a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Arra azért kíváncsi lennék, hogy nem terjedt el ez az infó már korábban, hiszen egy közgyűlési döntés eléhg nyilvános. Tudva, hogy olyan befektető veszi meg a csomagot, amely nem szakmai, hanem pénzügyi, előre látható volt, hogy a közel millás csomag pillanatok alatt a tőzsdén landol. Azt meg egyetlen befektető sem szereti, ha egyik pillanatról a másikra nyakon öntik a tőzsdét, inkább még megelőzően eladja részvényeit, hogy a várható zuhanásból profitáljon. Erre viszont ez esetben nem látam lépéseket, azaz az árfolyam nem süllyedt a megelőző napon drasztikusan.
Bocsi, most láttam, hogy közben született pár hsz, csak vacsiztam.
Hát igen, ennyit a közgyűlésről, a sok Horváthné Ica, meg Kiss Ferenc fingot nem tud a tőzsdei árakról. Csak akkor miért nem kérnek fel erre előtte valakit...
Konkrét ár biztos nem volt, hogy adtak egy minimumot, az lehet: mondjuk kb. 2000. Ennek meg megfelelt. A döntéshozók jó része biztos nem nézte naponta az árfolyamokat előtte. Mondjuk nyilván fel kellene ilyen esetekben kérni egy szakértők az érték reális felmérésére...
Szerdán, csütörtökö és pénteken is 2700 volt a záróár. Csak hétfőn kezdett zuhanni a szivárgó hírekre.
Az egész közgyűlés mehet Zuschlag mellé...
De hogy közpénzt soha többet nem szabadna egyikre sem bízni, az biztos.
Mondjuk azt kéne tudni, hogy mire szavaztak:
- hogy eladják? Mert az nem biztos, hogy hülyeség volt.
- hogy ennyin adják el? Szerintem ár nem volt a szavazásban.
Hadd szóljak má' egy okosat:
Borkainak, mit Győr polgármesterének ebben az egész értékesítésben annyi kanala van, hogy egy azok közül, akik a tranzakció ilyetén lebonyolítását megszavazták.
Talán még annyi, hogy - feltételezhetően megfelelő szakmai bázis bevonásával - javaslatot tett a képviselőtestületnek az értékesítésre, amelyet kifejezetten az motíválhatott, hogy a tanácsadók nem tartották további tartásra érdemesnek a részvényeket. (Végül is szvsz igazuk lehet. Háromszoros árfolyamemelkedés alig egy év alatt - bizonyára sokan vannak, akik szintén úgy fogják értékelni, hogy a részvény egyelőre kifutotta magát.)
Szóval Borkai megfelelő szakmai előkészítés után javaslatot tett, amit a képviselőtestület többségi döntéssel elfogadott.
A felelősség mindazoké, akik megszavazták.
És ehhez mit szólsz pénznyelo,
A Wamsler (Budacashes Pintér) előző nap eladott, aznap pedig vett. Mi ez ha nem bennfentes kereskedelem? Miért pont ezen a két napon kereskedett... link
Borkai végzettsége olimpikon és tornatanár, mással soha nem foglalkozott, nehogy már tőzsdecápa is legyen. Persze hogy kit enged magamellé úgy fogják megvezetni.
Ha nem volt több ajánlat, ahol a legjobbat fogadták volna el, akkor természetesen azt is meg kell vizsgálni, hogy az eladásról döntő személy/politikus milyen kapcsolatban áll a vevővel.
Mi lesz veled Magyarország?