Ha Le Pen az első fordulóban olyan aránnyal nyer,hogy a másodikat is megnyerheti,aktor az általános euró gyengeséget fog okozni,minden más esetben euró erősödés jöhet.
Vagyis megnyerheti Le Pen az első fordulót ha kevés az arány ahhoz,hogy megnyerje a másodikat is,akkor erősödni fog várhatóan az euró.
A kilengés aránya az éppen aktuális árfolyamtól is függ,amit előre nem lehet tudni.
Ma meg volt az első hullám a dollár erősödésében,holnap jöhet a második hullám,ennek már várhatóan nem csak az euróra hanem a fontra is kifog terjedni,minimum a mai emelkedés vissza tesztjéig,de mivel short a fő irány a mai emelkedést teljes egészében vissza is adhatja.
"Szerintetek a francia elnökválasztás első és második fordulója az előző nap végi euró/dollár árfolyamhoz képest milyen mozgást okoz, ha az elsőben Le Pen nyer/Macron nyer/Fillon nyer, illetve ha a másodikban Le Pen/Macron/Fillon nyer? Mit vártok, mekkora kilengést a különböző esetekben? Köszi!"
D1-en nálam az árfolyam a felhő tetején csücsül. A felhő viszont elég vékony, az alja 1.06-nál van.
Tenkan a Kijun alatt van, de emelkedik.
Szóval ebből még bármi lehet. :)
még mai napra érdemes megvárni a reggeli 9 órát. lehet eurusd ben egy korrekció, a napos Ema100 fölött van jelenleg a jegyzés, visszafelé az támasz lehet. De ma érdemesebb long jeleket keresni benne talán, órás, vagy 4h pullback-eket.
EUR-USD szerintem elérte a mai csúcsát 1.0710 szint már megfogja,utánna a pénteki kitörés vissza tesztjét várnám.1.0610-20 környékére.
Az Euró valószínűleg a tavalyi brexit előtti font mozgást fogja a francia választás előtt eljátszani,így jelentős erősödés várható benne.
Ha lesz kamatemelés akkor az a dollárt egyértelműen erősíteni fogja,de nem biztos egyáltalán,hogy az euró esetében is igaz lesz ez,a fenti okok miatt.
EUR-USD ben hetesen kialakult egy fordított fej-váll formáció ami 1.11 környékére mutat.
Eddig azzal a lehetőséggel nem kalkuláltam,hogy lesz dollár emelés és utána az euró lesz az egyedüli föbb deviza amelyik inkább erősödni fog mint gyengülni,de ma már ezt sem tartom elképzelhetetlennek
A kamatemeléssel kapcsolatos euro shorton gondolkodva az a véleményem, hogy azért nekem még mindig kétirányú a dolog. Lehet tévedek, de számomra nem evidens, hogy szerdán az emelést követően shortolni fognak. Az emelést már már biztosra veszik. Mai hír szerint, nem is az a kérdés, hogy emelni fognak e, hanem az, hogy idén még hányszor. Tehát a piac akár be is árazhatta ezt a mostani emelést. A mérleg másik oldalán viszont ott van az, hogy zajlik egy devizaháború az export orientált országok között. USA, Kína, Németo., Japán... Mesterségesen gyengítik a devizájukat, mert az exportjuknak ez kedvez. Figyeljétek a német amerikai szócsatákat Merkel és Trump között.
Nem azt mondom, hogy euro long lesz, hanem azt, hogy mindkét oldalon (short/long) vannak fundamentális érvek. Tehát a biztos az, ha kivárunk és megnézzük, hogy a piac merre ad majd jelet.
Én azért még nem vetném el Szarvasvadász meglátását sem az EU-ban, sem GU-ban. Most mindenki paritást vár EU-ban, lehet elmegy 1.10ig. GU is esélyes hogy 1.20 körül fordul.
Csak az UJ sántít, Szarvasvadász meglátásában, ott 1.09-t írt. Bár ha innen dollárerő lesz, mindegyik kivitelezhető.
Én azért még nem vetném el Szarvasvadász meglátását sem az EU-ban, sem GU-ban. Most mindenki paritást vár EU-ban, lehet elmegy 1.10ig. GU is esélyes hogy 1.20 körül fordul.
Csak az UJ sántít, Szarvasvadász meglátásában, ott 1.09-t írt. Bár ha innen dollárerő lesz, mindegyik kivitelezhető.
EUR/USD