Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 08. 17. 09:39

Erősödő Phylaxia  

19.-én felfüggesztve a kereskedés aztán meg sem állunk 150ft-ig
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 05. 28. 14:51
Előzmény: #67419  Törölt felhasználó
Tedd még lejjeb,hogy biztos ne kapj :)))
Törölt felhasználó 2008. 05. 28. 14:50
Előzmény: #67418  klikk
Beálltam 17-re is nem tudom mi készül/biztos ami biztos
klikk
klikk 2008. 05. 28. 14:34
Előzmény: #67417  Törölt felhasználó
.....általában egy előadásra, koncertre vagy tanfolyamra ha jegyet vált az ember....

egy hónappal előtte elővételben: "100.-ft"
egy héttel előtte elővételben: "150.-ft"
helyszínen vátva: "200.-ft"

+ áfa..........:))
Törölt felhasználó 2008. 05. 28. 14:29
Előzmény: #67416  Törölt felhasználó
Szép csendben építik a vevőoldalt.

Kérdés:
Azért építik fokozatosan, hogy utána saját magukra borítsák hátha lavinát indít.
Vagy sok kis ember pakolja oda a tétjeit?
Törölt felhasználó 2008. 05. 28. 14:14
link Kukuríkú török császár!-:))
Törölt felhasználó 2008. 05. 28. 14:06
Előzmény: #67413  sly36
Sly ! nyilván erre is gondoltál:

Magyarország nem rendelkezik megfelelő mennyiségű földgáz-készlettel sem, és mivel a lakosság 70 százaléka földgázt használ, az utánpótlás esetleges megszűnése komoly problémát jelentene - tette hozzá. A stratégiai készletek fokozása mellett a földgáz-hálózat fejlesztése is fontos célkitűzés.
(idézet a HVG cikkéből)

A hálózatra lpg higítva feltölthető!
Törölt felhasználó 2008. 05. 28. 14:02
Előzmény: #67413  sly36
lesz még kapkodás phylaxia részvény után...
sly36
sly36 2008. 05. 28. 13:59
Előzmény: #67411  gbaker
Megújuló energia: 400 milliárd forint állami támogatás 2020-ig?
A teljes ráfordítás 1300 milliárd is lehet
link
Törölt felhasználó 2008. 05. 28. 13:58
Fejlődnek a kiscsibéim?-:)
gbaker 2008. 05. 28. 13:52
Előzmény: #67410  Törölt felhasználó
És milyen igazad van rutyutyuty. Gondolom, már Te is begyüjtögettél. Okosabb vagy sokkal, mint néhányan itt, akik a sajátjukat fikázzák.
Törölt felhasználó 2008. 05. 28. 13:43
Előzmény: #67409  Törölt felhasználó
csipegetik-csipegetik :) gyűűűjtögetik-gyűűűjtögetik :)
Törölt felhasználó 2008. 05. 28. 12:15
Előzmény: #67408  Törölt felhasználó
István, jó helyen van a pénzed. Nyugi.
Törölt felhasználó 2008. 05. 28. 12:10
Előzmény: #67407  Törölt felhasználó
Sziasztok!

Szerintem most felesleges bármit is nyilatkozniuk a vezéreknek,mert úgy tűnik,hogy süket fülekre lelnek.Itt akkor lesz rally,ha mondjuk 2 hétig itt tanyázunk,mindenki lejjebb várja,de nem megy lentebb 20-22-nél,és majd valakinek elpattan a cérna,mint egy öntésnél és elkezdi venni szépen sorban,aztán majd sokan leshetnek,hogy egy délelőtt megyünk 8-9 %-ot mindenféle hír vagy pletyka nélkül,és újra beáll a névértékre az árfolyam.Most mindenki legyint,és lejjebb várja,és néhányan vesznek 21-en..Én is várom a Humit és az Econetet lentebb,és ott is ez megy,még a topikban is hasonló a szitu és a hangnem néha...
Törölt felhasználó 2008. 05. 28. 11:22
Előzmény: #67403  klikk
Remélem, aki nem járt D.almáson, az is megérti, hogy nem lejárt lemez a PB-gáz, sőt, mivel nem igényel milliárdos (dollár, euró!) vezetékberuházást és vezeték-fenntartást, karabantartást, nem kell fizetni "készenléti díjat", ami lassan meghaladja a gáz árát,
terjedni fog..
szerintem a távfűtéses társasházak is megúnják a nyáron is fizetendő bőven 4 jegyű díjakat!

(30-40K símán belefér a távfűtőknek, hogy egy normál méretű lakás fűtéséért elkérjék...és akkor nem volt szó a melegvízről!)

A szezonális ármozgás pedig a tárolókapacitást értékeli fel!
Törölt felhasználó 2008. 05. 28. 11:21
PHYLAXIA – KEG „HÁZASSÁG”

PHYLAXIA – KEG „HÁZASSÁG”

Április 28-án a Phylaxia Nyrt. Igazgatósága arról döntött, hogy 95%-os tulajdonrészt szerez a KEG Zrt-ben. Erről kérdeztem Dr.Steier József vezérigazgatót, aki továbbra is résztulajdonosa, és vezérigazgatója a Társaságnak.

Kérdés: Milyen célt szolgál a Phylaxiával történő „házasság”?

Vezérigazgató: A KEG Zrt. az elmúlt hét évben rendkívül dinamikus növekedést produkált és mindemellett megépítette Európa legnagyobb szivartartályát. Ez a beruházás és a hozzá kapcsolódó újabb üzleti lehetőségek indokolják a cég feltőkésítését, melyben a Phylaxia, egy lehetőség.

Kérdés: Nem zavaró, hogy a Phylaxia ez ideig „profilidegen” cég az energetikában?

Vezérigazgató: Annál inkább nem, mivel az igazgatóság döntött egy energia portfólió kialakításáról, melyben a PB gáz mellett a pellet is hangsúlyos szerepet kap, ill. egy önálló előadás keretében bemutathattam a Phylaxia részvényeseinek azokat a szinergiákat, melyek kihasználása révén a növekedésünk lehetősége szó szerint „határtalan”.

Kérdés: Mik ezek a szinergiák – ha beavatná a kedves érdeklődőt - ?

Vezérigazgató: A Phylaxia már lassan közel egy évszázada bevezetett márkanév a világpiacon, s igaz, hogy az utóbbi évtizedben ez a szerepe gyengébb volt, de a kapcsolatrendszere újra éleszthető. Így Kazahsztánban, Romániában, ill. az arab világban számítunk gyorsan bővülő kapcsolatokra, és szinte mindegyik területen domináns az olaj és- a gázipar! Természetesen igaz az is, hogy a Phylaxia több ezer kisrészvényesére is számítunk, akik között az állatorvosok, állattartók, vágóhidak lehetnek potenciális vevőink, és képviselőink. Nem titkoljuk, hogy ezen az ágon a Stafétagáz család gyors és határozott térnyerésére számítunk, hiszen mind a palackok biztonsági fokozata, mind a propánnal tölthetőség és maga a kiegészítő kereset lehetősége komoly motiváció ezen a területen.

Kérdés: Nem túlzás a „határtalan” növekedés gondolata a PB-ben, akkor, amikor mindenki a csökkenő piacról beszél?

Vezérigazgató: Egyáltalán nem, és erről az elmúlt hónapban több nemzetközi gázkonferencián is meggyőződhettem. Az, hogy itthon Magyarországon a PB-s cégek nem áldoztak folyamatosan erre a piacra, az része a csökkenésnek. A világ energia struktúrája azonban átrendeződik, és ebben a megújuló energiák mellett növekvő szerepet kap a „flexibilis” energia, azaz a PB gáz.

Kérdés: Hol látja a növekvő szerepet?

Vezérigazgató: Alapvetően ott, hogy a földgáz ára drasztikusan tovább drágul, és forrásai korlátosak, míg az ún. „fáklyagázok” (amiből a PB kinyerhető) még több tíz millió tonnás fosszilis tartalékot képeznek. Ezért mindazon területen, ahol kampány-, vagy csúcsszerűen szükséges energia, ill. a környezetvédelem szinte minden szegmensében előtérbe kerül a PB gáz.

Kérdés: A PB gáz versenyképesebb lesz más energia fajtákkal szemben?

Vezérigazgató: Igen, hiszen a nagyobb termelés és forgalom segít optimalizálni a költségeket, és az új technológiák kedvező fajlagosai is segítik a folyamatot. Itt a KEG óriás tartályára és a jövendő kikötőre komoly szerep hárul, hiszen a versenyképességet a szezonális áralakulások kihasználása is jelentősen javíthatja.

Kérdés: Nem zavarja, hogy alapítóként 5%-ra csökkent a tulajdoni hányada?

Vezérigazgató: Egyáltalán nem, hiszen egy „szülőnek” időben kell döntenie, hogy csemetéje fejlődéséhez milyen áldozatot hoz. A tőkésítésre a 2-3 éves időelőnyünk tartása és termékfejlesztési programjaink egyidejű finanszírozása miatt volt szükségünk. A többségi tulajdonos pedig biztosított arról, hogy amit 1996-ban megálmodtam és 12 évig egyedül csináltam, azt most tőzsdét is igénybe véve sikerre vihetem.

Kérdés: A KEG intenzív fejlesztése mellett marad ideje másra is?

Vezérigazgató: Igen, hiszen széles látókörű energetikai szakembernek tartom magam, akit a világ problémái is érdekelnek, de családapaként két fiamat is támogatom a pályaválasztásukban. Mindemellett elkötelezett vagyok Afrika kutatása tárgyában is, ahol az AHU vezetőségi tagjaként tevékenykedem.

Kérdés: Hogyan látja 2008-at?

Vezérigazgató: Optimistán, és így kívánom láttatni partnereinkkel is, hiszen a Kínai Olimpia lecsengése után jelentős világpiaci átrendeződésekre számítok (persze ez lehet korábban is), amit a KEG óriástartályával és logisztikai rendszerével versenyelőnyre tud transzformálni. Ebben sokat köszönhetek csapatomnak, akik a kíméletlen konkurencia harcban is helyt álltak és sikerre vitték a KEG második ütemét.
Törölt felhasználó 2008. 05. 28. 11:20
Előzmény: #67399  Törölt felhasználó
fci!

Ne bizonytalanodjál el mert 40K reggel én adtam el mert kell a pénz a házam utolsó simitására. De ez a mennyíség a pakkomnak csak a töredéke, innentől számolva 30FT alatt egy darabot sem adok el mert a továbbiakban nem kell a pénz, ráér.
sly36
sly36 2008. 05. 28. 11:11
Steier József,

a Közép-Európai Gázterminál Zrt. vezérigazgatója
szerda, 18:05
(Gazdasági Rádió, Napvendége)
klikk
klikk 2008. 05. 28. 11:09
Előzmény: #67402  gbaker
Hali Pista!

Hol lesz /és mikor/ riport a Steier úrral?
gazdirádió?

üdv
klikk
gbaker 2008. 05. 28. 10:26
Előzmény: #67399  Törölt felhasználó
Fci!
A kevés vevő 21-en, és a kis db számú eladások az ösztönzők (pánikoltatás). A nagy eladás az eredménny (a paráztatásé).
Törölt felhasználó 2008. 05. 28. 10:24
Előzmény: #67386  Törölt felhasználó
A piacon, a tőzsdén természetesen "versenyzünk" a befektetők pénzéért, hiszen azért tőzsdei cég...

A "nagyotmondási" versenybe TP - ahogy én ismerem - nem áll be!
Nyilatkozott is...most is járt Olaszországban, de emlékezzetek vissza, a tavaly október 23-án (ott nem volt mszüneti nap) aláírt és AZ ALÁÍRT A HANGSÚLYOS, az aláirt együttműködési szerződés híre teljesen visszhang nélkül maradt!

Akkor az elképzelések részleteiről miért is mondana többet, mint a rádióinterjúban?!

Lehet, h nem TP-t kellene kérdezni!

Annak ellenére, hogy nagyvonalakban ismerem FB-tag kollégám, mint KEG vezérigazgató, elképzeléseit, azért várom a mai riportot...
Habár a levegő is gázkeverék, gondolom a gázról, nem a "LEVEGŐBE" fog beszélni! :-)

Az akvizició előtt a telephelyre 2 (kettő) befektető volt kíváncsi.........PEDIG OTT KÉTOLDALÚ KOMMUNIKÁCIÓ FOLYT és a Phylaxia IT/FB képviseltette magát!!!!

Topik gazda

toptrader07
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek