nem elég fogyózni, mozogni is kell.
Én tegnap is elmentem kondizni, utána futottam 2*8 percet 7,5-en.
Hazaértem, úgy benyomtam egy adag rizst, meg egy grillezett szelet csirkehúst, mint atom.
De mivel kevesebbet viszek be, mint amennyit égetek, a köztes napokon enyhe éhségérzet kerít hatalmába. :)
Alapvetően most még a cél, egy izomtónus változás, majd a komolyabb fogyást csak ezután tervezem.
Viszont az agyam elszáll attól, hogy valami oknál fogva mindig a nyakvonalnál lépek pozícióba. átok ez a márciusi hónap nekem. Jövőre, ha - megélem - ezt a hónapot kihagyom.
A nov.-feb. közepéig teljesen jól ment, ahogy március szele megérintet, végem lett egyből :(
csak a stop témára reagálnék. Igen ismerős az érzés, mostanában sokat kisérletezek ezzel :(, nem túl jó eredménnyel.
Szvsz a robotok valamilyen statisztikai elemzés alapján szúrogatnak le, fel, és építenek az MT4 25, 15 pipes sl-jére, ill. csúszójára.
Ha beletalálnak egyes gócpontokba, akkor elég szépen leropogtatnak jópár stoppot.
Apropó? Miért nincs forexben pl. 5-ös ajánlati könyv?
pulykanyakleves pár cs.szárnnyal , zöldség + zöldboró tejföllel habarva és még egy fél m.kanál chili puder ( szeretem az erőset) és jó sok cérnametélt végén egy cs. petrezselem apróbbra
Ezzel csak egyetérteni tudok!! Eleve nem szarvast akartam kritizálni, csak annak a mondatnak nem találtam az értelmét, ahol a hullámot mindenhatónak írta le.
S igazad van, aki nem gondolkodik el a piac működésén, nem tájékozódik, az hamar elveszíti, ha nem is az összes pénzét, de a lelkesedését biztos.
Pár hsz-el korábban valaki a Fibonacci-n mosolygott. Pedig kezdőként biztos Ő is átélte (mint szerintem itt mindenki), hogy úgy érezte "kilőtték a stoppom", mert épp ott fordult az árfolyam. S persze ilyenkor születnek az összeesküvés elméletek.
Pedig a Fibonacci sorozat sok érdekességet takar. Számomra a legmeggyőzőbb a kapcsolata az aranymetszéssel. Ez valahogy mindig fel-felbukkan a természetben, vagyis érdemes rá odafigyelni.
Ma már persze kibogozhatatlan, hogy a fibó szintek vajon egy önbeteljesítő jóslatként hatnak a piacra, vagy a tömeges psziché megnyilvánulása-e az, hogy az esetek többségében működik a fibó. (mindenesetre, jó pár évvel ezelőtt, amikor még se eliot-ról, se fibóról, se a többi mindenható indikátórról nem hallottam, az én stoppjaim is rendszeresen a fordulónál voltak, vagyis rám nem hathatott önbeteljesítő jóslatként, így marad a tömegekkel megeggyező tűrőképesség, psziché).
Egy biztos.... aki nem tudja függetleníteni magát a tömegtől (vagis a pszihés nyomástól), vagy a piaccal szembemegy az nem tud a forex-en nagy pénzt keresni.
Már ahhoz is nagy-nagy tapasztalat (vagy érzék) kell, hogy hosszú távon null szaldó jöjjön ki. Hisz a közhiedelemmel ellentétben (amit már itt is olvastam korábban), egy pozíció nyitásakor NEM(!!) 50%-50% az esély. Mert hát ott az a fránya spread, rossz bróker választásakor megfejelve a commission-al (a swap elkerülhető, ha több devizában van számlánk, s ott nyitunk, ahol a swap hoz és nem elvisz).
Vagyis becsülöm szarvas lelkesedését az eliot iránt, csak azt gondolom, hogy a hullámok a piac viselkedésének csak egy kis részét fedik le.
Nem rég még egy ilyen háromszög belsejében nem nyitottam bele, de mostanra megnőtt picit az önbizalmam, és a jó pozi menedzselés hatására, már ilyeneket is megpróbálok. Persze ez is nullá lett. :)
A harmadik pozival sikerül 30 pipet fogni, nemrég zártam, de ez is elég nyögve nyelős volt.
hát nem nagyon mosolygok , mert nagyon is megértem hogy ezek a lépcsőfokok szükségesek ../meg pontosan azért is, mert a hajdani magamat is látom néha itt-ott
ezért én soha nem is szólok bele semmilyen tekintetben semmibe, főleg nem kritizálok/én sem szerettem ha engem :o)
..inkább a magam módján segíteni próbálok , igaz - ritkán és nem egészen azzal hogy hova mit kell rakni,inkább többnyire az egésznek a szellemiségéről szoktam beírni ezt-azt -ami éppen eszembe jut és kedvem is van hozzá.
sztem minden dolognak van egy menete, főleg ennek , ami eléggé szigorúan is tud büntetni .
szarvas ha csak tanulja (ha így gondolod) , akkor meg külön értékesnek látom abból a szempontból hogy összefüggéseket keres és talál is ebben a rendszerben . ha megy ez a koncepció ha nem a későbbiekben - vagy akár elhagyja majd esetleg , akkor is egy hatalmas lépés afelé hogy a piacot jobban megismerje és értelmezze is belűlről annak működését minden tekintetben .
óhatatlanul jobban eljut sztem így a piac szerteágazó egészéhez valamivel és így , mint a nagy semmivel.
ha ez a fogodzó , akkor legyen ez .. még mindig milliószor jobb annál mint ha nem lenne neki.
"Én nem ismerem az Elliotot, mégis megvagyok nélküle. "
Az is egy nagy butaság, ha nem is a legnagyobb, mikor olyan dologról akarunk véleményt alkotni, amit nem ismerünk.
"2 fajtája sztem: "
Ezt nem értem. Az indikátoroknak legalább 4 fajtája létezik:
- trendkövető
- előre mutató
- forgalom alapú
- volatilitást mérő
"Manapság csak a 100-as ma-ot használom."
Hogy kapod a setup-ot a 100-as MA-tól?
"
Én abban hiszek hogy meg kell határozni egy irányt, ami felé hosszú távon várod az árfolyamot. (akár arra fogadsz h tovább trendel, akár arra hogy megváltozik a trendŰ), majd lépésenként folyamatosan leátlagolni. (persze itt is alkalmazni egy végső stoppot)."
Nekem picit más a filozófiám. :)
Én abban hiszek, hogy a piac határozza meg az irányt, és én ebből próbálom meg kivenni a részemet. Nagy tőkével, és kis számlamérettel kereskedek, ezért engem hamar kivégezne, egy Martingale féle leátlagolos stratégia. Neked viszont az 5$-os számlával nem marad túl sok lehetőséged, ráadásul nem is kockáztatsz semmit. Én hosszútávra rendezkedtem be a forexen, nem a "hip-hop legyünk gazdagok" stratégiát követem.
"Azt hiszem hogy a kezdő traderek egy dolgot felejtenek el néha. GONDOLKODNI! Minden szituáció más és más, mindegyiket másként kell menedzselni, az indicatorok nem döntenek helyettünk."
Ezzel egyetértek, ha nem is teljes egészében, mert én kezdő trader vagyok, mégis sokat gondolkodok. :)
na, már vártam, hogy mikor kerül elő a fibonacci megdöntő elméleti szöveg.
Hahó fiúk, eddig hol voltatok ezzel a szöveggel? Vagy időnként bevillan a monitorotokon szűrőszavak alapján egy-egy topic neve, aztán gyerünk adjunk nekik? :)
Hát sajnos mondanom kell valamit:
működik a dolog (és nem csak a fibóra gondolok)
...és most durva leszek. Leszarom, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás, ha mindkettőt megeszem :)
utolsó okosságom mára, mint mindenhol írják az emberek 90%-a veszít a forexen. Sztem 40%-uk a laza MM-t miatt, 50%-uk pedig azért mert attól a 90%-tól tanulnak meg kereskedni, a különböző fórumokon, tőzsdeoktatásokon, az önjelölt tőzsdeguruktól, akik maguk is veszteségesek :)
Én ezt a fórumot különben szentiment analízisre használom, ha nagy a hurrá optimizmus akkor zárok, v elgondolkozok a másik irányon :) De most rámjött a beszélhetnék, bocsi :)
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.