Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Ha ránézek az órás chartra. "emelkedő aljak"? teljesül? 22666-672- 701 - 693 - 697 a 701 nem illik a képbe, de ha azt kivesszük, 1h-ról beszélünk, nem naposról, és főleg nem 4h-ról. Akkor 666-672-693-697. túlvetté vált kis tf-en, oldalazott simán tohlat egy zászlót. 565>>715 (150) 700 + 150> 850 és akkor TS KO. de én leírtam, mit csinálnék, "próbaképpen", 22710 SHORT, 35 stoppal kis tf-en (m5-ön) amit látni,h emelkedő közép már megint, emelkedő tetővel, elég egy kis gázfröccs, és újra ATH. De, lehet becsapós, vagy nem lesz az, és tényleg jön az ATH,ezért stoppolnék, ha lenne pozim. 25 EUR beleférne bukóba.
Persze hogy megy brutalisan fel. Ez a novekedes engem is meglepett. :) NATO hozzájárulás növelése már eldöntött tény, pörög a biznisz. A többi nagy fegyvercég is megy felfele csak lassabban. Március végére eléri az 1000-et.
Tehát csdobos, ismétlésképpen: Itt és most amit csinálnék: Nem certivel DAX SHORT 22710 STOP 22735 Amint lejön 22695-ig, STOP 22707 (tehát +1-2 EUR +ba a STOP.) aztán vagy szerencsém lesz, vagy nem.
És miért akkor vezet be új certit? Neki a short "bukó és nyerő" is nyereség.Neki tökmind1 mi történik, vagy nem? https://www.investing.com/indices/germany-30-chart amúgy 1h-n, amit írtam: 22666 "támaszka". a következő 22671-ről fordult. a testek szintje 22673. enyhén felfele oldalazik m5-ön. m15-ön bevárta a bollinger közepet, 22550> 22720 után képtelen volt többet esni, mint 50 pont. Látom a realitását az esésnek. Nasdaq pici gappel nyit, picit még emelkedik az ATH fölé 50-100pontot, utána bevarrják, visszahullva az előző 22130 ATH alá, és onnan esés. De milyen esésre várunk? TA alapon? FUNDA alapon? mert +0,1%-al nőtt az infla 1év alatt?. Pont ez a bajom, S&P/Nasdaq még csak most kocolta le az ATH-t. szoktuk mondani, "másolják egymás mozgását". már pedig ha egy kicsit is jön egy +++ impulzus USA-ban, az DAX-nak hab a tortára. 23k-t simán megcsapja. Itt és most amit csinálnék: Nem certivel DAX SHORT 22710 STOP 22735 Amint lejön 22695-ig, STOP 22707 (tehát +1-2 EUR +ba a STOP.) aztán vagy szerencsém lesz, vagy nem.
Nem mondom, hogy nincs igazad, vagy nem lehet igazad, vagy esetleg nem lesz igazad. Mert "reális" a várakozás, a várakozás hogy talán esni fog. Én inkább csak sajnálom, ismét leírom, bonti 20150-21100ról is nézhetné, ahogy emelkedik, ez helyett inkább shortolgat, te is. csak néha hinni kellene a mesékben, mert ez talán mese, de mégis valóság. sajnos. azért írom, hogy sajnos, mert én is shortolnám a világ összes pénzével, de van értelme? 1X lesz.
Ja,meg az is egy szempont,hogy ha kiütik az utolsó certit,utána már hiába kapsz akármilyen jelzést,nem tudod meglépni.. Ezek már az utolsó próbálkozások.. Az erste csak akkor vezet be új certit,ha már 1000 ponttal lejjeb lesz a Dax...
Tamás.. Nem kell ennyire aggódni.. +0,9-nél shortoltam,nem reggel 0-ban.. Ha nem esik,lezárom.Ennyi.. És legközelebb újra,és újra megpróbálom.. Mert ha beesik,az hirtelen,és nagy mértékű lesz,aki bújt aki nem. Mire ti megkapjátok a jelzést,már 500-1000 ponttal lejjebb lesz..A longnak itt már semmi realitása nincsen..
https://www.investing.com/indices/germany-30-chart DAX 4H https://kephost.net/p/MTc1MDgyMA.png Ez alapján 22750 környékén (tippre) megálló lehet,a TS118-nak az utolsó esély. Ez a rövidke vonal a nagy sávokban, ami vagy számít, vagy nem. ha nem számít, akkor a hosszú vonal a tető, ami 23000 körülre mutat Amúgy számomra is furcsa ez a happy. Dehát ez van. Akkor érdemes shortolni, mint amikor én is tettem +1,5%-os GAP-el nyitott ATH-n, ilyenkor akarva akaratlanul is profitrealizálók jönnek ,és gyakran elérik az előző napi MAX-ot, de most el se érték, ott zártam is. 22420> 22330 körül. Utána jött a 22620:D "nem volt kockázatos", á nem.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?