Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Szerintem is itt a logikusa pont megpróbálni shortolni. A pozitív hírre várakozás már nincs benn a piacban,, a megállapodás megvolt, innen viszont rövid távon mi húzná tovább? Megjönnek majd az elemzők, és elkezdik számolgatni, hogy mit is jelent valójában ez a megállapodás, és kiderül, hogy ez nem is a Kánaán. (Moody's már el is kezdte : "A következő hónapokban további intézkedésekre van szükség a költségvetési hiány csökkentése érdekében, ha pedig ez nem történik meg, az negatívan befolyásolhatja az Egyesült Államok adósbesorolását, mivel akkor fennmarad a negatív kilátás - reagált a Moody's hitelminősítő az amerikai döntéshozók kompromisszumos megállapodására. A Moody's szerint az elfogadott intézkedés kevés, középtávon nem teremt jelentékeny javulást az amerikai adósságrátában. ")
Szerintem EU recesszió is szépen gyűrűzik tovább, és a jelenlegi optimizmus elhamarkodott. Sok országban január elsejétől lépnek életbe az újabb megszorító intézkedések, amik visszavetik az amúgy is nulla körüli növekedést. Franciák, Spanyolok helyzete mitől javulna? Franciáknál lesz idén a nagy gebasz, ugyanolyan populista, államosító, unortodox marhák mint mi magyarok (pl. autógyártóknak nem engednek veszteséges gyárakat bezárni, megfenyegetik őket hogy akkor államosítás), szerintem ott nagy zakó jön még.
Van még időzített bomba bőven ezen kívül is, de persze lehet hogy még hónapokig-évekig húzzák a robbanás előtt, pl.:
Japánok is ássák folyamatosan a sírjukat a gazdaságélénkítéssel. A jen gyengítése miatt bármikor eljöhet az idő amikor már nem tudnak nulla körüli hozamszinten állampapírt kibocsátani ( ki az a hülye aki beletesz pénzt nulla kamatért, amikor deklarálták hogy a cél a jen gyengítése, hogy felpörögjön a gazdaság).
A 250%-os hiányuk mellett ha csak 1% ot nő a kamat akkor japán finanszírozhatatlanná válik. Aztán ott vannak a hülye oroszok, akik már csak 110 dolláros olajár felett tudják finanszírozni magukat, ha olajár beesik az alá (véletlenül jönne valami közel keleti enyhülés, akkor simán 100 alá menne a BRENT) akkor bedőlnek.
Na nem is gondolkodok tovább hangosan, ez úgyis csak elmélet :) Jó kereskedést mindenkinek, akármelyik lovon ül :)
Szerintem éjjel, hajnalban a sárgák miatt még lehet egy kis fel, de én utána viszont egy kis konszolidációra számítok, netán egy kis esésre is talán:D
Möglássuk!
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?