Topiknyitó: Törölt felhasználó 2016. 08. 01. 10:06

Ez is Európa  

Keresztény miséken emlékeztek a meggyilkolt papra a francia és olasz muszlimok



Kedden reggel két, késekkel felfegyverzett ISIS-es terrorista ejtett túszul hat embert egy francia templomban, köztük a 86 éves Jacques Hamel atyát. Őt térdre kényszerítették, majd elvágták a torkát, ráadásul videókat is készítettek az esetről.



Mise Rómában

A terrortámadás megrázta Franciaországot, és az ország muszlim közösségei élesen elítélték a merényletet. Szolidaritásukat kimutatva, rengeteg francia muszlim ment el a hétvégén keresztény misékre, hogy ők is leróják tiszteletüket a meggyilkolt idős pap előtt.

Európa több nagyvárosában is hasonló gesztusokat tettek a muszlim közösségek vezetői, Rómában a helyi imámot még a miséző pap is kihívta maga mellé az oltárhoz. (BBC)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2022. 05. 04. 20:01
#154
19:41Döntött az Európai Parlament: át akarják alakítani az EU-t
Az Európa jövőjéről tartott konferenciasorozat javaslatainak megvalósításához az Európai Unió gyökeres reformjára, az uniós szerződések módosítására lenne szükség - állapították meg az Európai Parlament képviselői strasbourgi plenáris ülésükön szerdán elfogadott állásfoglalásukban. A Fidesz EP-képviselői szerint az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat kudarcot vallott.
hátra menne orbán, nem előre😬🙄
PF_modi1fasz_anyjatbsszameg9 2020. 11. 12. 01:20
Törölt hozzászólás
#152
_Macika_
_Macika_ 2020. 10. 29. 08:32
#151
Kopaszra borotvált, feketébe öltözött férfiak támadtak Wroclawban az abortuszjogok korlátozása ellen tiltakozó nőkre, jelentette a Gazeta Wyborcza, aminek a tudósítóját szintén megtámadták a városban.
A lap beszámolója szerint elsőként a közösségi médiában terjedtek figyelmeztetések a várható támadásokról. Egy tüntető posztolta, hogy több tucat "náci" a vasúti sínek közti szórt kövekkel tömte ki a zsebét és "balhézni készül". Nem sokkal később úgy húsz, feketébe öltözött, kopaszra borotvált férfi támadt az abortuszjogok korlátozása ellen tiltakozó, javarészt nőkre Wroclaw belvárosában, a Krasinski utca és a Traugutt körút kereszteződésénél.A Wyborcza beszámolója szerint ezután a huligánok gázzal támadtak a tiltakozókra, majd a piactéren rudakkal vertek meg egy tiltakozó férfit. Később késelésről is érkezett hír, az Anarchista Szövetség szerint egy tiltakozót, miután bottal leütöttek, az arcán megvagdosták.
A Wyborcza kérdésére a rendőrség elismerte, hogy több riasztást is kaptak a támadásokról, de előállításokról nem tudtak beszámolni. A rendőrség szóvivője arra hivatkozott, hogy áldozatoktól nem érkezett feljelentés.
Törölt felhasználó 2020. 10. 03. 10:02
Törölt hozzászólás
#150
_Macika_
_Macika_ 2020. 08. 19. 17:14
#149
Éles fordulat a fehéroroszoknál – Leverik a tüntetéseketAz augusztus 9-i fehérorosz elnökválasztásokon hivatalosan Lukasenka nyert 80,1%-kal, míg a bebörtönzött férje helyett az elnöki székért elinduló Szvetlana Tyihanovszkaja állítólag csak 10,2%-ot kapott. Az eredmények bejelentése után már 9-én este tüntetések kezdődtek az országban, amelyeket az első napokban keményen levertek a hatóságok és közel 7 ezer embert bebörtönöztek. Aztán az eredmények valószínű nagyfokú meghamisítására és a rendőri brutalitásra hivatkozva felerősödött a nemzetközi nyomás, hogy meg kell ismételni a választásokat és abba kell hagyni az erőszakos hatósági fellépést, de erre kezdetben nem volt hajlandó Lukasenka.
Aztán 16-án a saját szimpatizánsai csak néhány ezres tömegben jöttek össze, míg az ellenzéki tüntetők országszerte több százezren, így vasárnaptól a fehérorosz hatóságok „megenyhültek” és hétfőn a hivatalos bejelentés szerint szinte az összes bebörtönzött tüntetőt szabadon engedték, míg a nagy állami vállalatoknál sztrájkolni kezdtek. A minszki traktorgyárba látogatva Lukasenka azzal szembesült, hogy még az elvileg leghűségesebb támogatói köre, a gyári munkások is a lemondását követelték skandálva, így dühösen levonult a színpadról. Előtte tett egy homályos utalást arra, hogy hajlandó lenne átadni a hatalmát egy népszavazásra vitt alkotmánymódosítás nyomán.
Ennek felajánlása nyomán Tyihanovszkaja Litvániába menekülése mellett is elkezdte megszervezni a hatalomátadás koordinációs tanácsát, amibe több száz neves közéleti és szakértő ember jelentkezett, miközben a rendőrségtől, a nagykövetségekről, színházakból, a közmédiából, a sportéletből is számos ember vállalta nyíltan, az üldöztetést is vállalva, hogy átállt a tüntetőkhöz.
EZEK MIND OLYAN JELEK VOLTAK, AMELYEK AFELÉ MUTATTAK, HOGY MEGROPPANT LUKASENKA ELNÖK 26 ÉVE GYAKOROLT HATALMA ÉS KÖZELEG A RENDSZERVÁLTÁS, ILLETVE A HATALOMÁTADÁS.
Mindezekkel párhuzamosan diplomáciai nagyüzem kezdődött, mára rendkívüli videókonferenciás EU-csúcsot hívtak össze és Vlagyimir Putyin orosz elnök is számos európai vezetővel egyeztetett Lukasenka mellett. Szerdán az oroszok felől olyan jelek érkeztek, hogy bár készek lennének katonailag is támogatni Fehéroroszországot (hiszen azt rögzíti egy biztonsági szerződés és gazdasági uniót is alkot a két ország), de nem látják szükségét és a fehéroroszok sem kérték azt. Lukasenka pedig a fehérorosz biztonsági tanács ülésén kiadta az utasítást, hogy rendet kell tenni a főváros utcáin, így elindultak újra a letartóztatások, a hatalomátadási testületet pedig jelzése szerint nem kell komolyan venni.
EZEK A JELEK AFELÉ MUTATNAK, HOGY MEGPRÓBÁLJA LEVERNI A TÜNTETÉSEKET ÉS EGY UTOLSÓ KÍSÉRLETET TESZ A HATALMA STABILIZÁLÁSRA, MÍG AZ OROSZOK PEDIG EGYELŐRE KIVÁRNAK.
Közben véget ért a rendkívüli EU-csúcs, amely kimondta, hogy nem volt fair és tiszta a fehérorosz választás, így annak eredményét nem fogadják el az uniós tagállamok és közben azon hivatalos állami személyekre rótta ki szankciókat, akik részt vettek a választási csalásokban, vagy a brutális hatósági fellépésekben. Az uniós vezetők jelezték, hogy a tüntetőkkel vannak, anyagi és humanitárius segítséget kívánnak nyújtani nekik, be kell fejezni a velük szembeni erőszakos fellépést, szabadon kell bocsátani minden bebörtönzöttet, de sok nyilatkozat azt hangsúlyozta, hogy az EU nem akar kívülről beavatkozni a fehérorosz belügybe, az ottani embereknek maguknak kell eldönteniük, hogy milyen utat választanak.
festina88 2020. 07. 14. 14:13
#147
Portfolio hova esik a szinvonal 16%os novekedes nem tudom kinek es h sikerult kiszamolni..:Dhttps://www.portfolio.hu/uzlet/20200714/nagy-beruhazast-jelentett-be-a-lidl-magyarorszagon-441134
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 13. 09:51
#146
arány
_Macika_
_Macika_ 2020. 07. 13. 09:51
#145
A választási bizottság hétfő reggel, a szavazatok 99,97 százalékának összeszámlálása után közölte, hogy Andrzej Duda, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt jelöltje a voksok 51,21 százalékát szerezte meg a vasárnapi második fordulóban, míg a fő ellenzéki erő, a Polgári Platform (PO) által vezetett koalíció jelöltje, Rafal Trzaskowski varsói főpolgármester a szavazatok 48,79 százalékát gyűjtötte össze.
.
nálunk ilyen arany kellene
pitcairn2 2020. 06. 12. 18:13
Előzmény: #143  _Macika_
#144
erről az alábbi idézet ugrik be a Cliffhanger című film klasszikusból:)   
 „kill a few people and you are a murderer, kill a million and you are a conqueror”
https://www.youtube.com/watch?v=h3da5oBB10U
_Macika_
_Macika_ 2020. 06. 12. 14:48
Előzmény: #140  _Macika_
#143
ezeket már rég el kellett volna  távolítani
emberkereskedők, vadállati módszerek
mi keresnek a köztereken?
a történelem szégyenfoltjai
pitcairn2 2020. 06. 12. 14:39
Előzmény: #138  _Macika_
#142
nem kéne "szabadpiacot" vizionálni oda ahol olyan nincs:)
pitcairn2 2020. 06. 12. 14:38
Előzmény: #140  _Macika_
#141
ilyen alapon jóformán minden szobrot le lehet dönteni + az közterületeket is számozni kéne:)
_Macika_
_Macika_ 2019. 12. 16. 09:36
#138
Közös cikket írt Karácsony Gergely budapesti, Matúš Vallo pozsonyi,  Rafał Trzaskowski varsói és  Zdeněk Hřib prágai főpolgármester a V4-es csúcsra időzítve.  A cikkben a főpolgármesterek arról írnak, hogy a Berlini Fal leomlása óta eltelt 30 évben a V4-es országok gazdaságai "túljutottak a szabadpiaci átalakulás okozta sokkhatáson, és immár Európa leggyorsabban fejlődő, legversenyképesebb gazdaságai közé tartoznak", de az átalakulás távolról sem volt tökéletes."Társadalmaink válságtüneteket produkálnak, amelyeket aggódva szemlélünk. 
,
Az egyenlőtlenség továbbra is nagy és egyre nő. Egészségügyi rendszereink komoly nehézségekkel küzdenek. Túlságosan is sok fiatal honfitársunk hagyta el hazáját, hogy máshol keressen boldogulást" - írták. Szerintük ezek ellen az aggasztó trendek ellen "alulról építkező demokráciával, okos és befogadó kormányzással, valamint összefogással tudunk hatékonyan fellépni".
,
A főpolgármesterek fájlalják, hogy "az elmúlt években populisták dominálták a közbeszédet" a térség több országában, amiként máshol is. "Ők kihasználják a társadalom elégedetlenségét saját politikai és személyes céljaikra, anélkül, hogy valódi válaszokat kínálnának. Azt állítják, hogy a nemzetet képviselik, de egész társadalmi rétegeket vesznek semmibe, például a multikulturális nagyvárosaink lakóit.
,
 Felélesztenék térségünk történelmi sérelmeit, és épp azt az idegengyűlölő nacionalizmust terjesztik, amely a múlt században már kétszer tragédiához vezetett" - írták, hozzátéve: az ő céljuk, hogy jobb kormányzási modellt mutassanak a polgáraiknak."Mindennapi kapcsolatban vagyunk városunk lakóival. Bátorítjuk, nem pedig üldözzük a civil önszerveződést és az állampolgári részvételt" - írták, hozzátéve: a nyitott társadalomban hisznek, amely "szeretve őrzött értékeinken, a szabadságon, az emberi méltóságon, a demokrácián, a fenntarthatóságon, az egyenlőségen, a jogállamiságon, a társadalmi igazságosságon, a tolerancián és a kulturális sokszínűségen alapul."
,
Azt is írták a cikkben, hogy a városaik "a növekedés és az innováció térségbeli motorjai, ugyanakkor a nehézségeink is nagyrészt hasonlóak". A cikkben jelentették be, hogy a jövőben együtt kezelik ezeket a nehézségeket és útjára indítják a “Szabad Városok Szövetségét”."A Szövetség dinamikusan fejlődő városok és magukért tenni kész polgárok progresszív hálózata, amely pragmatizmust és befogadást hirdet. A Szövetséget más városok számára nyitott együttműködési fórumnak képzeljük el. 
,
Megosztjuk egymással az átlátható, okos, már bizonyított és szociálisan érzékeny városvezetés legjobb gyakorlatait" - írták."Fenntartható várostervezésre, a klímakrízis elleni fellépésre, a lakhatási válság megoldására, a tömegközlekedés problémáira fókuszálunk" - olvasható a cikkben. 
_Macika_
_Macika_ 2019. 12. 13. 14:13
#136
Körbezárták a szerbiai köztelevízió belgrádi székházát az ellenzéki tüntetők, akik szerint az állami televízió és rádió már évek óta eltorzítja a valóságot és nem tesz eleget tájékoztatási feladatainak.
.
A Szövetség Szerbiáért (SzzSz) nevű pártszövetség vezetője, Vuk Jeremics közölte, semmi dráma nem lesz, hacsak a hatalom nem küld a helyszínre provokátorokat. Jeremics elmondta, a blokád során senkit nem engednek be az épületbe, viszont a házból az jön ki, aki akar. A zárlat este nyolc óráig tart. A blokádban több száz ember vesz részt, a demonstráció békésen zajlik.Alekszandras Vucsics szerb államfő – aki az ellenzék szerint elsősorban felelős az egyoldalú tájékoztatás miatt – bejelentette, a hatalom nem fog erőszakot alkalmazni. „Na piszkáljanak már. Szavatalom, hogy senkit sem ér fenyegetés. Az a néhány ember, aki elállja a bejáratokat, nem tud tenni semmit” – mondta az államfő.A blokád része az SzzSZ által már egy éve folytatott tiltakozási hullámnak, a szerbiai ellenzékiek minden szombaton felvonulnak Belgrádban és több más szerbiai városban, hogy szabad választásokat, illetve sajtószabadságot követeljenek.
_Macika_
_Macika_ 2019. 12. 10. 16:10
#135
A lengyel belbiztonsági ügynökség (ABW) elfogott egy ukrán férfit, aki állítólag merényletet tervezett egy bevásárlóközpont vásárlói ellen – írja az MTI. Az erről szóló közleményt a hírszerzési szolgálatok munkájának összehangolásáért felelős varsói minisztérium szóvivője adta ki kedden.A PAP lengyel hírügynökség a szóvivőre hivatkozva arról is tájékoztatott, hogy az iszlám hitre áttért férfit még december 4-én őrizetbe vették. Az ukrán férfi állítólag a kelet-lengyelországi Pulawy városában akart robbantani egy autóba rejtett bombával. Az ABW szerint a férfi az utóbbi hetekben egyre inkább radikalizálódott, és kapcsolatot keresett csecsen és tádzsik radikális iszlamista körökkel Varsóban. Úgy tudni, merényletterveiről munkatársainak és ismerőseinek is beszélt.A VIZSGÁLÓBÍRÓ HÁROM HÓNAPOS VIZSGÁLATI FOGSÁGOT RENDELT EL A GYANÚSÍTOTTAL SZEMBEN.
pampa 2019. 07. 19. 10:46
Előzmény: #132  _Macika_
#133
szerintem pedig pont fordítva van!
minél fejlettebb egy ország annál "nagyobb" az ökológiai lábnyoma!
lehet, hogy ez a nyom nem nála keletkezik.... de ő az okozója!
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 12. 13:28
#131
euler 2018. 09. 30. 16:46
Előzmény: #128  euler
#129

"...jól ismeri a magyar kormányfőt, „találkoztunk többször, az otthonában is jártam”. Legutóbbi budapesti látogatásakor, amikor a budapesti díszpolgári címet vehette át, Lázár János azt mondta róla: Lech Wałęsa „Kelet-Közép-Európa megtestesült lelkiismerete”
A többi a cikkben:
https://index.hu/belfold/2017/11/30/lech_walesa_orbanek_nem_epiteni_akarnak_hanem_rombolni/
euler 2018. 09. 30. 15:14
#128
_Macika_
_Macika_ 2018. 09. 24. 13:17
#126
Mit tanácsolna azoknak a politikusoknak, akik a menekültellenes és nacionalista érzelmek növekvő hullámát a saját politikai hasznukra szeretnék felhasználni? Létezik olyan jövő, ahol a nemzetállamok zártan működnek, de képesek megoldani az emberiséget fenyegető nagy problémákat?
-
Először is megkérdezném tőlük, hogy szerintük az emberiségnek kellene-e irányítani a világot. A nacionalistáknak sokat beszélnek arról, hogyan irányítsák a saját országukat, de semmilyen látható tervük nincs arra, hogyan kellene irányítani az egész világot.
Néhány nacionalista abban bízik, hogy a világ sok zárt, de barátságos erődítményből áll. Minden nemzeti erődítmény megőrzi majd a saját érdekeit és identitását, de az erődök ennek ellenére képesek lesznek békésen kereskedni és együttműködni. Nem lesz bevándorlás, multikulturalizmus, globális elit – ahogy globális háború sem. A probléma ezzel az elképzeléssel az, hogy a védett erődök ritkán barátságosak. A múltban minden próbálkozás, amely felosztotta volna a világot jól elválasztott nemzetekre, háborúba és népirtásba torkollt.
Például a többnemzetiségű Habsburg-birodalom összeomlása után Közép-Kelet-Európa népei – magyarok, lengyelek, románok, szerbek, horvátok, satöbbi – lehetetlennek találták, hogy megállapodjanak abban, hol fussanak a nemzetek közötti határok. Hol legyen például Magyarország és Románia között a határvonal, és mi legyen a nemzeti kisebbségekkel. Bizonyos közös értékek és globális szervezetek nélkül rivális nemzetek nem tudnak megegyezni a közös szabályokról.
Más nacionalisták pont ezért választják az ennél is szélsőségesebb álláspontot, és azt mondják, nincs is szükség globális szabályokra. A saját nemzetüknek csak a saját érdekeivel kell foglalkoznia, és nem szabad, hogy bármilyen kötelezettsége legyen a világ többi része felé. Az erődnek fel kell húznia a függőhidat és kiküldeni az őrőket a falakra, a világ maradéka pedig mehet a pokolba. Ez a nihilista álláspont nonszensz. Egyetlen modern gazdaság sem tud túlélni a globális kereskedelmi hálózat nélkül.
Még ennél is fontosabb, hogy akár tetszik, akár nem, az emberiség jelenleg három olyan közös probléma előtt áll, amelyek viccet csinálnak a nemzeti határokból és csak globális együttműködéssel lehet őket megoldani.
Törölt felhasználó 2018. 08. 17. 13:52
#125
Megegyezett a menekültekről Görögország és Németország
.
Eleonore Petermann belügyi szóvivő Berlinben bejelentette, hogy elvi egyetértés alakult ki a görögöknél regisztrált, de a német határon feltartóztatott menedékkérők visszaküldéséről, írja az MTI. A szóvivő szerint már megegyeztek a tervezet szövegéről, és csak egyetlen levélváltás van hátra a megállapodásig.
https://index.hu/kulfold/2018/08/17/megegyezett_a_menekultekrol_gorogorszag_es_nemetorszag/
Törölt felhasználó 2018. 07. 19. 16:22
#124
Kilencezer euró pénzbüntetést kell fizetnie egy német blognak, mert márciusban azt az álhírt kezdte terjeszteni, hogy "apokaliptikus méretű" terrortámadás történt Mannheimben - jelentette csütörtökön a n-tv német hírtelevízió.A Rheinneckarblog 136 halottról és ötven támadóról számolt be, valamint azt írta, hogy a rendőrség hírzárlatot rendelt el. Mindebből egy szó sem volt igaz.A TERRORTÁMADÁS SOHA NEM TÖRTÉNT MEG.A mannheimi rendőrség közölte, hogy kitalációról van szó. "A leírt tényállás nem valós" - hangsúlyozta már akkor a hatóság.A pénzbírság kiszabását az ügyészség kezdeményezte, mert úgy ítélték meg, hogy ez a "fake news" megzavarta a köznyugalmat. A talmi terrortámadásról szóló blogbejegyzést több mint húszezren nyitották meg, az ügyészek szerint pedig a szöveg valóságszerű és megtévesztő, mert derül ki belőle, hogy kitaláció.A Rheinneckarblog üzemeltetője Hardy Prothman fellebbezni akar a döntés ellen.
Vazsmegyei 2018. 07. 18. 13:14
Előzmény: #122  Törölt felhasználó
#123
Ideje volt elhagynia a politikai pályát! Nem lesz elég a számára három pszichiáter sem, hogy kigyógyítsák pszichés kábulatából! Nem véletlenül hívták vissza! Kezd helyreállni a világ rendje!
Törölt felhasználó 2018. 07. 16. 09:24
#121
A skandináv országok állnak a legközelebb ahhoz, hogy teljesen készpénzmentessé tegyék a gazdaságukat, ami a gyakorlatban kb. 70-30 százalékos arányt jelent az elektronikus tranzakciók javára. Ez többek között annak köszönhető, hogy a helyi bankok egy azonnali elszámolással működő mobilfizetési rendszert vezettek be (Swish Svédországban, Vipps Norvégiában, MobilePay Dániában).
.
Az egyik ilyen mobilfizetési megoldás technológiai szállítójának vezérével, az Aukát vezető Daniel Döderleinnal készített interjúnkat itt olvashatja.
.
Most a skandináv bankok egy újabb fontos lépést tehetnek a készpénzmentes gazdaság felé: nemzetközi mobilfizetési rendszert építenek.
.
A négy országban (Dánia, Svédország, Norvégia, Finnország) élő 27 millió emberre utalva P27 névre keresztelt programban az újdonság a nemzetköziségben keresendő, ugyanis míg belföldi fizetéseknél működnek már ilyen rendszerek, addig nemzetközi szinten kevés mobilfizetési ökoszisztéma létezik. A kártyás mobilfizetési megoldások ilyenek, de ezek hátránya, hogy nem azonnali elszámolással működnek és érintéses kártyás infrastruktúrára van szükség az elfogadásukhoz.
.
A projektben részt vevő bankok bíznak abban, hogy az általuk tervezett rendszert akár európai többi országára is kibővíthetik a későbbiekben. Jelenleg beszállítókkal tárgyalnak a rendszerről, az első tranzakciókat 2019-ben hajthatják végre majd az ügyfelek.

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek