Ma szétvertek mindent, valamennyi TUI-m van, nem tudom mit tegyek (kb 30 % van részvényben, többi szabad). Nézem Lufthansat, VW-t még. Ha rossz lesz a TUI jelentés, akkor ki kell dobni.
WIZZ-nek mi az alja? a) 13xx (2016-os és 2022-es mélypont) b) 1150 (2015-ös IPO) vagy kicsivel alatta, kirázni azt aki ide tette a stopot c) 1480 (mai ár) d) 0 (csőd) e) 999 kirázni azokat, akik 1000GBP-re teszik a stopot
Hát ma nekem sem. 4 hónapig shortoltam a Nasdaqot dec-április, elvágtam nagy veszteséggel. Most longjaim vannak, főleg eladósodott cégek, és jelentős a mai mínuszom.
Én is figyelgetem a TUI-t. Csak én próbálok nagyon óvatos lenni. A Thomas Cook csőd és kínai megmentés/felvásárlás, meg a Neckermann csőd és török megmentés/felvásárlás után én picit kétkedéssel szemlélem az európai nyaralási ipart. Valszeg nem véletlen, hogy a TUI árfolyama is úgy néz ki ahogy. Szóval én simán érzésre úgy vagyok vele, hogy 5,50-ig nem nagyon szeretném piszkálni még bottal se, de lehet, hogy még az 5,20-szal se nagyon lőnék mellé. Oszt majd azoknál a beszállóknál gondolok inkább némi pénzt megkockáztatni. Ha nem megy le ezekbe a mélységekbe, akkor lemaradok róla.
Sokat nem adok a politikai elképzelésekre, 2016-ban mindenki eséssel riogatott, ha Trump nyer, és emelkedés lett. Az orosz-ukrán háború is csak energia meg búza, kukorica emelkedést hozott, ami aztán lehanyatlott, nem volt igazi crash. Tilraynek az 50 heti mozgóátlagot kell legyőznie, majd a korábbi 3-3.3 csúcsokat. Lehet, hogy előbb kitölti a rést és megtámaszkodik a 200 és 100 napi mozgóátlagokon (1.9), de ez esetben se kerülsz nagy mínuszba. Tartanám.
Nyersolaj tűnik most fordulni, ki tudja meddig. Vettem már CFD-t, de egyből el is dobtam, aztán megy feljebb azóta. OMV-n RSI divergencia van, és ma jelent, ezért érdemes figyelni.
OMV kapcsán mi a várakozásod? Én pont az utóbbi időben bővítettem a pakkot 38-38,6 között. Rövid távon én nem llátom benne az erőt, sőt csoroghat ez még lejjebb is, de egyszer ennek is meg kell majd indulnia fel, talán olyan sokat már nem eshet innen.
Én tele vagyok eladósodott cégekkel, és amikor small cap rally van (esik a treasury yield), nagy zöldeket látok. Miközben mindenki a nagy indexek túlvettségéről beszél, én rotációt várok ezekbe.
A likviditásin múlik minden , igazad van. Kíváncsi vagyok , hogy meddig fújják. Lehet, hogy a RUSsell2000 is kimegy új csúcsra.. Kamala szerintem hatalmas pofon lesz a tőkének. Elég hirtelen jött, és inkább baloldali demokrata talán. Nem készültek fel rá. Meglátjuk. Kíváncsi vagyok a TLRY hogyan tovább. Még csak a játék pakk van forever.
Eurós részvények vitasarok