambulban meggyilkolta, majd feldarabolta Hasogdzsit. Az újságírót megölő csoport legalább tucatnyi műveletben vett részt 2017 óta – értesült a The New York Times.Amerikai titkosszolgálati jelentések és más források szerint egy szaúdi tanárnő, aki a nők helyzetéről írt blogot, tavaly öngyilkosságot kísérelt meg, miután pszichológiai kínvallatásnak vetették alá."
március 13. | 11:51
előzmény: #6159  Peterbond
#6161
Fordítsuk le ezt is érthetőre.....
.
Két USA állampolgár bűnöző grúz bűnözőkkel üzletel Magyarországon. Az orosz  biztonsági szolgálat segítségével a magyar hatóságok elfogják őket.
A grúzok nem kérik a kiadatásukat, az USA kér, az oroszok kérik, nekünk nem kellenek!

akkor kinek kell kiadnunk?
március 11. | 21:24
előzmény: #6156  Peterbond
#6160
Meg is érdemlik a sorsukat...
március 11. | 21:00
előzmény: #6158  Peterbond
#6159
"A Direkt36 megszerezte a két férfi orosz és amerikai kiadatási ügyének dokumentumait, és ezek új megvilágításba helyezik a kormányzat verzióját. A dokumentumokból úgy tűnik, az orosz eljárás körülményei olyanok, mintha az egész ottani nyomozás részben vagy egészben csak kitaláció lenne. Az egyik furcsaság, hogy a két férfi ellen majdnem fél évvel azután indítottak csak eljárást az orosz hatóságok, hogy ők már magyar börtönben ültek. Emellett az orosz kiadatási kérelem lényegében a sokkal korábbi amerikai kérelem hibákkal teli fordítása volt, és az egész kérelem olyan gyenge lábakon állt, hogy az ügyet vivő magyar ügyész is határozottan tiltakozott ellene. A Direkt36 információi szerint ráadásul a két elfogott orosz fegyverkereskedő közül az egyik – ifjabb Vlagyimir Ljubisin - már ki is szabadult a börtönből. Az idősebb férfi továbbra is előzetes letartóztatásban ül."
március 11. | 20:57
előzmény: #6155  pampa
#6158
Nekunk miert is nem kellettek? Magyar honvedsegtol szerzett fegyverekkel uzleteltek volna nalunk. Masik kerdes hogy ok milyen statusszal voltak magyarorszagon? Gondolom sima turista vizummal. Nem a bevandorlasi kotvennyel vagy az egyszerusitett magyar allampolgarsaggal. Remelem.
március 11. | 20:21
#6156
"A Forsa közvélemény-kutató társaság adatai szerint a németek 67 százaléka szorgalmazza, hogy a kormányfői feladatokat 2005 óta ellátó Angela Merkel töltse ki utolsónak szánt, negyedik ciklusát, és egyharmad alatti, 29 százalékos mindazok aránya, akik szerint a ciklus vége előtt távoznia kellene."
március 11. | 16:49
előzmény: #6153  pampa
#6155
"Az oroszok egy mexikói drogkartellnek akartak eladni a magyar honvédségtől származó fegyvereket.  Végül ebből nem lett semmi. A Terrorelhárítási Központ (TEK) csapott le rájuk egy Perszeusz fedőnevű összehangolt nemzetközi műveletben, amelyet az amerikai Kábítószer-ellenes Hivatal irányított."
.
Orosz bűnöző seftel Budapesten mexikóival.
Orosz kéri a kiadatásukat,  Mexikó nem kéri,USA kéri a kiadatásukat, nekünk nem kellenek....akkor kinek kell kiadni?
március 08. | 09:06
előzmény: #6150  pampa
#6153
"További szankciókat szabunk ki azokra a pénzügyi intézményekre, melyek megbízásokat teljesítenek a Maduro-rezsimnek" - mondta Elliott Abrams, az Egyesült Államok venezuelai küldöttje egy szenátusi meghallgatáson a Reuters beszámolója szerint.
Washington a héten bevonta több szenior venezuelai hivatalnok vízumát és azonosított olyan bankokat is, melyek Madurónak segítenek pénze elrejtésében.
Abrams elmondta azt is, hogy megkért néhány európai bankot, hogy a Maduro-kormány beavatkozásai elől védjék meg egyes venezuelai állampolgárok vagyonát.
Tavaly 50%-os csökkenésen ment át a venezuelai gazdaság, ez már a harmadik év, hogy hasonló visszaesés tapasztalható a dél-amerikai országban. 3 millió menekült hagyta el az országot, miközben a gazdasági visszaesésért Maduro elnök az Egyesült Államok szabotázsát okolja. "
.
,
 Még hogy nem avatkoznak be államok belügyébe!   :(((((
március 07. | 14:55
előzmény: #6150  pampa
#6152
Amugy alapbol jo volna ha nem volna mit jelenteni.
március 07. | 14:54
előzmény: #6150  pampa
#6151
Nofene Obamaek akkor megis tudtak valami jot kitalalni es Trump tett valami rosszat? Azt hittem o az amcsi Orban aki mindent jobban tudd foleg bevandorlas teren meg diktatorokat kezelni mint Kim baratja.
március 07. | 13:25
előzmény: #6149  pampa
#6150
Mostantól nem kell a CIA-nak jelentenie a dróntámadások civil áldozatairól
A CIA-nak azaz az amerikai Központi Hírszerző Ügynökségnek ezentúl nem kell jelentést tennie a dróntámadások civil áldozatairól, akárhol is hajtja végre azokat - erről döntött Donald Trump elnök, aki ezzel visszavonta elődje, Barack Obama rendelkezését.
Mostantól nem kell a CIA-nak jelentenie a dróntámadások civil áldozatairól Elemzők szerint a rendelettel Trump elnök nagyobb mozgásteret kíván adni a CIA-nak, amelyre egyre jobban támaszkodik. Különböző emberi jogi csoportok azonnal felemelték szavukat Trump döntése ellen, hangoztatva, hogy a lazítást követően a drónokat gyakrabban és átláthatatlanabb módon fogják támadásokra használni.  "
.
,
 Ezt a hírt is le lehetne fordítani Putyinra!   :(
március 07. | 07:43
előzmény: #6148  pampa
#6149
"Washington egy 2017-ben elfogadott kínai törvényre hivatkozik, amely arra kötelezi a kínai vállalatokat, hogy működjenek együtt a kínai hírszerzéssel."

Nekem úgy rémlik, hogy az USA-ban is van valami tv. ebben a témakörben.
A szokásos " nemzetbiztonság" érdekében címszó alatt, lehetővé kell tenni a termék gyártójának, hogy a hatóság hozzáférhessen az adatokhoz....nekem rémlik valami... így ez nem egy kínai találmány...
március 06. | 15:34
előzmény: #6145  euler
#6148
Egy nagykövetség hasonló kedvezményeket kap.
Abból is működik egy pár Magyarországon.
pl. a németeknél kibukott, hogy lehallgatták a Kancellárt....
nem egy bank tette....
március 06. | 15:27
előzmény: #6145  euler
#6147

Esetleg az indexen is olvashatod, ha a nepszava nem tetszik:
https://index.hu/belfold/2019/02/20/nbb_orosz_kgst_bank_budapest_kozpont_kedvezmenyek/
március 06. | 15:19
előzmény: #6145  euler
#6146
és NATO tagállam meg főleg nem.
március 06. | 15:18
előzmény: #6144  pampa
#6145

Nemzetbiztonsági, gazdasági, politikai.
Ha valami akkor ez veszélyezteti a szuverenitásunkat, nem az uniós ügyészség.
Itt elég jól összeszedték a kiváltságait, amikben nem nehéz a kockázatokat észrevenni:
https://nepszava.hu/3026323_kulon-allamkent-mukodhet-a-budapestre-erkezo-orosz-bank
Persze ha orosz szövetségi államnak tekintjük magunkat akkor semmi gond, de egyszerre nem lehetünk az is és uniós tagállam is.
március 06. | 14:46
előzmény: #6143  euler
#6144
A putyini bank milyen kockázatot jelent?

Ellenben az USA nyíltan beavatkozik Venezuela belügyébe!
március 06. | 14:04
előzmény: #6142  pampa
#6143

Az aknamunkáról jut eszembe néhány Putyin-féle akna, pl. Paks2, NBB-bank.
Ezek már telepítettek és bármikor robbanhatnak.
március 06. | 13:57
előzmény: #6141  euler
#6142
ezt azért így nem mernék kijelenteni... idáig még KATONAI erővel nem avatkozott be!
politikailag, szankciókkal és még ki tuja mivel a háttérből.... már végzi az aknamunkát....
március 06. | 13:51
előzmény: #6140  pampa
#6141

Úgy néz ki betartja, mert egyelőre még Maduro van hatalmon...
Lehet, hogy magyar felmenői vannak? (Madur --> Madar --> Magyar).
Akkor meg csak az lehet, hogy az USA nem kockáztat egy hadüzenetet tőlünk.

Topik gazda

pampa
4 5 4

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE