A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Mielőtt esetleg (szándékosan) félreértenél te is: nem azt mondom, hogy tuti bukta a jegy. Azt mondom, hogy ennél a kormánynál az eddigi lépések alapján szerintem olyan scenáriok is reálisan elképzelhetőek, amik eddig gyakorlatilag kizárhatóak voltak, ez pedig jelentős többlet kockázatot jelent. És erről - megint hangsúlyozom, szerintem - hajlamosak megfeledkezni azok, akiknek van és ide írogatnak. Ennyi. Én leírtam, mire gondolok, épkézláb ellenérv és indoklás nem, személyeskedés annál inkább érkezett. Ezen persze a Portfóliós kispapír topicokat jól ismerve nem lepődök meg, de megint csak azt igazolja, hogy megfontolt, racionális elképzelésekkel, érvekkel, ebben a spec. papírban ne adj isten lehetőségekkel bíró speki nincs, csak a pozijától és bukójától ingerült beragadt.
Watson az egyetlen, akinek hitelesek a beírásai. Hozzáteszem, ő is vagy 6 éve ül a papírban és azóta írja, hogy perelni kellene. De neki elhiszem, hogy ezúttal meg is tette. Megjegyzem, olvastam a stocklandra írtakat is, nekem az ő papírjainak több, mint 10-szerese volt korábban.
Nem olyan bonyolult dolog ez.
Van, aki hisz a boldog végben, és van, aki nem. Nem hiszem, hogy újat mondok: ettől működik a tőzsde, hogy nem egyformán vélekedünk bizonyos dolgokról.
Számomra az az érdekes az elmúlt napok eseményeiben, hogy amíg nem volt semmi konkrét új info, addig valakik veszegették, de amint Watson beírta, hogy szeptemberre ki van tűzve a per, az visszhangtalanul elsikkadt.
Szerintem a jogi érvek mellett sokat fog nyomni a latban, hogy a kpj tulajdonosok miképp tudnak nyomást gyakorolni a döntéshozókra. Sajtón keresztül; a tárgyalóterem megtöltésével; és a korábbi, Kárpótlási Jegytulajdonosok Érdekvédelmi Egyesületéhez - vagy valami ilyesmi volt -, hasonló tömörülés nyilatkozataival.
Világ Kárpótoltjai, Egysüljetek! :-)
Kedves newedge, nem kell személyeskedni. Te kb. 2006-7 óta, azaz 6-7 éve tukmálod itt a jegyet, 1200 Ft óta. Perekről, meg ismerős nagyspekikről beszéltél. Nyilván mind kamu volt, ezt akkor islehetett tudni, azóta be is bizonyosodott.
ne bántsátok..ő egy stróman..valószínű ő szereti 1 dbbal lekötni..gyűjtene szeretne még tételeket 500 alatt..biza..PSZÁF ugyanmár..bár ez 1 db-os 17:05 ös lekötés piacbefolyásolás lenne ..nemde..vagy csak annál akit ő úgy ítél meg...gyűjti valaki 2 hó alatt közel 9k-t zsebre tett...és gyűjteni is fogja mert a kisbüffencsek nem merik venni no nem pénznyelő stróman és tsai miatt hanem mert tudják , hogy jogállamban élnek..és a jog csak egy bizonyos körre terjed ki. megfogadtam, hogy nem írok többet ide amíg pár lelkes nagyeszű itt van de ha pénznyelő megidézett gondoltam beírok pár sort. minden kpjegyesnek kitartást egyszer valaminek lennie kell, bár OV ennyiszor emlegette , hogy ők minden törvényt betartanak de valahogy ezt nekik sem sikerült betartaniuk.üdv mindenkinek
penzenyelo,ne haragudj de akkora baromságokat írsz, hogy az már fáj, bár korábban is mindenkit ebben a fórumban lebeszéltél a jegyről miközben valamikor amikor úgy gondolod jónak látod. egyáltalán nem vagy transzperens a jog meg távol áll tőled. Csak azért, hogy tisztán láss és ne írj hülyeségeket: ha kiveszi a jegy mögül a felhasználási jogot azzal deklarálja, hogy a termék megszűnt ab ovo a kötelezettsége továbbra is megmaradt. Ezt akkor tudná megtenni ha nem lenne állami ingó,ingatlan vagyon. Amíg van addig van fedezet. Ha stróman vagy aki gyűjti a sok szerencsétlentől azt megértem csak ne legyél ennyire átlátszó. Te szidalmaztad edge és tsait aztán végén nekik lesz igazuk.na ennyit rólad..
1. Van esély az újbóli 2/3-ra is.
2. A Jobbikkal együtt elég valószínűen 2/3-uk lesz sima győzelem esetén is.
3. A sima győzelem sem jelenti azt, hogy ezeket nem tudják meglépni.
4. De ha ezeket nem is lépik meg, sem jelenti azt, hogy lesz felhasználási lehetőség vagy 1742 Ft-is kifizetés.
1. Van esély az újbóli 2/3-ra is.
2. A Jobbikkal együtt elég valószínűen 2/3-uk lesz sima győzelem esetén is.
2. A sima győzelem sem jelenti azt, hogy ezeket nem tudják meglépni.
3. De ha ezeket nem is lépik meg, sem jelenti azt, hogy lesz felhasználási lehetőség vagy 1742 Ft-is kifizetés.
Annyira nem biztos azert , hogy egyaltalan nyernek. Nagyon magabiztosak de nincs ez elore lejatszva.
Akiktol elloptak a magannyugijat azok kizart hogy rajuk szavaznak, sot a sok trafikos es azok csaladjai , rokonai stb se biztos, szoval nem egy konnyu jatszma lesz.
Azt nehez megoldani de viszont az 1-2 db os veteleknek utana nezhetne a PSZAF , foleg ha lefele vagy felfele befolyasoljak vele az arfolyamot.
Nem mintha valamit is jelentene itt de azert valamit csinalhatnanak ha mar felveszik a millios fizeteseket.
Nem azt mondtam, hogy egyszerűen nemfizet ill. nulláz. Pl. hoz egy törvényt a kárpótlási folyamat lezárultáról, deklarálja, hogy a jegyeket mostantól felhasználni nem lehet. Innentől nincs semmilyen jog a jegyek mögött, ergo gyakorlatilag értéktelen. Aztán megrohad a jegy a tőzsdén. Vagy a jelenlegi tulajokat megfenyegeti a jövőbeli nullával és kifizeti mondjuk a jelenlegi tőzsdei árat az önkéntes jegyfelajánlóknak. Lásd MNYP módszer. Ezer lehetősége van egy a jogbiztonságot, piacokat ennyire nem tiszteletben tartó 2/3-os kormány kezében. Ezzel eddig nem kellett számolni, mint kockázattal. Most meg nemhogy kis esélyű kockázatnak kell ezt tekinteni, hanem egy mérhető valószínűségű reális scenárionak. Sajnos.
És ha nullázná a kárpótlási jegyet, az nem minősülne a külföld szemszögéből államcsődnek?
Mert ugye az, hogy itthon jogbizonytalanság van és bármit le lehet nyúlni, az egy dolog, de itt az állam konkrét kötelezettségéről van szó, és én egy külföldi befektető helyében egy ilyen után elgondolkodnék a kezemben lévő magyar állampapír eladásán, még ha speki célból is van nálam.
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509