Sziasztok! Felvilágosítana valaki, hogyan számolják a kamatot a forexen az ügyleteknél? Az ersténél libor és libid az alap, már ezekről sincs fogalmam mert a honlapjukon sehol nem közlik mennyi a mértéke ezeknek, illetve hogy egyes devizákra mennyi hitel, vagy betéti kamatot számolnak fel, pedig tőkeáttétnél ebből komoly veszteség lehet. Előre is köszi.
apropó kamat .
ha nekem eur/török lírám van shortban
akkor ott is van kamat különbözet nem ?
ráadásul nem is kevés a török azt hiszem 4,5 eur 0,5
vagy rosszul tudom ?
EJ short zárva.Van még egy EURAUD csúcsvadászat próbálkozásom 1.4970-ről short. SL pici profitban a tegnapi csúcs felett. TP 1.4030. Itt az idő is nekem dolgozik, mert kamatot kapok rá.
EJ shortom van 131.48-ról. UJ-ben hasonlóan gondolkodtam volna, de a 99.94-ről leforduló H4 gyertya után nem volt elég visszahúzódás nekem. Túl nagy lett volna a SL. Ezért lett inkább EJ. Itt ahol most vagyunk már szűk a stop, H4 gyertya felett. UJ-vel itt nem kezdenék egyelőre semmit. Várok egy korrekciót fel, és ha az egy alacsonyabb csúcs lesz akkor korrekciós, emelkedő mozgás trendvonal törés utáni visszatesztben megint short (H4). Nem tudom, érthető így?
Kedves Szarvasvadász!
Köszönöm!
Inkább kiegészítésnek szánom, mert a kereskedés során látom, hogy sokszor egyszerűen nem érzem a dolog ritmusát, hátha ebben segít. Átgondolom a tanácsaid!
A fodormisi67@gmail.com-ra tudsz anyagot küldeni, még egyszer köszi!
Az elmélet maga nem bonyolult, a gyakorlati használatra való alkalmassá tétele viszont években mérhető kitartást igényel. Bár én nem tudom nem Elliott szemüvegen át nézni a chartot és örülök, hogy így van, de a sikeres kereskedéshez teljes mértékben fölösleges ennyi energiát ebbe fektetned. Úgy hogy tedd föl magadnak a kérdést, hogy miért akarsz ezzel foglalkozni és hogy van-e erre ennyi időd és kitartásod. A kereskedés még egyszer mondom, fölösleges, és a félig magadévá tett elmélet többet árt.
Van néhány jó könyv, amely gyakorlati alapon közelíti a kereskedést Elliottal megfűszerezve. Ha adsz egy mail címet, szívesen elküldöm.
Szia Szarvasvadász! Ha jól emlékszem, te foglalkozol Elliot-elemzésekkel is. Tudnál abban segíteni, hol lehet erről jó könyvet, letölthető doksit találni? Persze magyarul lenne a legjobb, de az angol sem teljesen gáz. Előre is köszi!
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.