Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
nem értéktelenedik, tévedsz...csak nem lesz értékesebb...stagnálás van...ha a dollár elkezdene erősödni akkor szólnak közbe....az euróhoz képest fontos az árfolyam, az meg messze van attól hogy gyengének nevezzük....
a cél az hogy őrizze a dollár az értékét, ezt meg is teszi, mivel kint kicsi az infláció....
Én azt nem értem, hogy a dollárban megtakarítók fotelből nézik végig, hogy égeti el a pénzüket az infláció? A kínai, orosz és más külföldi kormányok, befektetők akiknek hatalmas pénzük van USD-ben denominált értékpapírokban nyugodtan végignézik azt, hogy a papírjuk értéke folyamatosan olvad el? Nem igazán értem, hogy miért jó az a befektetőknek ha ezerrel nyomják a dollárt. A részvények is hiába szöknek az egekbe ha a dollár egy idő után nem lesz más mint egy papírdarab aminél még a WC papír is többet fog érni.
QE3 bejött, FED tovább higít. Jenkik tudják, hogy olcsó dollárral tudják elinflálni az adósságukat. Majd hülyék lesznek megszorítani, amíg ők diktálják az iramot a világgazdaságban. Talán még 10-15 évük van a nagy szopásig.
Leeegyszerűsítve kb ez a helyzet.
általában az olaj készletadatok elött veszek olajat, de még egyszer se volt, hogy azonnal az irányomba indulna el, mondjuk 2 dodóval..
mindig benyaltam, persze mostmár jó, mert 86.7-nél szálltam be (azt hittem egy gyors skalp lesz) de azonnal esett 1dodót..
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?