Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
volt egy szűkülés, amiből szintén kitört, 17820 környéke ennek a szűkülésnek a visszatesztje. nem tudom érdemes-e megjátszani. usa jó pár napot korrekciózott, ha ismét beindulnak, mint tudjuk, dax-ot még fentebb tolják. 4h-s másik nézetben. https://kephost.net/p/MTE1Mjk5MQ.png extrém bullish verzió, 4h-n rsi divergencia. jól mutatja a "túlvettséget" a charton, hogy a kék vonalat nem tudtam egyenesre húzni. az RSI-ben a naranccsal kiegészítve, kb. 18100 körüli célár jön ki, ami jócskán fentebb mutat, mintha a kék vonalat meghosszabbítottam volna. RSI-s "bekarikázás", ha sikerül kitörni a divergenciából a "zöld módon"!!! és egy esetleges zöld sávozást csinál az RSI-ben, bőven!!! túlmutat a 18000-en, simán meglehet a zöld box a charton. VAGY lepattan az RSI-s kék sávról, a charton valahol 18080 környékéről, és jön egy "boliközép" 17800 környékre (ideálisan a 18720 kitörést visszatesztelni), többet egyelőre nem látni.
https://kephost.net/p/MTE1Mjk4MA.png 4h-s rajz. ez alapján 18080, 18200, nem elképzelhetetlen. "@bonti" short 18080-től vagy 18200-től logikus most. húzhattam volna egy 17700-17650-es vízszintest is a chartra, mint sáv, amit megtartott, és arról lőtt ki. akkor lesz short, ha töri ezt a kéket lefele, és a letörés után kap még egy napos piros megerősítő gyertyát. ahogy a többiek írják "bikapiac" van. sz@r infla adat jött, de mit nevezünk szarnak? hogy a várt helyett 0,1%-al emelkedett az infla? ez semmi. ha 0,5%-al emelkedett volna, az lenne gond.
Igen, sokszor ezt mondjuk. De azt is írták már többen, azért long, mert "sokáig érdemes tartani a trendben". Short = rövid. TA alapon szép formáció alakult a DAX-ban, persze utólag mindig mindent könnyebb értelmezni, mint előre megjósolni. De ha jobban belegondolunk, minden egyes esésből, további emelkedés jöhet, hiszen long trend van. Rajzolok mindjárt egy szépet, ami utólag "logikus".
a ki veszire némi pici válasz...az internet terjedésével (India , Kína )globálisan többen kezdtek tőzsdézgetni...D) " A Wall Street Journal szerint 2023-ban a világ teljes opciós forgalmának 80%-át India adta, ami elég meglepő. 153%-ot nőtt az indiai opciós volumen "
Az a szó amit keresel türelemnek hívják. Akkor és csakis akkor lehet belépni ha a kereskedési rendszered jelez , ha nincs barátod ilyen a gugli illetve erre is páran írtak erről erre felé is. Ez a kereskedés ahogy mondák a kereskedés Forma1-e az un. piaci zörejekre épül ,amit 95% dt-s sem él túl, úgyhogy 1-10 napra illetve napon belül csak meglehetősen felkészülten lehetsz sikeres. Ehhez mindenképpen szükséges egy mentális attitűd (pl. ha hosszan gondolkodó , lassan megfontoló típus vagy nehezebb vagy nem lehet átállni ). Ha ez nem megy javaslom évi sacc 3-15 pozi felvételét max. amit megfelelően kisebb időráfordítással tudsz menedzselni napos idősíkon ( kockázatkezelés ami a stop ill vagy a hedgelés). Arra meg ne várj , hogy az aktuális sztártréder (...DD))) tudja egy fórumon a nap végéig tutit (mindenki mindíg CSAK VALÓSZÍNŰSÍT ). Ráadásul ha napon belül kereskednek könnyen lehet , hogy egy 50 pöttyös short után visszafelé nyit egy longot , amit bacik (nincs ideje) beírni és csak állsz tátott szájjal a közeledő méteres kékeres előtt.
Nem tudom. Olyan magasan vagyunk, hogy itt már nem kéne longot venni. Sokszor mondjuk. Közben meg menetelnek felfele. 3 short pozim van. dax égető 17750-ről, sp 5160-ról, nq 18150-ről. Ezek még viselhetőek.
én biztosan nem veszek itt már longot. még a szar adatra is emelkedtek. rád bízom a döntést. nasdaqnál 18420 körül/felett nyitnék (shortot) dax 18000biztosan megakad, hasonlóan mint 17k (először)
nasdaq 100. 18220 +267.42(+1.49%) várok egy 18400-18500-at. dax is anno egy 3-as csúcsból fordult 16350-16400-16520. dax hetes bolitető 18150. 4h-n már tripla divergencia van.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?