Akkor összefoglalva kijelenthetjük, hogy: - itt mindenki MM brokinál kereskedik
- ez nem okoz problémát a gyakorlatban
- gyümölcsöző szimbiózisban vagytok évek óta az MM brokival (ő veszít többet, de nem piszkál téged)
"ha ez igy volna 100% akkor tönkre menne az összes"
Ez nem igaz, élnek, mint hal a vízben, a forexezők többsége statisztika szerint vesztes (tehát az MM a nyertes). Az MM modell legalizált rablás.
Persze gondolkodhatok úgy is, hogy éppen ezért nincs mitől tartanom: ha a szerencsés 5%-ba tartozom, nem fognak elküldeni, hogy "haló, fordítva ülünk a lovon, ne tessék már minket kirabolni, arra mi vagyunk berendezkedve", tehát beleférek a tervezett veszteség keretükbe.
ha ez igy volna 100% akkor tönkre menne az összes. tehát valahogy lefedezik, vagy kivihetik a trédek egyrészét sztem
az ő hasznuk a spread, többi csak fedezés kérdése.
de igen, vannak furcsa spkieok néha
stop hunting
Leírtam: ellenérdekeltek vagyunk, nem üzlettársak. Ha én eladok, akkor neki vennie kell. Mindezt az általa működtetett "virtuális" piacon (hmmm). Neki az az érdeke, hogy nyerjen. Nekem is. De ő csak akkor nyer, ha én veszítek.
(=általuk "gondozott" manipulálható "virtuális" piacon kereskedek és csak akkor nyerhetek, ha ők vesztenek, tehát MINDIG ellenük játszom. Lényegét tekintve így látom az MM modellt)
Majdnem. Már majdnem azt mondtam, hogy XTB, de ők is MM (=sosem lehetünk barátok, csak ha vesztek). Te meg nem árulod el, hol vagy elégedett MT4-gyel.
Pozitívum a magyarországi jelenlét, 22000 EUR-ig van biztosítás, de hát mégis csak MM. Lehet, hogy alaptlan az aggályom, de akkor oszlassátok már el a kételyem, hogy az mégis csak jó rajtuk kívül bárkinek.
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.