Az utolsó háromból az első kettő Neutrál, a tegnapi már eléggé Bearish volt. A mai Hammer így már optimistává teszi újra. Nyitáskor nem voltam gép előtt, mert ha igen, akkor könnyen lehet, hogy 1 csónakban eveznék.
Qrva S&P már csinálja a hosszú kanócot, már kezdtem aggódni, hogy meghágja az 1500-at.
(#78788) Re: 2013-as lehetőségek
Értékelés: 0
előzmény (#78786: 1946) | válasz erre | vasárnap, 18:40
Az aktiválási árat a helyedben 17.920-ra állítanám inkább. Miért, mert a 17.800-ról is ment a visszateszt és valszeg 18.6-ról is fog. gondolj bele abba, hogy ha 18.100-ig megy le és neked 350-nen van és eladja. 250ft-on már nem múlik semmi, de ha 2.-ra a 18.6-at átviszi, akkor meg szívod a fogad.
thomashewit
Max Min Záró
18410 17930 18410
Ha rám hallgattál 10ft-al a javasoltam fölött fordult és napi maxon zárt.
Én informatikus vagyok, a papírok mélyfundás elemzése nem igazán érdekel és én is hallottam már, hogy többen jobbnak tartják Egiszkét, elfogadom ..., de amíg nem konkrétizálódik a dolog masszívan, addig nem számolok vele. Erre az évre pl. a brokik masszívan a két gyógyszercéget tartják esélyesnek, Mollynak meg semleges ajánlást adnak a kilátásokat illetően, szóval sok vélemény van ...
A 18,4 volt meg nekem is a múlt héten, Egisznél +/- 100 belül maradni jó arány, pláne ha lokális csúcsközelben megy a hezitálás kiélezett helyzetben. Ma kurva kiváncsi leszek, hogy Mollyt továbbra is ütik vagy sem, azaz lesz a két papír sorrendjében váltás ...
tegnap eladtam 18,4en, de nem tudtam jól belőni a tetejét (18,5 is volt). viszont 14,4ről volt.
szeretem ezt a papírt, de szerintem most ez a teteje. biztos, hogy alulértékelt (sőt, sztem is jobb a molnál), de nem fog a mol fölé kerülni, mindig ez van. kérdeztem is hogy miért, de valaki írta hogy mindegy, csak fogadjam el. elfogadtam :)
Egyelőre nagyon igazad lett, mert 18295-ön ma elment volna a pakk, de így megmaradt és maradt remény, hogy tovább emelkedjen. Nagyon jól megérezted, bár minden a végén derül ki, de azért köszönöm!
Ma szépen visszakúszott, támaszthatják?
Fundásan az értéke az EGIS-nek, 8-as P/EPS rátával, ami a Ricsi 15-höz képest smafú, 24.000 fölé jön ki kicsivel. Azért annyi, mert az EPS 2380ft, 1 rv.-re eső kp. 5100ft. Ezt a 5100ft-ot felszorzáskor hozzá kell adni a 19.040-hez, mert a rv.-vel ennek is a birtokába kerülsz. Ma is olvastam a MOL topikban 18.400-as együttálláskor, hogy ez "vicc". Én meg azt tartom mókásnak, hogy valaki ennyire tájékozatlan. MOL EPS vagy 20%-al alatta, meg az adóssághegy, amit le kell vonni a felszorzás utáni értékből. Miért nem árazódik ez be, erre nem tudok válaszolni.
Erről az aktiválási árról, nekem tavalyról elég rossz emlékem van. Egyszer használtam, áprilisban, vagy júliusban állítottam be, mert kétszer volt kb. 3430-on vett OTP-ém. 3520 környékén járt, amikor az aktiválási árat 3490-re írva betettem a stoppot. Mit mondjak elég drága kiváncsi fáncsi lett a mostani árfolyamot elnézve.
Az aktiválási árat a helyedben 17.920-ra állítanám inkább. Miért, mert a 17.800-ról is ment a visszateszt és valszeg 18.6-ról is fog. gondolj bele abba, hogy ha 18.100-ig megy le és neked 350-nen van és eladja. 250ft-on már nem múlik semmi, de ha 2.-ra a 18.6-at átviszi, akkor meg szívod a fogad.
Köszi Thomas', nem eladni kívánom, de annál inkább bevédeni. Ha innen 1%-nál többet esik, a jelzett pakk eladva. Már kétszer kaptam osztit rá, pedig nem azért nyúltam bele... Ha felfelé megy, akkor lassan követem...De már így is -10%-on állok, no és volt az jóval több is.
Hasonlóan gondolom, de onnan - jelentősebb korrekció nélkül - nem várnám magasabb áron. Annyi pluszom van az idén, hogy a pakkom felét "kockára" tegyem. Ez viszont egyáltalán nem villanyoz fel. Általánosságban veszem kifelé a pénzemet a magyar részvényekből (ha kicsi minusszal is, de még jobb lenne +0-ba). A tanulópénz megfizetve, lassan (kb. 8-10 hónapon belül) viszont felhasználnám az itt elhelyezett összegeket.
Nekem most nincs, de az EPS-t, kp/rv-t figyelembe véve a legalábecsültebb papír a BÉT-en. A helyedben várnék hangulatromlásra magyar, vagy nemzetközi szinten, mert addig van remény a 18,600 átlépésére. Továbbra is fenntartom, hogy 5000-rel többre lenne érdemes, mint a MOL.
20k-ról beragadva tervezem a pakkom felét stop-losst aláállítva - esetleg - eladni. Az is bukó, de nem szívesen látnám ismét 17k alatt. Gondolom nem csak én döntöttem anno rosszul. Már úgy 3 hete gondolkozom ezen, de azóta felfelé ment (tudom most kiabálom el), de amúgy is benne van lassacskán egy korrekció. Szóval, szerintem nekem holnap 18295-ről indul a további veszteség csökkentő SL beállítás. Szívesen elolvasnék erről pár véleményt...
egis topik