Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Hívd újra az éjszakai szorgos manó brigádot! :) csak dupla normára, szerintem az segít.
Törölt felhasználó2024. 07. 18. 17:47
Hetes alatt minden RSI túladott értéken van. Ez nem maradhat így sokáig. Azt mondom na most próbáljuk ki a türelmet, mint eszközt! Holnap tényleg hétzárás. Fémre fontos adat sem lesz. . Tény a helyzet nem jó, de legalább ez most kritikus is. /Félre idézve a Csernobilből/
mire kivettem az eladasokat es eladtam volna egyben a pakkot eltunt a jegyzo. reggelig ra se nezek inkabb. oti napi maxon teljesult eladas legalabb. XAGUSD alja eddig 30,0455 volt tegnap, most is afelé halad, hasonló scenáriónál fel kell indulnia ezután, ha reggelre meglesz a mai szint meglátom hogyan tovább, egyelőre a pozíciók felszámolásán gondolkodom. esetleg tl26ba váltás. tl28-am mínuszba ment át, de azt nem féltem annyira.
Ma nem adtam el semmit. Csak azt nem tudom holnap mitől szabaduljak, ha így folytatódik. Épp most éri el a tegnapi mélypontot, gondolom ez most akár vízválasztó is lehet.
Törölt felhasználó2024. 07. 18. 17:21
Hetes ezüst charton azt látom, hogy ez a második piros hét. Ez szomorú de előfordul. Viszont 2023 július óta nem volt egymás után 3 piros hét. Így ha nem most következik valami geopolitikai, gazdasági baleset akkor annak aki hetesen kereskedik ez jelzés lehet. Például, hogy holnap a hét utolsó napján vásároljon. - tudom érdekes gondolat ez. :)
A réz már szabadesésben van. Míg leírtam tovább esett -2.7%- ra. Ráadásul napok óta. Már nem a növekedés esélye tűnt el, de azt se látom mi állíthatja meg az “omlást”. Na a rézbányákból szerintem most érdemes kijönni! Vagy be sem menni amíg omlik. . Ezüst még valamit próbál de ez kevés, arany mindjárt új csúcson.
Ezüst sorsát megpecsételték. Arany, csúcsokon, ezüst összeomlóban. Ha a dollár 105 értéket csak megközelíti visszanyomják a húszon szintekre. . . Borzalmas a kép, sajnos. https://www.bloomberg.com/markets/commodities/futures/metals . Réz már - 2% feletti esésben ma is. Kína olcsó alapanyagot akart hát most megkapta.
A DXY chart eldönti. Gyenge dollárnál se tudott az ezüst kitörni relatív esett az értéke. Megfogták az ezüstöt nem engedik növekedni. Na a dollár viszont elkezdett emelkedni. (pedzegetik mégse lesz tech szankció) . XAU/EUR is szépen hízik
Na én rövidebb időtávon nem néztem és nem is láttam ilyen hullámokat. De mint mondtam én ebben nem vagyok profi. Meg hiszek az egyszerű alakzatokban mert azok jobban önbeteljesítőek .
Közben oti begurult, 500 fölé ment, nézzen rá akit érint.
Törölt felhasználó2024. 07. 18. 15:52
https://ibb.co/4sK2yZf . Én korábban naposon néztem, pár hete. Nem vagyok nagy Elliott szakértő, de az én gondolatom ez volt. Azóta eltelt sok idő és a korábbi váll-fej-váll alakzat nem is jött létre. Az lett volna a negatív eset, de azon már túl vagyunk. Én pár hete azt vizsgáltam. Az, hogy most 5. vagy 7. hullám kezdődik nem olyan kritikus, szubjektív ki mikortól veszi az elsőt.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)