tris

Regisztráció: 2018-10-21 09:18:25

Hozzászólások száma: 3 578

Utolsó hozzászólás: 2019-03-14 15:20


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 1

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

53 426
2020. 10. 07. 16:02

utolsó 20 hozzászólás

KEG topik. 2019. 03. 14. 15:20
Ehhez nem vagyok elég felkészült. :)
KEG topik. 2019. 03. 14. 15:19

 Tudom mennyi energiába került. Írtam is!!!
„Tisztességes tőzsdések, tisztességes célokért fogtak össze. Hatalmas energiák, de a végeredmény szvsz annyira nekik sem tetszik.”
Ezzel nem vezettem félre senkit! Azért mert tisztességesen harcoltok/harcoltatok, azért még ne engedd meg magadnak hogy vagdalkozz!!!

Egyébiránt pedig bármennyire nem tetszik, akkor is más a véleményem. A magyar üzleti és politikai élet nem a szent emberek gyülekező helye. Különösen nem az a tőzsdei cégek vonatkozásában. Ez még a világ vezető tőzsdéinek a cégeire is kijelenthető. Tehát ha jól spekulálunk, akkor baromi okosak vagyunk. Ha pedig rosszul, akkor az a szemét csaló banda ellopta a pénzem. :) Ez így nagyon nem stimmel.
Egyébként lehet nagyon jól keresni szemét csaló cégeken is a tőzsdén. Ne legyünk álszentimentálisak!
KEG topik. 2019. 03. 13. 14:17

 Megbántottalak valamivel!?   Mivel??? (Nem akartalak!!! )
Mivel vezetek félre bárkit is???    Légyszíves idézd.
KEG topik. 2019. 03. 11. 17:16

  A hsz-eid alapvetően tetszenek. A higgadtságod, stílusod stb. Nem szeretnék kellemetlenkedni az ellenvéleményemmel, inkább vitázzunk úgy, hogy az hasznunkra legyen.
A tőzsdén sem az összefogás (kornerek) sem a harcosság nem szokott jól elsülni. Itt is volt összefogás, (Tisztességes tőzsdések, tisztességes célokért fogtak össze. Hatalmas energiák, de a végeredmény szvsz annyira nekik sem tetszik.) A tőzsdén egyedül a jól átgondolt döntések hoznak eredményt. Itt most ezzel van a legnagyobb lemaradásunk. :) Attól pedig, hogy esetleg jogilag valamit vissza lehet húzni, ez még akkor is rossz speki volt.
A magam részéről is szűrök le tanulságokat. Én akkor hibáztam nagyot, amikor látva a 2/3-os döntések kicsik által történt meghiúsítását, nem szálltam ki. 2 hibát is elkövettem:
1./ Igaz nagyon felemelő érzés volt a kicsiknek, hogy a kgy-n ekkora erőt képviselnek az összefogással, de egyben meg is határozták a jövőt. Mivel a tótok látták, hogy nincs meg a kellő irányítás lehetősége, gondolom nem akartak kompromisszumos irányítást, ezért csak az maradt lehetőségként, hogy amit lehet mentsenek. Tették is ezt elég gátlástalanul. 2,/ Amikor láttam, hogy ennyire hülyék ezek az új tulajok, hogy úgy szálltak be a cégbe nagytulajként, hogy nem jól mérték fel a tulajdonuk mértékét, abból látnom kellett volna, hogy eleve üzletileg mindenre alkalmatlan társaság. Ráadásul, mint kiderült anyagilag is gyengék. Ha erősek lettek volna, akkor a szükséges mennyiséget megvehették volna a tőzsdén, csak magasabb árakon, vagy kitartóbb és profibb vásárlással.
KEG topik. 2019. 03. 01. 13:29
 Ha jól rakom össze logikailag , akkor most még nem írhatjuk le veszteségként. Kérdeztem a brókert is, mi a helyzet ezzel. Mivel a papír a számlán van, (csak kereskedni nem lehet vele a BÉT-en) így létezik. Ameddig ki nem vezetik, addig tulajdon. Ha kivezetik, akkor valamilyen értéken fogják kivezetni. (Nem akarok hiú reményeket gerjeszteni, de a nulla is érték ebből a szempontból.) Ha kivezették, akkor lehet ezzel a lehetőséggel konkrétan számolni. Szvsz!!!
OPUS Global Nyrt. HÍVŐK 2019. 02. 28. 18:25
Az a lényeg, hogy élvezzük. Aki nyer rajta, az jól csinálja. A tőzsde ennyire egyszerű.
OPUS Global Nyrt. HÍVŐK 2019. 02. 27. 15:45
Te  !?
OPUS Global Nyrt. HÍVŐK 2019. 02. 27. 15:44
Amikor Sly halálba zrikált 10-11 ft-nál, hogy jól kitömtek, az akkor forintozásra vásárolt 50k ból 30k-t eladtam tavaly januárban. Még van 20k-m forintozni. Az alapcsomag az pedig befektetés. Majd ha jön az eufória, akkor fogom eladni.
KEG topik. 2019. 02. 27. 14:37

Nyugdíjasként nem vagyok naprakész a szabályok vonatkozásában. Régebben joga volt a felszámolónak 2 évre visszamenőleg semmissé nyilvánítani szerződést, ami a hitelezők érdekeit sérti. Most is biztos vannak jogi lehetőségek. De itt már csak a hitelezők védelmében léphet fel.
Mi tulajok ezen az ágon semmire nem számíthatunk. Szvsz ez rossz speki volt, be kell nyelni.
Max. az MNB tud behajtani bírságokat, de nem vagyok túl bizakodó. Nekem ezen az ágon valami bűzlik. Egy kis vállalkozót a NAV is, meg az MNB is régen agyonvert volna. Ugyan ez a helyzet a rendőrségi vizsgálattal is.
De kíváncsi  vagyok a végére.
OPUS Global Nyrt. HÍVŐK 2019. 02. 27. 14:23

Ebben a topicban azt szeretem, hogy még én is tudom követni. :)
Szvsz most pihi van, ameddig össze nem olvad a 2 cég és elindítják külföldön.
OPUS Global Nyrt. 2019. 02. 22. 15:21

Szerintem itt most egy ideig emelkedésre nincs esély. (Van papírom bőven, nem ebben vagyok érdekelt.)
Most szvsz a  külföldi tőzsdei bevezetés azt jelenti, hogy a külföldi nagyok is valamelyest becuccolnak. Na nem csúcson fognak venni. Gondolom a hazai tulajok is fognak nekik adni egy barátságos áron. Majd ezután (Szvsz hónapok múlva, miután egyesült a 2 cég) lehet arról szó, hogy elindul a kereskedés abba az irányba, hogy a nagyok már érdekeltek lesznek az emelkedésben.
Persze tévedhetek. :)
KEG topik. 2019. 02. 12. 15:57

Szerintem a felszámolónak nem feladata a tulajdonosok felé a megfelelés. Neki a hitelezőkkel szemben vannak törvényi kötelességei, amit a Bíróság felügyel.
Szvsz teljesen felesleges nekünk vele kommunikálni. Ha ugyanis lenne esély a hitelezők teljes körű kielégítésére, (ami után maradhatna a tulajdonosoknak kiosztható érték) akkor nem felszámolás, hanem csőd eljárás lenne.
Tehát a felszámoló nem fog velünk érdemben foglalkozni.  Mivel rutinos, ezért nem hajtotta el az első pillanatokban érdeklődő részvényeseket, hanem játszotta a hülyét. Az első hullámokat jól kezelte, most már hogy nyugi van,  biztosan rutinszerűen folytatja.
KEG topik. 2019. 02. 12. 15:49
Amit te itt "művelsz", az már árfelhajtás!!!   :))
KEG topik. 2019. 02. 11. 15:37

Ha jól tévedek, akkor a felszámolás ideje maximálva van 2 évben.
Persze itt vannak azért apró betűk. Pl. a tevékenységet lezáró mérleg után indul a vekker.
Hogy ezek mikor lesznek képesek egy ilyen mérleget elkészíteni!?   :)
KEG topik. 2019. 02. 11. 15:33

Ne ébressz bennem olyan gondolatokat, hogy ez még értéket fog képviselni!!!
Gondolom a szart te sem gyűjtöd. :)
Rohadjon csak nálam. :)
KEG topik. 2019. 02. 11. 15:31
:)))
KEG topik. 2019. 02. 01. 09:04
Sok sikert!!!
Opus Global Nyrt Forecast 2019. 01. 30. 09:34
Ez nagyon tetszett! Ilyen tömör és jó összefoglalást ritkán olvasok.
KEG topik. 2019. 01. 29. 10:32

Ez egy rossz speki volt a részemről.  Mostanában elég jól alakultak a többi elképzeléseim, ezért félek nehogy nagyképűvé váljak. Jó néha egy kis rápacsálás, mert földön tartja az embert.
Lehet hogy kicsit sok volt az önbizalmam mostanában. Időnként a tőzsde jelzi, hogy itt inkább csak szépek lehetünk. (Bár ahogy reggel belenéztem a tükörbe borotválkozás közben, úgy láttam, hogy ma inkább okosnak kellene lennem. :)  )
KEG topik. 2019. 01. 21. 14:05

 Nem akarok nagyon okoskodni, mindenki azt csinál a saját pénzével, amit akar. Én tudomásul vettem, hogy ezzel vesztettem. Nem akarok megmenteni belőle 1 Ft-ot sem.
De azért figyelemmel kísérem a végső percekig a cég sorsát. Érdekel az MNB további tevékenysége is. Vannak elérhető jogi- és magánszemélyek, akiken a bírságokat elvileg be lehet vasalni. Abból lehetne csurgatni egy keveset a pórul jártaknak is elvileg. A feljelentésekből is lehet valami. Azok alapján is lehetne kártérítést ítélni. De ha évek múlva lehet kis visszajövő pénz belőle, ez akkor sem volt semelyikőnknek egy jó speki. Ez tény. Vegyük úgy mint 1 kártyapartit. Ott sem lehet minden partit megnyerni. Ami a kutyáké, az ….
Ez a 0,78 filléres gumicsont pedig nehogy elindítson egy újabb spekit. :) Elvileg megveheti valaki a felszámolás alatt álló céget és kifizetheti az összes benne lévő tartozást. Nem tűnik nagy bulinak. :) Utána visszahozhatja a céget a tőzsdére. De ha valaki erre spekulál, az biztos csak a „kártya pénzből” tesz rá. Abból sem túl sokat.

friss hírek További hírek