Érdekes, hogy ha 24/52/18-ra állítom a MACD-ot, akkor még nulla alatt van és jele nincs divergenciának, ha viszont 12/26/9 -re állítom 15 környékén van, és már látható a divergencia.
Ööööö, H4-en én nem látok olyat, de H1-en kialakulhat a következő 4-8 órában. Továbbá, D1-en bearish slingshot alakulhatna ki a következő pár napban, ha nem menne 122.7x fölé.
Úgy érzem, hogy alakul a nagyobb idősíkon való gondolkodás. Próbálom azt csinálni, amit mondtál (szemre), és magamnak csak emlékeztetőül szoktam számozni, és nem m1 minden hullámot görcsösen. Inkább csak akkor próbálok részletesebben, ha be linkelem valahova.
Múltkor olvastam Kennedytől egy írást az 5 fő hibáról. Hasznos volt. Az egyik az volt, hogy a legtöbb trader nem elég tőkével indul el. Ez sajnos velem is így van. Ezért nehezebb nagyobb idősíkon kereskednem, mert nagyobb stopot kell raknom, mint amit mm alapján rakhatnék. Ezért kényszer pályán mozgok. Ennek ellenére próbálok nagyobb idősíkon gondolkodni, használom a küldött anyagokban szereplő dolgokat, és keresem a legmagasabb rr-t. Most sikerült elcsípni, de nem lesz egyszerű végig játszani.
Remélem a sok kérdéssel, meg egyebekkel nem zavarlak. Nekem rengeteget segítettél. Köszönöm!
Nem tudom, brikka. Napos/H4 momentumkép alapján mehet még (nagy forgalom a H4 bika gyertyában és előtte). M15 alapján újabb kilövés előtti konszolidáció zajlik, a mértéke kérdéses.
Ha továbbra is a feltételezés szerint fejlődik a hullám, akkor mivel nagyon "shallow" volt az X hullám, DZ lenne sanszos. Átlagos hullámarány értékek DZ esetén:
Értékben Y/W = ~1.38
Időben Y/W = ~1.43
Azt javaslom, hogy szakadj el az alacsony TF-eken a nagyon részletes hullámszámozástól és inkább a momentumkép alapján próbáld azonosítani/megerősíteni a lehetséges hullámfázist, potenciális lefordulási pontokat, a magasabb TF-en érzékelt "ritmussal" (hullámképpel) kontextusban. Az alacsonyabb TF-en ezt tudod árnyaltabbá tenni "belülről" nézve a vélt hullámot. Mivel a fejedben már ott van a hullámelmélet lényege, így legalább olyan jó eredményt kapsz - de jóval kisebb energiabefektetéssel (látod, a tegnapi rajzomon csak pár vonal volt és kb. a saccra berajzolt zöld vonalam környékén fordult és ment tovább fel az árfolyam).
Ne felejtsd el, hogy a hullámelmélet minden híreszteléssel ellentétben elsődlegesen NEM a pontos jövő megfejtéséről szól. Persze lehet agyalni, óránként újabb és újabb M1, M5, M15, H1, stb TF-eken frissített/kicsontozott rajzokat gyártani és orrba-szájba elemezve megvitatni - de kereskedés szempontjából ez TELJESEN FÖLÖSLEGES, és nagyon sok energiát felzabáló erőfeszítés.
Potenciális piacra lépési lehetőségek felismeréséhez érdemes használni az Elliott elméletet leglényegét és néhány gyakorlatias praktikát a kb. jellemzően elérhető célárak kalkulálásához. Nem teóriákat akarunk gyártani, hanem set-upokra vadászunk, kontextusban gondolkodva. Ha ehhez keresel fogódzókat a hullámelmélet eszköztárával, akkor a pontos jövőkép és a görcsösen pontos számozás nem elvárás, a kontextusban való gondolkodás és a ritmus "nagyjából" felismerése annál inkább (az pedig nem M5 timeframen meg alatta lesz).
Ha igazán őszinte akarok lenni, akkor egy igazán jó, a gyakorlati hasznosításra kihegyezett hullámelméleti tanfolyam "tananyaga" 1 db A/4 lapon elfér.
Ui: Ettől még csúnyán lefordulhat az arany pl. 173x környékéről ;-)
Addig ragaszkodtam a saját elképzelésemhez, amíg az ésszerűnek tűnt. :)
A sajátom szerint jóval a mai csúcs alatt zártam volna. Ezt most kihívás lesz végig játszani.
Ezzel a mai impulzussal X nagy valószínűséggel a helyén van (ahogy az a belinkelt ábrádon is szerepel).
EU várható volt h felmegy 3096.-ig. 3110-3124-en komoly ellenállások vannak, én zártam mindent 3096.-on, holnap meglátjuk megmarad-e az örömködés, meg a nulla kamat eufória.
Neeeem, nem beszélünk el egymás mellett. A GJ-H4 hullámot példaként hoztam föl, hogy hasonlóra gondoltam az aranyban (úgy nézne ki, ha kész lenne, de még csak a felénél jár az arany).
Na mindegy, lépnem kell, a piac meg majd eldönti, mit akar.
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.