Genesis is controlled by Genesis Capital Management Limited, a company controlled by Herald A.M.A. Janssen and Petrus H. Jacobs. Mr. Janssen and Mr. Jacobs co-founded Genesis Investment Funds Limited and Genesis Capital Management Limited, and appointed Genesis Capital Management as the investment advisor for Genesis Investment Funds Limited.
R.G.: Inkább azt mondanám, hogy ami látható volt a tevékenységünkből, az sikeres volt, ami nem, az nem volt feltétlenül sikeres. Rengeteget veszítettünk néhány innovációs ügyön, volt, amibe belekaptunk, és nem jött be. A rendszerváltáskor egyszercsak szabályosan eltűnt a teljes vevőkörünk, és hirtelen lett 45 millió dollár nagyságrendű adósságunk.
mm: Nem aggódott akkor? Tudott akkor rendesen aludni?
R.G.: Nagyon is aggódtam, nagyon rosszul aludtam, és belekezdtem egy olyan harcba, amire sokan azt mondták: én vagyok a legnagyobb marha. Ahelyett, hogy hagytuk volna a Novotrade-et elsüllyedni, részt vettünk volna valami jó kis privatizációban, lenyúltam volna az állami tulajdont, azzal törődtünk, hogy a Novotrade összes hitelezőjét kifizessem, a kintlévőségeit behajtsuk. És jelentem, sikerült. Néha mondják nekem, nem biztos, hogy érdemes volt, de azt mondom magamnak, hogy csak így volt érdemes."
már bocs Perlaki, hisz sokszor egyetértünk, de most mit értesz lelépés alatt?!!! Sokféle van... offshore, cégnév változtatás vagy csak tevékenységi kör stb. Bár szerintem is tisztességesek, különben MINDEGY. A fontos: hiszek az új energiaforrások szükségességében gazdaságilag és egyébként is mindentől és mindenkitől függetlenül -:) ....
Ez nem ugyanaz a cég, hogy kapcsolat mennyiben van, azt nem tudjuk. Magyar Genesis főtulajdonosa a Genesis Capital Managment Lfd.
A sok Genesis nevű cég között, ami a világban van, mi a kapcsolat nem tudni. De ha esetleg van a mi cégünk, és a NY-i Genesis között az sem probléma, ha nincs akkor sem baj, mert Jelentős német tőke áll mögötte így is.
Igen, nagyon jót tenne! Amellett, hogy kevesen tudják a Novotrade volt Rényi úr alapításával az első magyar rt, azóta is ő vezeti, egyszer sem csődölt be.
nehétz helkyzeteiben inkább eladta a vállakozásait az rt, hogy ki tudja fizetni az adósságait. Kevsen tudják ezt azok közül akik itt csalót, lufit kiáltanak. Szerintem inkább nagyon tiszteletreméltó az ilyen üzleti hozzáállás.
Aztán a Genesis lesz az az első magyar vállaskozás aki a tőzsdére tervekkel kerül, és a befektetők megelőlegezett biazlmával épít fel egy sikeres vállakozást.
Rényi uttörőként halad a magyqar gazdasági életben, ezt tisztelni, és követni érdemes.
Ebben az utolsóban igazad van, de Perlaki szerintem arra reagált, hogy a jó emeer jót vár, a jónak örül, itt nem minősítésről volt szó, hogy ki mit csinál.
Igazán a szándéktól beszéltünk.
Offshore:
Sok cégnek van offsore tulajdonosa, ez legtöbb esetben adózási trükköt takar. Kétségtelen, hogy sokszor pénzmosás.
Rényi cége a Acquasition Pro, is offshore, vállalja benne a nevét.
A Genesis Fund, egy befektetői alap, a Genesis Capital LTD a kezelője,( vagy fordítva, most nem tudom fejből, elnézést:) ) ami a kisebb, és nagyobb befektetők pénzét összegyüjti, és azt szinte nulláról induló projektekbe teszi bele, a nagy hozam reményében. Az még lényeges, az olyan innovatív területeket keresi befektetési területeinek, mint a gyogyszeripar, biotechnológia, alternatív energia.
Ennyit tudunk pár szóban a Genesis Energy tulajdonosi hátteréről.
Fretek,
én erre a kérdésre válaszoltam:
"...mit szeretnél jobban, hogy Genesis egy virágzó cég legyen, vagy a becsődölését várod?"
Ha azt kérdezték volna, hogy mit szeretnék:
a/ Pénzes csalók uralják a világot, mint most
vagy
b/ Legyen másképp'
Akkor az utóbbit választanám. De nem ez volt a kérdés.
Szerintem Rényiék tisztességesek. Ezt támasztja alá az is, hogy 1982 óta még egyszer sem lépett le, pedig megtehette volna már párszor.
Ugyanakkor Magyarországnak elég jót tenne, ha ez a projekt megvalósulna. Közvetve neked is, ha van részvényed, ha nincs.
Üdv!
GENESIS
Lassan a novotrade topic okofogyottá válik.:-))
Új név,új tervek,új remények...