Topiknyitó: Törölt felhasználó 2016. 08. 01. 10:06

Ez is Európa  

Keresztény miséken emlékeztek a meggyilkolt papra a francia és olasz muszlimokKedden reggel két, késekkel felfegyverzett ISIS-es terrorista ejtett túszul hat embert egy francia templomban, köztük a 86 éves Jacques Hamel atyát. Őt térdre kényszerítették, majd elvágták a torkát, ráadásul videókat is készítettek az esetről.Mise Rómában

A terrortámadás megrázta Franciaországot, és az ország muszlim közösségei élesen elítélték a merényletet. Szolidaritásukat kimutatva, rengeteg francia muszlim ment el a hétvégén keresztény misékre, hogy ők is leróják tiszteletüket a meggyilkolt idős pap előtt.

Európa több nagyvárosában is hasonló gesztusokat tettek a muszlim közösségek vezetői, Rómában a helyi imámot még a miséző pap is kihívta maga mellé az oltárhoz. (BBC)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2019. 07. 19. 10:46
Előzmény: #132  _Macika_
#133
szerintem pedig pont fordítva van!
minél fejlettebb egy ország annál "nagyobb" az ökológiai lábnyoma!
lehet, hogy ez a nyom nem nála keletkezik.... de ő az okozója!
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 12. 13:28
#131
euler
euler 2018. 09. 30. 16:46
Előzmény: #128  euler
#129

"...jól ismeri a magyar kormányfőt, „találkoztunk többször, az otthonában is jártam”. Legutóbbi budapesti látogatásakor, amikor a budapesti díszpolgári címet vehette át, Lázár János azt mondta róla: Lech Wałęsa „Kelet-Közép-Európa megtestesült lelkiismerete”
A többi a cikkben:
https://index.hu/belfold/2017/11/30/lech_walesa_orbanek_nem_epiteni_akarnak_hanem_rombolni/
euler
euler 2018. 09. 30. 15:14
#128
_Macika_
_Macika_ 2018. 09. 24. 13:17
#126
Mit tanácsolna azoknak a politikusoknak, akik a menekültellenes és nacionalista érzelmek növekvő hullámát a saját politikai hasznukra szeretnék felhasználni? Létezik olyan jövő, ahol a nemzetállamok zártan működnek, de képesek megoldani az emberiséget fenyegető nagy problémákat?
-
Először is megkérdezném tőlük, hogy szerintük az emberiségnek kellene-e irányítani a világot. A nacionalistáknak sokat beszélnek arról, hogyan irányítsák a saját országukat, de semmilyen látható tervük nincs arra, hogyan kellene irányítani az egész világot.
Néhány nacionalista abban bízik, hogy a világ sok zárt, de barátságos erődítményből áll. Minden nemzeti erődítmény megőrzi majd a saját érdekeit és identitását, de az erődök ennek ellenére képesek lesznek békésen kereskedni és együttműködni. Nem lesz bevándorlás, multikulturalizmus, globális elit – ahogy globális háború sem. A probléma ezzel az elképzeléssel az, hogy a védett erődök ritkán barátságosak. A múltban minden próbálkozás, amely felosztotta volna a világot jól elválasztott nemzetekre, háborúba és népirtásba torkollt.
Például a többnemzetiségű Habsburg-birodalom összeomlása után Közép-Kelet-Európa népei – magyarok, lengyelek, románok, szerbek, horvátok, satöbbi – lehetetlennek találták, hogy megállapodjanak abban, hol fussanak a nemzetek közötti határok. Hol legyen például Magyarország és Románia között a határvonal, és mi legyen a nemzeti kisebbségekkel. Bizonyos közös értékek és globális szervezetek nélkül rivális nemzetek nem tudnak megegyezni a közös szabályokról.
Más nacionalisták pont ezért választják az ennél is szélsőségesebb álláspontot, és azt mondják, nincs is szükség globális szabályokra. A saját nemzetüknek csak a saját érdekeivel kell foglalkoznia, és nem szabad, hogy bármilyen kötelezettsége legyen a világ többi része felé. Az erődnek fel kell húznia a függőhidat és kiküldeni az őrőket a falakra, a világ maradéka pedig mehet a pokolba. Ez a nihilista álláspont nonszensz. Egyetlen modern gazdaság sem tud túlélni a globális kereskedelmi hálózat nélkül.
Még ennél is fontosabb, hogy akár tetszik, akár nem, az emberiség jelenleg három olyan közös probléma előtt áll, amelyek viccet csinálnak a nemzeti határokból és csak globális együttműködéssel lehet őket megoldani.
Törölt felhasználó 2018. 08. 17. 13:52
#125
Megegyezett a menekültekről Görögország és Németország
.
Eleonore Petermann belügyi szóvivő Berlinben bejelentette, hogy elvi egyetértés alakult ki a görögöknél regisztrált, de a német határon feltartóztatott menedékkérők visszaküldéséről, írja az MTI. A szóvivő szerint már megegyeztek a tervezet szövegéről, és csak egyetlen levélváltás van hátra a megállapodásig.
https://index.hu/kulfold/2018/08/17/megegyezett_a_menekultekrol_gorogorszag_es_nemetorszag/
Törölt felhasználó 2018. 07. 19. 16:22
#124
Kilencezer euró pénzbüntetést kell fizetnie egy német blognak, mert márciusban azt az álhírt kezdte terjeszteni, hogy "apokaliptikus méretű" terrortámadás történt Mannheimben - jelentette csütörtökön a n-tv német hírtelevízió.A Rheinneckarblog 136 halottról és ötven támadóról számolt be, valamint azt írta, hogy a rendőrség hírzárlatot rendelt el. Mindebből egy szó sem volt igaz.A TERRORTÁMADÁS SOHA NEM TÖRTÉNT MEG.A mannheimi rendőrség közölte, hogy kitalációról van szó. "A leírt tényállás nem valós" - hangsúlyozta már akkor a hatóság.A pénzbírság kiszabását az ügyészség kezdeményezte, mert úgy ítélték meg, hogy ez a "fake news" megzavarta a köznyugalmat. A talmi terrortámadásról szóló blogbejegyzést több mint húszezren nyitották meg, az ügyészek szerint pedig a szöveg valóságszerű és megtévesztő, mert derül ki belőle, hogy kitaláció.A Rheinneckarblog üzemeltetője Hardy Prothman fellebbezni akar a döntés ellen.
Vazsmegyei 2018. 07. 18. 13:14
Előzmény: #122  Törölt felhasználó
#123
Ideje volt elhagynia a politikai pályát! Nem lesz elég a számára három pszichiáter sem, hogy kigyógyítsák pszichés kábulatából! Nem véletlenül hívták vissza! Kezd helyreállni a világ rendje!
Törölt felhasználó 2018. 07. 16. 09:24
#121
A skandináv országok állnak a legközelebb ahhoz, hogy teljesen készpénzmentessé tegyék a gazdaságukat, ami a gyakorlatban kb. 70-30 százalékos arányt jelent az elektronikus tranzakciók javára. Ez többek között annak köszönhető, hogy a helyi bankok egy azonnali elszámolással működő mobilfizetési rendszert vezettek be (Swish Svédországban, Vipps Norvégiában, MobilePay Dániában).
.
Az egyik ilyen mobilfizetési megoldás technológiai szállítójának vezérével, az Aukát vezető Daniel Döderleinnal készített interjúnkat itt olvashatja.
.
Most a skandináv bankok egy újabb fontos lépést tehetnek a készpénzmentes gazdaság felé: nemzetközi mobilfizetési rendszert építenek.
.
A négy országban (Dánia, Svédország, Norvégia, Finnország) élő 27 millió emberre utalva P27 névre keresztelt programban az újdonság a nemzetköziségben keresendő, ugyanis míg belföldi fizetéseknél működnek már ilyen rendszerek, addig nemzetközi szinten kevés mobilfizetési ökoszisztéma létezik. A kártyás mobilfizetési megoldások ilyenek, de ezek hátránya, hogy nem azonnali elszámolással működnek és érintéses kártyás infrastruktúrára van szükség az elfogadásukhoz.
.
A projektben részt vevő bankok bíznak abban, hogy az általuk tervezett rendszert akár európai többi országára is kibővíthetik a későbbiekben. Jelenleg beszállítókkal tárgyalnak a rendszerről, az első tranzakciókat 2019-ben hajthatják végre majd az ügyfelek.
Törölt felhasználó 2018. 06. 29. 08:30
#120
peter_s 2018. 06. 27. 08:43
Előzmény: #118  Törölt felhasználó
#119
Ott rohadjanak meg! A csodálatos Európai Unió miatt szívnak most a kisbefektetők - egyelőre az Interactive Brokers ügyfelei - a PRIIP (Packaged Retail and Insurance-based Investment Products) miatt. Nem tudunk amerikai ETF-eket vásárolni. Ezenfelül csomó amerikai brókercégnél nem lehet számlánk az EU hülye szabályai miatt. Egyre jobban korlátoznak bennünket. A szemét EP politikusok meg hazaviszik az EU bérátlag 700%-át és sikerült elsikálniuk az Európai Bizottság tagjainak korrupciós ügyeit, miszerint 2 millió euró kenőpénzt kaptak Azerbajdzsántól, ráadásul úgy veszik fel a költségtérítést a legtöbben, hogy be sem járnak az ülésekre. 
Nem tudom miért tapsolnak ennek olyan sokan Mo-n, de nyugaton már kezd tele lenni mindenkinek a hócipője az egész Európai Unióval.
Törölt felhasználó 2018. 06. 27. 08:22
#118
Törölt felhasználó 2018. 06. 22. 08:47
#117
Törölt felhasználó 2018. 06. 19. 14:51
#116
Levetették a rasszizmusellenes kitűzőt a bejáratná
lEgy fotós kolléga mesélte az imént, úgy érkezett a Szpartak-stadionhoz, hogy a táskáján volt egy rasszizmus-ellenes kitűző, ami úgy nézett ki, hogy elég egyértelműen át volt rajta húzva Hitler arcképe, tehát náci ereklyének aligha tűnhetett. 
De amint a biztonságiak kiszúrták, közölték vele, hogy ezzel nem mehet be a stadionba. Felajánlotta, hogy elteszi, viszont ragaszkodtak hozzá, hogy dobja el. Értetlenkedett egy sort, de aztán inkább eldobta, mert dolgozni akar. "Ez Oroszország" - tette hozzá. 
Valószínűleg inkább arról lehetett szó, hogy bármilyen formában Hitlert ábrázoló kitűzőt vagy tárgyat nem lehet bevinni
Törölt felhasználó 2018. 06. 07. 08:44
Előzmény: #114  Törölt felhasználó
#115
Soha egyetlen spanyol kormányban sem volt annyi női miniszter, mint a szocialista Pedro Sánchez szerdán megalakult kabinetjében. A korábbi 13 helyett 17 tárca lett, ebből 11-et vezetnek nők. Érdekesség, hogy minden gazdasági vonatkozású minisztériumot nő vezet.„Ez egy kifjezetten Európa-párti kormány. Európa az új hazánk, a hely, ahol erősebbé kell tennünk magunkat, hogy hatékony válaszokat adhassunk a minket, mint országot érő kihívásokra. Az új kormány Spanyolország modernizációjának, a növekedés elősegítésének céljából alakult. Mindezt fenntartható módon akarjuk véghezvinni, újjáépítve az elmúlt években sokat sérült társadalmi és területi egységet, újraélesztve országunk közösségi életét” - fogalmazott Pedro Sánchez.Az új spanyol kormányt feministának is tartják, és ezt a kormányfő is vállalja. A miniszterelnök helyettese, Carmen Calvo például az újra létrehozott egyenlőségi minisztériumot vezeti majd.A külügyekért az Európai Parlament volt elnöke, a katalán Josep Borrell felel. Az Európa-párti politikus többször felszólalt a katalán függetlenség ellen.Az új spanyol kormány egyik legérdekesebb tagja Pedro Duque, az első spanyol űrhajós, aki a tudományos, innovációs és felsőoktatási minisztériumot vezeti majd. Az 55 éves volt asztronauta utoljára 2003-ban járt az űrben, amikor a Nemzetközi Űrállomáson dolgozott.
Törölt felhasználó 2018. 05. 31. 09:20
Előzmény: #113  Törölt felhasználó
#114
Törölt felhasználó 2018. 04. 27. 10:49
#112
Törölt felhasználó 2018. 04. 19. 14:54
#111
A varsói gettó felkelőire emlékeztek
---------------------------------------------------------
2A lengyel államfő hangsúlyozta: "a gettófelkelés résztvevői méltóságukért, szabadságukért, de Lengyelországért is meghaltak.
A katolikusoknak és a zsidóknak, a lengyeleknek és az amerikaiaknak össze kell fogniuk "a mai elnyomók" ellen - hangsúlyozta a Zsidó Világkongresszus elnöke, Ronald Lauder csütörtökön Varsóban, a gettófelkelés 75. évfordulója alkalmából rendezett központi megemlékezésen.
--
Az amerikai állampolgárságú Lauder a gettófelkelés résztvevői mellett a második világháborús lengyel ellenállókat, valamint a lengyelországi zsidómentőket méltatta. Megjegyezte ugyanakkor: "akadtak olyanok is, egész Európában, itt is, Lengyelországban, akik becsapták a zsidó családokat, elárulták őket". "Arra kell összpontosítani, ami összeköt minket" - szorgalmazta, aláhúzva: "bár a nácikat legyőzték, az elnyomók nem tűntek el".
---
Előtte Andrzej Duda lengyel államfő kiemelte: a gettófelkelés résztvevői "méltóságukért, szabadságukért, de Lengyelországért is meghaltak, hiszen lengyel állampolgárok voltak". A lengyelek akkori zsidómentő törekvései kapcsán az elnök elmondta: aki ma arról beszél, hogy a lengyel állam felelős a holokausztért, "szétmossa a zsidók gyilkosainak, a náci németeknek a felelősségét".
daxlisgyuszi
daxlisgyuszi 2018. 03. 28. 16:19
Előzmény: #107  pampa
#110
Vazsmegyei 2018. 03. 28. 14:26
Előzmény: #108  Törölt felhasználó
#109
Nem is tudtam, hogy van a NATOnak is "biológiai" fegyvere a válaszcsapásra!  Csak ne használja, mert olyan lesz az is mint az orosz "támadás"! Kihathat az egész világmindenségre!
pampa 2018. 03. 26. 17:50
Előzmény: #106  Törölt felhasználó
#107
"Ötszáznál is több katolikus templomot számoltak fel Németországban az ezredforduló óta egy pénteken ismertetett felmérés szerint.A katholisch.de katolikus hírportál valamennyi egyházmegyéből kért adatokat a bezárt, eladott, vallási használatból kivont de egyházi tulajdonban megtartott és a lebontott templomok és kápolnák számának alakulásáról. Két püspökség nem tudott adatokkal szolgálni, de így is biztos, hogy legalább 500 templom működését szüntették be az ezredforduló óta paphiány, pénzhiány vagy a helyi hívő közösség felmorzsolódása miatt."
Törölt felhasználó 2018. 03. 26. 17:44
#106
pampa 2018. 03. 26. 17:36
Előzmény: #104  Törölt felhasználó
#105
"Az izraeli biztonsági erők már több szélsőséges palesztin vezetővel végeztek célzott támadás során, de most fordult elő először, hogy ezt szíriai területen tették."
.
Az USA ezért izraeli diplomatákat is ki fog utasítani?
Törölt felhasználó 2018. 03. 26. 17:28
#104
Vazsmegyei 2018. 02. 20. 12:33
Előzmény: #102  Törölt felhasználó
#103
Nem lehet olvasni! Adj egy másik linket légyszíves!
Törölt felhasználó 2018. 02. 20. 12:20
#102
Törölt felhasználó 2018. 02. 20. 09:22
Törölt hozzászólás
#101

Topik gazda

aktív fórumozók


 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek