Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nedden
Nedden hétfő, 04:46
Előzmény: #23818  Cselcsabi
Igen nagy volt a gyógyszergyárak visszaesése. Moderna meg kb 70%- ot esett.
De már felfelé mennek.
 Mondjuk ha optimistán nézzük talán megúszta ennyivel a Richter. 
Nedden
Nedden hétfő, 04:38
Kína ipara a várt felett teljesített! 
Ez jó.
Cselcsabi hétfő, 04:25
Előzmény: #23812  Nedden
A Novo Nordisk és a Lilly értéke egyharmadát elveszítette. 
Nedden
Nedden hétfő, 02:14
Hétfő és a december első kereskedési napja. Fontos nap lesz a mai! Többek között megtudjuk hogyan megy az ipar Amerikában is. 
.
Ázsia:
.
1:30 Korea PmI - sok ezüstöt dolgoznak fel ezért érdekes! Samsung, LG stb.
1:30 Japán PMI - sok nemesfémet használ fel a világ negyedik legnagyobb gazdasága, de lehet lassan megelőzi a németeket. 
2:45 Kína magánszektori mintán mért Caixin PMI- majdnem ez a mai főműsor a fémpiacon, szombati adatok kissé manipuláltnak tűnnek 
6:00 India PMI- mondani sem kell jelentőségét
.
Európa:
.
Egész délelőtt tagországi PMI adatok
Persze a kedvenc “európai” országom is beszámol róla Dél-Afrika :)
.
Amerika:
15:30 Kanada PMI
15:45 USA PMI S&P rendszer szerinti
16:00 USA ISM rendszeri PMI - FED ezt szereti 
16:00 USA gyártási árak
.
A napot a múlt héten az USA ünnep miatt elmaradt COT spekulatív adatokkal zárjuk.
.
Talán mondani sem kell a PMI értékelését. 50 felett nő alatta recesszió van. Az USA adatok a részvénypiacot is megmozgathatják. 
Nagy nemzetközi volatilitásra számítok. Ha lesz olcsón esetleg egy kis arany érdemes lehet venni, de maradjon szárazon puskapor is. 
DXY árfolyam 106 felett van de olyan korán van, hogy ez nem jelent mára sokat.
Figyeljük napközben! 
Nedden
Nedden hétfő, 01:53
Előzmény: #23815  Beze
Azt hittem valami elfekvő intézet ajánlasz ezzel az Aranyotthonnal. 
Nehéz ám egy ilyen intézménybe is bekerülni! Szinte aranyat ér a belépő.
Beze
Beze vasárnap, 15:02
Aranyotthonnál blackweekend kedvezmény van, igaz csak -2%
Annak érdekes lehet, aki egy ilyennel újítana be, itt már szemmel látható a kedvezmény mértéke:
https://aranyotthon.hu/aranytoemboek/586-heraeus-1000g-befektetesi-aranyrud.html
:))
Beze
Beze vasárnap, 13:59
Előzmény: #23811  Franky
Nincs bóvli. Moodysnál és fitchnél még leminősítés esetén se  
Nedden
Nedden vasárnap, 12:24
Előzmény: #23811  Franky
Mondottam ember küzdj és bízva bízzál…  Madáchot félretéve már kuka a költségvetés ami pár napos, hetes, mert 400 alatti euróra készült és olyan bevételekre alapozott ami nem lesz. Lásd beindultak a gyárbezárások, leépítések mind a német, mind a kínai üzemekben. Egyikben ezért a másikban azért. Nem megyek bele.
MNB arany bevásárlása is csak nekünk jó akik veszünk nemesfémet. De kb. azt sugallja egy értéket halmozunk ami mindig érték marad mind a keletnek mind a nyugatnak az pedig nem a forint. Sőt! Készülünk a forint értékvesztésére. Ez nem jó ómen! 
Főleg ha kiderül Trump nem fog kivételezni a Magyarokkal sem. Sőt a háborút se tudja lezárni hacsak nem valami nagyon durva dolgot tesz. 
Moodys csak egy a négy legnagyobb minősítő közül. Szerintem arra vár valamelyik társa még leértékeljen minket. 
Hazai pénzipari papírokba nem mernék belevenni az biztos. Vissza is jöttünk oda, hgy az arany tartja magát még a kriptó őrületben  is és miért nem megy a magyar menedék a diszkontáras pl. Richter?!
Nedden
Nedden vasárnap, 12:07
Előzmény: #23810  Beze
Igen teljesen érthetetlen a Richter nagyon hosszú korrekciója. 
Ez már az Erste szakértőinek is szemet szúrt. 12000 felett már tél végén elvárható lenne, mire jön a Q4 és éves jelentés. Éves tavaszi közgyűlésre már a 14e körûl kellne fel-fel szúrni.
3 kereskedési hét van még az évből. Nagyon rosszul venné ki magát ha a Richter úgy zárná az évet, hogy a 10000- se tudta megtartani. 
De ha megnézzük azt a Bloomberg gyógyszer indexet látszik, hogy egész EU- ban leestek a gyógyszergyártók. De viszont már éledeznek, sőt pattanást mutat az index.
Azt gondolom, hogy a kockázatosabb papírok felé ment a tőke. Vagy árupiacra. Ez a Trump korszak ilyen lehet. De diverzfikálni akkor is kellenek a biztonságos eszközök.
Bízom a ff. grafikonjainak oszcillátor jelzésében is. Ezt Ő sem sokat elemezhette. Egy biztos a hétfő izgalmas lesz!
(Nem csak a Richternek az ezüstnek is a szombati PMI adatok miatt.)
Franky vasárnap, 11:09
Előzmény: #23810  Beze
Azert feltennem a radarra a Moody’s minositest. A negativ kilatas a kovetkezore leminositest jelent. Bovliba. Az pedig szep eladasi hullamot general. 
Nem latom mitol valtozna a gazdpol. 
Beze
Beze vasárnap, 09:55
Előzmény: #23809  Nedden
Nekem csak tényleg az a bajom hogy ha megint a 10000-rel kell birkózni akkor hogy a fenébe lesz 12000 tavasszal? Olyan mintha az OTP újra 17-18 ezerrel birkózna, ahol már régen bohóckodott. Nagyon sokaknak fájna az és sok certi ko lenne. Na és hogy lenne akkor jövőre 27 ezer? Ha most lemenne a következő hetekben 17-re. De sztem ff hetes chartjait megnézve azis valahova oda jönne ki amúgy... Ha a Ricsi 10, sőt 9,5-re...
Nedden
Nedden vasárnap, 04:48
Előzmény: #23803  farkasfu
Nézem, nézem a chartjaidat…..
Azt vettem észre, hogy 
Hetesen a Volume oszcillátor azt mutatja csökkent az eladási kedv.
Naposon az oszcillátor utolsó napra sok eladót hozott de legalább a szint nem kiugró.
Óráson a nap végére még a vevők is megjelentek.
Ez lehet megerősítése egy esetleges korrekció fordulatnak?
Nedden
Nedden vasárnap, 04:28
Előzmény: #23804  Beze
Én se nyugodtam meg, sőt!  A Tl45 KO nagy baj volt. Ha beindulnak a Tl 44 eladások az dominóként  döntheti. Ha beindul az eladási hullám érdemes még most fedezékbe menni, de már most is túl sokat esett. Így a Richter ha nem tesz valamit óriási bukta lesz. 44- ből átmenni lentebbi papírokba nagy bukfenc ezen az árfolyamon.
.
Ami viszont jó lehet:
- piros hónap megvolt, sőt alig volt még zöld napos gyertya is már nagyon régóta
-EU gyógyszergyár  index megindult felfelé hatalmas esés után
-csak csak december jön és kapunk egy srv. ajándékot ( csúnya lenne 3 hónap eséssel zárni az évet)
-Erste szerint 2. támasz a 10389 amit még tesztelhet a fordulat előtt ( talán ez történt most meg)
-a pénteki Moodys miatt sokan zárhattak amit megúsztunk egy ha nem is gyakorlati de egy elméleti ejnye-bejnye verbális leminősítéssel. Így hétfőn talán sokan visszaléphetnek pozícióba. Reméljük longba!
Nedden
Nedden vasárnap, 04:02
Előzmény: #23805  farkasfu
Köszönjük! Ez hasznos elemzés volt úgy látom többünk számára.
Nedden
Nedden vasárnap, 03:58
https://24.hu/belfold/2024/11/30/mnb-aranytartalek-vasarlas-globalis-aranypiac/
.
Bevásárolt az MNB aranyból.
Most vásárolhatnak a feltörekvő országok jegybankjai. 
.
Ez előre vetíti azt is, hogy tényleg nincs árfolyamcélja a kormánynak illetve a forint gyengítése.  

farkasfu
farkasfu szombat, 22:20
Előzmény: #23804  Beze
óráson elkezdtem tervezni felfelé a számolásokkal, de még "tervnek is merész", ameddig nem fordul. 
Beze
Beze szombat, 22:13
Előzmény: #23803  farkasfu
Nem nyugodtam meg! Azt hittem a 10000-et el lehet már felejteni, de van még rosszabb is nála! 
farkasfu
farkasfu szombat, 20:54
Előzmény: #23794  Beze
 Hetesen lepattantunk a piros madárról, ez szokásos", majd újra nekifut az árfolyam, evvel nincs gond! 
Előtte viszont lefelé a 10-10.1K az első támasz és ennyi járna is neki ezen a szinten, majd a 9300 környéke, az pedig az erős támasz szint, több oldalról is! Ez volt a felső piros madár ellenállása, idáig jöhetne le (nem muszáj), hogy ne essen el a felső piros madár! 
Az alsó kék pingi, pedig az ideális korrekciós szint hetes idősíkon!  Ehhez kellene cirka egy év! Hagyjuk, nem aktuális! 
Nézzük meg napos idősíkot, hogy mi a közös pont. 
Szép emelkedő trend után lefordult a 120% környékéről és egy zászló lobogója rajzolódik éppen! Ennek alsó szintje, hogy az alakzatból újra felfelé induljon, a ~10200! Viszont sosem lehet kizárni egy leszúrást, tehát lehet az 10K is! Itt most egy támasz szinten vagyunk, ez már egyszer tesztelve lett, tehát óvatosan. Pattanhat" róla, de ha a kék csatit nézzük, akkor simán visszatérhet és akkor letöri, az tuti. Az alsó cél pedig a 9500-9400 akár, 120% és 0.618%-s ideális korrekciós szint! Akkor mi az egyezés a hetes idősíkkal? A ~10200/10100 és ~9500/9400-s támasz szintek! A mostani ~10400-s szintünk, nem sok vizet zavar itt! hmm 
Nézzük meg az ugribugri órás idősíkot is! Ez a legérdekesebb. 
A mostani támasz szint 10400, pont jó lenne egy dupla aljas fordulásnak (még csak lehetőség)! Két támasz is van, az egyik a napos a harmadik pedig kicsivel alatta! Rsi a csati aljánál, tehát jöhet a közelben egy pattanás. A 10400-10300 egy támasz zóna ezen az idősíkon és még jól jöhet hétfőre! 
Van egy célár a közelben ~10100-nál, ami az előző idősíkoknál is közös pont volt. Ez benne van a pakliban...
A zászlónak belefér  a 10k még, azt nem lehet annyira szigorúan venni! Egy esetleges pattanás a mostani támaszról, egyelőre nem jelent biztos fordulást! Egyelőre lefelé áll a trend, de bízzunk a támasz zónában!

Ricsi/W/D/h1
https://ibb.co/n6FRNYr
https://ibb.co/9m03RZh
https://ibb.co/Cv7GQwZ
Gyuribacsi
Gyuribacsi szombat, 15:36
Előzmény: #23785  Nedden
Veled vagyunk, Nedden. Te leszel a győztes!

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek