A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Ez a kormány, ha akarja, megtalálja a lehetőségét annak, hogy a tőzsdei papírok mögül kivegye a jogot. Ezt csak azért írom, mert mint lehetőség, ezzel is számolnia kell annak, aki ebbe teszi a pénzét.
Ez nem párhuzam, hanem konkrét példa. Én pár hónapja bontottam fel egy TBSZ-emet (még a 3. év előtt), mikor először kértem a felbontását, közölték, hogy addig nem lehet, amíg van rajta értékpapír, ugyanis véletlenül rajta hagytam 1 db. 1 Ft névértékű befektetési jegyet, úgyhogy végül ki kellett várnom még 4 napot, hogy ennek eladása teljesüljön.
Ha ez részvény lett volna és élne egy olyan szabály, hogy nem lehetne 25 ezer alatt eladni, akkor nem tudtam volna eladni, így emiatt nem jutottam volna a TBSZ-emen lévő pénzemhez. Jó, nyilván lettek volna módszerek, de csak hatalmas költségekkel.
Nyilván mondhatod azt, hogy lehetne úgy, hogy csak a vétel nem lehetne 25k alatt, csak azzal meg az a gond, hogy a problémádat nem oldod meg, mert egy illikvid papírnál eladással is tudsz manipulálni (kiteszel 25 ezer fölötti adagot, és megveszel belőle 1 darabot), tehát eleve csak akkor lenne értelme, ha vételre és eladásra is vonatkozna, akkor viszont valakiknek szopóálarc lenne az általam említett okból.
0 nem lehet a jegy mert ha megszüntetik a kptv.akkor azonnal ki kell fizetni az ellenértéket, amit már anno megtettek volna a 3 év alatt. jogi értelemben ezért sem lehet 0. Államcsőd esetén sem lehet nulla mert a kötelezettségvállalás nem évül el. Csak azért , hogy ne menjen a hülyítés a 0-val kapcsolatban. elöbb lehet névérték mint 0.
Én csak annyit állítok, hogy ennél a kormánynál speki céllal jegyet tartani ultra kockázat. Eddig a jegy esetében árazási szempontból úgy nézett ki a dolog, hogy tudjuk, hogy 1742-őt ér, csak nem tudjuk mikor (ami sok-sok év is lehet). Ennél a kormánynál már nem biztos az 1742 se, mert az bizony lehet 0 is, kiindulva az eddigi lépésükből.
És akkor mit csinálnál, ha valamiből véletlenül pár darab maradna mindössze a számládon, és egy ilyen hülye szabály miatt nem tudnád eladni, ezért aztán TBSZ-be ragadna mellette sok milliód, amiből épp lakást szeretnél venni?
Ismered az eddig Orbáni lépéseket: MNYP, szerencsejáték, cigi, stb. Tollvonással lenulláznak piaci szegmenseket és újraosztanak, tollvonással szüntetnek meg állammal szembeni követelést, jogokat és keletkeztetnek újat, ha akarnak.
A Hajdú-Bét kifizetés egyrészt 300 millió, nem több milliárd. Másrészt annak egyértelmű politikai haszna van, kiváló kampányfogás.
A jegyspekik profithoz juttatása semmiféle kampányelőnnyel nem bír. Ennek éppen ellenkezője várható szerint, a jegy sztori Orbáni módszerekkel való lezárása: lófaszt kapnak, aki spekulációs céllal vették a jegyet a tőzsdén.
Hamár ilyen szorgosan megtámogatják a Hajdúbét károsultakat, akkor az elmúlt rendszerek káraiért kiosztott jegyért is kéne valamit szórni így 6-7 évvel az utolsó 2006-os MOL váétás és a 2006-os utolsó kibocsátást vezénylő törvény óta...
Vegre rajottek hogy itt nem lehet tetelt venni ahhoz emelni kell az arat,varniuk kell megint mire megint osszejon egy nagyobb adag amit erdemes kivenni.
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509