Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
EURHUF célár 397.2-5 lenne ha piszkálnám, de nem piszkálom :)
Törölt felhasználó2025. 02. 13. 06:02
https://www.tradingview.com/symbols/TVC-EXY/ . Az euro az utóbbi időben erősödött. De nagyobb időkeretben gyengül. XAU /EUR párban kereskedőknek ez fontos! Majdnem olyan erős jelző mint a DXY. Ez a EXY mint euro index. Forexeseknek, nyárra gyűjtögetőknek is hasznos:) . Trump-Putyin telefonos megbeszélésen elhangzott a dollár erőssége. Vajon mire gondolhattak?!
Csütörtök és a fémpiacot a magasabb CPI és Trump- Putyin találkozó nem hatotta meg. Érdekes módon jelenleg is emelkednek a nemesek. Ma a PPI tehát a beszerzési inflációt mutatják be jópár országban. Bevallom operációs rendszerem frissített és amerikainak gondolt így tegnap rossz időpontokat adott meg. Nézzük ma mi az ami mozgatja a piacot! . Ázsia Zöldben indult. Kína még nincs nyitva. 0:50 Japán komoly PPI emelkedést mutatott ami a jent erősíti ezzel gyengítve a dollárt. 11:00 Kínai pénz mennyiség - a magas M2 kedvez az inflációnak, amikor több aranyat vehetnek . Európa 8:00 Angol GDP- növekedés nem ártana mert erősítené a fontot ami hűti a dollárt 8:00 Angol ipari termelés - ipari fémeknek , ezüstnek az emelkedés a jjó 8:00 Német CPI- emelkedés erősít az eurót ezzel gyengülhet a dollár ami az árupiacnak egyelőre jó. Hosszabb távon viszont nem. 8:30 Svájci CPI 10:30 Dél-Afrikai bánya helyzetkép- csökkenés a jó gyengítve a kínálatot 11:00 EU ipari termelés összesítve . Amerika Tegnap a piacok felemásan zártak. Bizonytalanság van keresik az irányt. 14:30 USA PPI - a magasabb érték nem kedvező, de mint látjuk most a piac elég rezisztens 14:30 Friss állásnélküliek száma- a magasabb érték a valamivel jobb a nemesfémeknek 16:30 USA földgáz tározó töltöttség 19:00 USA 30 éves kötvény aukció- kevesebb a jobb az aranynak . Európai időszak ma mozgalmas lesz. A DXY árfolyamra csak ma 4 tényező is hatni fog, így nehéz megmondani mi lesz. Az euró is akár gyengülésnek indulhat. Több arany kereskedő gondolkodik az XAU/EUR párra átálláson. (Átmenetileg.) A forint igen erős, de az euró gyengül most. Ma rendesen fog mozogni a EUR/USD pár is. TA ma csak hosszabb idősíkon ad támpontot vagy ultra rövid percesen. . A pozíciókat tarom. Commerz tegnapra szépen termelt. Aranyban nem bővítek inkább ezüst, Rio Tinto , uránium.
:-) Hát igen, Én az SXR8-on keresztül gondoltam hogy most jó áron vissza veszem DayTrade-ben ... most 248.737 lenne az ára. Az egyik számlán már mínuszos az SXR8 ... nem is emlékszem mikor volt ilyen utoljára. Van QDVF-em is az még 20% -on van de olvad el az is szépen. Tényleg ennyire leállt az import hogy senkinek nem kell EUR? Vagy mindenki EUR-ban üzletel már, egyre több árlista jön EUR-ban mint 2008-2009.
Én egész biztos kevesebbet fogok írni ... lassan véget ér a tél ... jön a szezon, ma is annyit csöngött már a telefon nem hogy nincs idő semmire. Elvittek egy stop WIZZ-t és vettem még EURHUFTL-t nem hiszem el hogy meddig erősödik még? Ezüstre is volt bent ajánlatom a tegnapi vételem alatt de nem teljesült ... valamiért tegnapi nap nem is egyformán számolt az Excelem meg az árjegyző, ma meg igen plusz mínusz pár forint ..
De jó hogy irtatok. Tök szomorú vagyok. Reggel még mérges és ingerült voltam, most meg tisztára olyan érzésem volt, hogy vége a topiknak. Hogy mindenki eltűnik szép lassan, aki értelmes ember és kedvelem :(
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)