Tegnap jött a várt hiányzó fekete gyertya, de a forgalom szerintem túl kevés volt...Még mindig nem lehet kijelenteni, hogy jön a forduló!? Szerintetek?
Nagyobb most a valószínüsége egy korekciónak, mint előző héten. De annak mértéke már kétséges egyenlőre számomra. Talán 5670-ig megérkezhet, de ezt csak a hétfő és a keddi kereskedés fogja eldönteni. Felfele az út 6080-ig tarthat amit hosszútávon szerintem még mindig elérhet, de most egy kis korekció egézségesebb lenne.
Nem Daxos linkek, de érinteni fogja az egész világot.
A második linkben külön felhívnám a figyelmet arra, hogy a fogyasztói infláció 2.7%-ot emelkedett egy év alatt, míg a termelői árak 5.4%-ot. Ez azt jelenti, hogy a nagy verseny miatt a vállalatok haszonkulcsa tovább csökkent. Ez persze nagyjából az egész világon így van.
Az első cikk pedig arra világít rá, hogy Kína olyan csapdába került, amiből csak úgy tud kijönni, hogy vagy a hitellufit durrantja ki, vagy az exportra termelő vállalatokat hozza sokkal hátrányosabb helyzetbe. A tőzsdének mindkét verzió rossz. A kínai tőzsde augusztus óta nem volt lokális csúcson és érdemes megnézni a 3 éves chartot.
Úgy tudod megcsinálni az "átkötést", hogy a régi pozidat vagy az Erste zárja vagy te és ha előtte bevezetik az új certit, akkor abból ugyanannyi darabot veszel mint előtte volt. A következő certi a mostani állás szerint ha a kötési ára 7000 lesz,(én erre számítok, de tudom, hogy sok embernek fájni fog) akkor 2700 körül lesz. (mint a ts07) 26-án jár le és 31-ig el tudod adni az akkor meghirdetett árfolyamon az árjegyzőnek.
Kösz, tudom. Egy kis félsz van bennem, hogy nem ezekkel a paraméterekkel inditják az újat, hanem pl 6750/7000-rel, és ha be is indul az esés, %-an kisebb lesz az esetleges nyereség.
Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy amit írtál - "átkötni" - , azt meg lehet csinálni anélkül, hogy lezárják a pozidat? vagy nagyon h. vagyok és rosszul értettem? sok pénzzel shortolok dax, olaj és ezért nagyon köszi az infót, jól jönne valami bíztató...
Az a bajom, hogy az összes telepített cuc a rejtett partición van, a hp programokkal együt, azokat nem szeretném elveszíteni! Sajna elég amatőr vagyok benne, azért kérdeztem itt rá hátha valaki tud segíteni itt, vagy ajánlani valami jó linket!
Pozitív hozzálás! hétvégén egyeztetünk még erről! :) rég hallotam felőled, örülök, hogy belátogattál!
Más! Tud valaki segíteni abban, hogy egy laptopra hogyan kell feltelepíteni egy windows home prémium 64 bit helyett egy új windows pro 64-et úgy, hogy ne tünjön el az összes HP-s alkalmazás?
Törölt felhasználó2010. 03. 12. 15:39
Sziasztok!
Nyitottam egy nagyon komoly poziciót TS05-ben, mert sztem a teteje körül vagyunk.
Ha tévedtem, akkor elköszönök, mert írni ugyan lusta vagyok, de mikor aktív volt, ez volt az a fórum, amibe mindig bekukkantottam.
A mai nap számomra a kereskedési tilalomról szólt, mert úgy láttam, hogy a piac a mai nap nem fogja tudni eldönteni merre is menjen. A DAX logot tegnap zártam a csúcs környékén mert a rövidtávú célárat elérte.
Tudom, hogy ki-be ugrálásnak tünik, de nem hosszútávra léptem pozicióba.
A nagyoktól mindig azt hallom, hogy a kitűzött stratégiától eltérni veszteség, ezért cselekedtem így.
Érdekelne, hogy a német részvények közül melyiket preferálod, illetve milyen kereskedésen keresztül teszed mindezt?
DAX DAX DAX