ne pörögd túl. 2 konzum részvényért kap majd minden részvényes 1 opust. tök mindegy, hogy a két árfolyam pontosan mennyi lesz. de mivel a piac nem hülye, nem fog elszakadni egymástól, tartja a mostani kb 1:2 arányt.
Tehát 1Konzum ér 0,47opust? Tehát ha van most 10000darab Konzunom ami ér 2120000sajattoke alapján.es ezért kapok 4700darab450ft Opust ?és kb ugyanannyit lesz pénzbe is!mint volt
Csak hangosan gondolkodom.Mivel az opusba épül be a Konzum lehet a egy részvényre jutó értékeket veszik figyelembe.mind a két esetben Konzum 212ft ért kapokmondjuk 0,47opus. Na megvan szerintem így lesz.de lehet hülyeség.1konzumert kapok 0,47opust
Én úgy gondolom, igen. Mindegy az árfolyam. Extrém esetben akár azonos
árfolyamon is lehetnek, akkor is aszerint megy majd az átváltás, amit
kiértékeltek. (már meg van vsz az átváltási arány a dec 31. értékek
alapján) pl. 400 opus, és 350 konzum esetén is lehet 2 konzumért adnak 1
opust, ha az arányszám valóban 1:2 lett megállapítva. Nem tudjuk, mi
lesz az arány.
háőtő...... nem pont erre gondoltam.... hanem : nézd meg az Opus.hu-n, hogy kik vezetik a céget! Az opiban jászai csak "'1" it tag...... mellesleg a konziban 7% a tulajdonrésze. szerintem a kérdés érdekes.... ki fogja vezetni ezt az 5. blúcsipet?
annál én jobbat vágyom! az 1.96 arány. Az összeolvadásra valójában nem a konzinak vanszüksge, hanem az opinak! valaki feltette már a kérdést, hogy ki lészen az fuzionált vállalat vezetője? szerintem nagyon időszerű a kérdés, márcsak a hogyantovább miatt is! erről szóló elmélkedést szívesen olvasnék.
Konzum újratervezés