A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Nem értem továbbra se, hogy mitől erősödött most a Ft. Az inflációs adat olyan kis mértékben csökkent, hogy szinte nem is látni. Ennek hatására már lengetik be a kamatcsökkentést. Ez nekem mind a két esetben felfelé mutató kockázat.. Így gyengülnie kellett volna nem ? Illetve az, hogy a maginfláció nem csökkent együtt és fölötte maradt, se jelenet túl sok jót.
Magyarország egy szövetségi rendszer része. Ennek a szövetségi rendszernek az előnyeit elvezni kívánja a hátrányait nem hajlandó elviselni. Én sem érték mindenben egyet az EUs döntésekkel, de mivel a tagja vagyok elfogadom, nem beszélek ki, nem folytatok sunyi, alattomos akna munkát. Ennyi. Az elmúlt közel 20 évben penz eső hullott ránk. Meg lehet nézni, hogy milyen hatékonysággal használtuk ki. És persze lopnak mindenhol, mert a politikus erre van predesztinálva, de jó néhány helyen, ha ez kiderül akkor bizony a politikus is szép hosszú időre börtönbe csücsül. Nálunk meg nemzeti tokesosztaly...majd akkor nézzük amikor az XLF ETF az Usaban betölti a 22 körül hagyott gapet, azaz az amerikai bankszektor innen esik 50% ot. Kíváncsi vagyok a gyönyörű új MBHra.
Mert szerinted ez a forint erő ez így önmagában generálódik egy 24%os inflációnál? Válaszolhatnál már ilyen kérdésre, és ne csak üres frázisokat durrogtass,pls.
Korábban volt pontosabb adatom,ezért írtam most,hogy hasraütés,mert emlékből írtam. Az 5 évről nem is tudtam..Akkor már minden világos,az ország gyakorlatilag hitelt vett fel megint,csak ezt majd 5 év múlva fizetjük. Ahhoz képest ez az fideszes örömmámor inkább kínos,semmint megalapozott. Kiárulják az országot a percnyi sikerért. elképesztő,minden nap ledöbbenek...
Mire gondolsz napi 2mrd? A napos betét állomány ha jól tudom 6e-8e mrd között mozog. 18% és 7 hónap, ha átlagosan 7e mrd a számolás alapja akkor, most vagyunk kb 700mrd nal. Ha csökken is óvatosan, nem lesz szamottevo, szóval szerintem havi 100mrd kamattal.csak a napos betéten számolj nyugodtan. Ügyesen kitaláltak, hogy csak 5 év múlva kell a költségvetésnek kifizetnie az MNB fele. De attól ezét egy brutális szám. A( fulke) forradalom.felfalja a gyermekét. Kíváncsi vagyok a holnapi lépésekre, mert a baj jól látszik...valakit megint meg kell bni. Ezt a sz.t majd 5 év múlva öntök a népre ...
Most csak hasraütésre mondom, október óta van a korrekció,napi 2 milliárddal számolva átlagban a kamatokat, ez olyan 480 milliárd forint hatása. Nem vészes. Költhették volna kisvasútra is,az sokkal rosszabb lenne. remélem,nagy buli lesz otthon nálatok azért,igazán megérdemlitek.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!