Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Azon már ki sem akadok,hogy a Dow 1500 pontos korrekció után ért a támasz zónához,a Dax ugye meg még az 1%-ot is alig haladta meg az esésben,kormányválság,IFO index,meg autógyártók gondjai ide-vagy oda..Nem számít..
Ha meg azt nézzük,hogy a Dow hati semmi jelét nem mutatja a pattanásnak,ugyanott van,ahol akkor volt amikor a Dax 275-nél járt..Tehát a Daxnak is vissza kellett volna nézni még efyszer oda,a felhúzás után.Én ebben reménykedtem..De lassan feladom..
Az van,hogy ismét a TA nyert. 275-nél belongolták a Daxot,és tartják,bízva abban,hogy délután a Dow is megpattan a támaszról.. Ja,és a Bonti-hatás sem elhanyagolandó..Biztos már figyelik,hogy mikor nyit shortot..Bocs Bonti..😉
Európának a zöld átállás a legnagyobb baja. A világ összes többi országa szarik bele, csak az EU vergődik emiatt. Zöld átállás =gazdasági öngyilkosság hosszú távon. Majd vesszük az áramot 10x annyiért oroszoktól kerülőúton, mint 5 éve...
Általában, amit itt sokszor beszéltünk már. Ha Nasi-S&P fordul (longból shortba), Dow akkor fordul.. (shortból longra) Valószíínűleg ide oda rakosgatják a moneyt. DAX szintén, elfáradt. Ha most választani kellene valamit longra, akkor az a Dow lenne, DAX szerintem over idénre, 20000-20600 között oldalazás. Kamatcsökkentéseket várnék, a csökkenő infláció mentén, ezt vedd figyelembe. Bármennyire IS várod az esést, a kamatcsökkentések + hatást fejtenek ki a gazdaságokra, "reménykereskedés" a kamatcsökkentés-árazás, longja. Ha abbamaradnak a kamatcsökkentések, ÉS nem lesz eredménye, na akkor lesz esés. Ha bebizonyosodik, hogy nem volt értelme a kamatcsökkentéseknek, nem ettől függ a gazdasági /cégek teljesítménye. De ha mégis növekednek, jobbakat jelentenek, akkor meg az hajtja felfele az árfolyamot. ennyi.
Egyetértek veled. De látod, igaz a mondás, elsőre pattan! És az is igaz, hogy a nagyobb mozgások után, mindig van egy kis krorekció napközben, bár ez a DAXra nem igaz annyira. Nasi +300, napközben -100. Csak longoltál!:).
Van új dax long certi is..most 5700 körül van.. 290-nél belevettem az íze kedvéért,de már zártam is.. A shortokat még tartom.. Pedig éreztem,hogy 275-nél zárni kellett volna...
Én idénre már elkönyveltem, hogy "ez van". Nem igazán tervezek pozit nyitni. DAX 20300-20290, lehet akár egy dupla alj, egyben ALJ megerősítés. Technikailag, long trendet feltételezve, ez az egyik trenderősítő alakzat. Tehát technikailag ITT longolni kellett volna, szűk stopppal, és amint +20-30-al kilő, ott rárakni +ba a stoppot. 20270> 20300 felett jár: STOP 20280. és figyelni. ahogy halad, emelgetni a stoppot. 330-nál 300-ra, 360-nál 320-ra. 380-nál 350-re. 400-nál 370, szépen óvatosan követve. "elvileg".
Napi MIN-es zárás (-1% körüli vagy még több -) Másnap pattan picit (legalább) Napi MAX-os zárás (+1,5% emelkedés) Másnap rottyan picit. (legalább) Elég ránézni, és látod. Nem azt írtam, hogy nem hoztál jó döntést. csak mondjuk egy -1%os napnál kellene NÉHa longot nyitni, megy +300-at. +150-nél STOP, aztán reménykedsz,h összehoz egy ezrest...vágod?
Bonti remélem stoppol(t). ha jön egy mellézárós nap, hát még érdekes is lehet. tegnapi max óta zuttyant 100-at. írtam is +1,5% nap után sűrűn van -0,5% (-100pont legalább) 20400> 22130. hát érdekes.
szvsz célszerű elengedni a minuszolás fóbiát , mert rádmászik az összes hibbant....ha valakinek komolyabb vitatnivalója van és ugy gondolja leírja , hanem meg ki a faxt érdekel hova miért klikkel ( ha mentálisan könnyebb gondold azt , hogy egy vak apáca félrenyomott...DD)))
A minuszolót megkérném,fejtse már ki,hogy mi a baja a hozzászólásommal? A valóságot írtam.. Támaszoknál vannak az indexek..Innen 2 esélyes a folytatás..Mi nem tetszik ebben?
Dow támaszhoz ért naposon..50 napos Dax is H1-en,H4-en szintén támaszhoz ért..275-nél (hati) Ha innen nem pattannak,csúnya esés lehet.. De pattanhatnak is...
sajnos az ár nem egy lift hullámzik , de rá vannak most a tramplii miatt kattanva a népek arra a kacatra így lehet , hogy gyors önbeteljesítő jóslat lesz
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?