Én ezt már régóta mondom.Nagyon emelték a napijegyek árát,és azóta ft is nagyot emelkedett.310-ről 270-re erősödött.Ez + eredményt eredményezhet.Ha a látogatószám a tavalyi lesz akkor ennek és a költség csökkentéseknek (kevesebb színpad,stb.)meg lesz az eredménye.Én 200milla feletti eredményt várok a Szigettől.
A baj az,hogy ez nem az ECO-nál csapódik le mert csak 26%-os tulaj.Sziget akvi elmaradása nagy törés a papírban.Év végén is még azt mondták minden rendben aztán koppppp.Valójában az akvi nem volt kockázatos,mert ha az eredmény elmarad sokkal kevesebb pénzt fizettek volna ki.Nem tudtak lóvét szerezni sajna.
Úgy lehet, hogy ha neked van 1m db ecód elballagsz az equitashoz, és megbeszéled velük, hogy vegyék meg tőled X áron majd ezt a mennyiséget fogod és még mindíg náluk egyből megkötöd a határidőn, így tőkét szabadítasz fel.
Tehát 1m a prompton majd 100 db hati az előbbi 58misi a másik olyan 20-30misi között lehet a különbözetet meg használhatod, és az Equitas ilyen likvid piacon még az árat is tartja neked, hogy se befizetni se kifizetnie ne kelljen.
Technikai átkötés, hogy tőkeáttételre vehessen részvényt. Az ellenoldalon a finanszírozó áll. A finanszírozó megveszi prompt a részvényeket, és elad ugyanannyit határidőre Csabának. A finanszírozónak van 3 forint biztos haszna kifutásig, Csaba pedig több részvényt vehet határidőre, mint amennyi pénze van
Nem hagy nyugodni egy kérdés. Egy ilyen alacsony likviditású határidős papírban ekkora hatis kötést hogy lehet csinálni? Úgy gondolom, hogy kell eladónak is lennie ekkora mennyiségben!? 58-nál ekkora eladás!? Nem értem.
Most BCs melyik részét fogja elhatizni az econak? - mert hogy ez a válság korántsem úgy fest, mintha olyan gyorsan el akarna mulni... - most a gyorsjelentéses ámításokat ne nézzük...
Econet topik