Tegnap jött a várt hiányzó fekete gyertya, de a forgalom szerintem túl kevés volt...Még mindig nem lehet kijelenteni, hogy jön a forduló!? Szerintetek?
ilyen csiribiri napokon, mikor látom, hogy ellenkező irányba megy a pozi eladom aztán hülye módon mindig vissza is veszem a pakkot olcsóbban de db számra többet
így szívtam tele a púpot qrva huftl04-el, ha mindig csak az eredeti mennyiséget veszegetem vissza még pluszba is lennék
tudom, ha ... a nagyapa meg troli
azt figyelem, hogy a szerdán lejáró dax TS05-be kicsit bele kéne venni, holnap az utolsó ker.nap, de szerdáig
a daxli még megunhatja magát odafent.
sokat bukni nem lehet rajta, de szépen hozhat.
vagy nem ...
Mivel elcsendesült a fórum, ezért úgy gondolom további emelkedés várható fundamentálisan! :)))))
Na ez volt a vicc helye.
Outsider30 köszönöm neked az öszinteségedet felettébb figyelemreméltó, hogy megosztottad nekem, nekünk. Jók a megérzéseid és a meglátásaid is nagy örömmel olvasom is őket! Egy kicsi félreértést, azért tiztáznék. Én Day trade nem vagyok, bár lehet, hogy rövid távra tervezek, de így megakadályozom magamat abban, hogy nagyot veszítsek egy ügyleten! A Forexen viszont nagyon rövid poziciókban gondolkodom, mert ott szerintem csak azokkal érdemes foglalkozni, ha kicsi a tőke, már pedig nekem kicsi a tőkém! :(
A DAX certiket, ha szükséges több napon át tartom, amíg nem éri el az általam meghatározott stop szintett, vagy nyereséget. Most is van short pozicióm a DAX-ra, aminek a stop szintje 6130.
Valamilyen szinten én is használok TA-t, de nem daytrade-re, sokkal szabadabban mint ti. Igen nálam a funda az alapja mindennek, mert ha ismered a kereskedni kívánt termék fundamentumát, akkor sokkal nehezebben kerülhetsz kellemetlen helyzetbe, a pszichológiát és stresszt könnyebben a háttérbe szoríthatod, ami jócskán növeli a nyereséged. Mert az fontos, hogy erős legyél. Nem szabad pánikból venni, vagy eladni és tudni kell időben megszabadulni mindentől. Nem szabad beleszerelmesedni valamibe csak azért mert hozott pár százalékot. Szóval nekem a funda ismerete ad támaszt a kereskedésben, mert ha az nincs, akkor marad az az agymosoda amire az egynapos tanfolyamok tanítanak. Az egész arról szól, hogy betanítsanak arra, hogyan kereskedj sokat. És erre a publikum is vevő, azt azért hozzá kell tenni, mert mindenki szeretne 3 nap alatt meggazdagodni, vagy még gazdagabb lenni. Az már őket nem érdekli, hogy sikeres leszel vagy sem. És ezt nem kitaláltam, a saját fülemmel hallottam, de előtte is tudtam. Kérdezd meg Sorost vagy Buffetet hova teszi a stopjait. Kiröhögne. Ez csak egy példa volt. Ők is mielőtt vesznek valamit átvilágítják. Megnézik mit vesznek.
Forex: Gyönyörű kereskedési platformok a lehető legtöbb segítséggel, indikátorral. Én is szerettem rajta kereskedni, ami részemről talán érthető is. De amikor 1 hónapig tartok egy devizapárt és a 200 pip haszonból 100-at lenyúlnak, a maradék 100-ból pedig 50-et adó formájában kell visszaszolgáltatni, a spread meg 10 pip körül volt, akkor az ember elgondolkodik, hogy mekkora reális esélye van a hosszútávú sikeres kereskedésre. Szóval hiába a mostani 20% adó, akkor is olyan durva költségeket számolnak fel amit észre sem vesztek, ha napi több üzletet köttök. És azt sem tudom, hogy adómentesen lehet-e kereskedni forexen, mert sima részvénnyel és certivel lehet, csak jelképesen le kell mondani a pénzről 5 évre. (tartós befektetési számla)
Jó kereskedést a jövő hétre mindenkinek!
Bank Closing Information - March 19, 2010
I count seven so far.
State Bank of Aurora, Aurora, MN
First Lowndes Bank, Fort Deposit, AL
Bank of Hiawassee, Hiawassee, GA
Appalachian Community Bank, Ellijay, GA
Advanta Bank Corp., Draper, UT
Century Security Bank, Duluth, GA
American National Bank, Parma, OH
Pénteken short bux, otp. bejött, certivel egy kicsit lemaradtam ezért azzal csak jövőhéten kereskedek.
Outsider30, akkor rólad az mondható, hogy fundamentálisan kereskedel? Bár a két modszert összekombinálnád szerintem nagyon jól müködne együtt a TA és fundi! bár a bejegyzéseidet nézve jól csinálod!
Én sosem vártam meg. Kezdőként sem. Amikor a TA-sok megkapják a megerősítést, akkor én már az első pakkot el is adom nekik nyereséggel. Én mindig esésben veszek és emelkedésben adok el. A TA csak meghülyít. Nem bántás, de rossz nézni amit összekombináltok TA címen. Sosem fogjátok előre tudni, hogy a nagypénz hogy gondolkodik rövid távon. Max. abban bízhattok, hogy a képzelet megteremti a valóságot, azaz, ha pl. sokan hisznek az Elliotban, akkor már meg is született. De ha túl sokan, akkor már meg is halt. No para!
Kínaiaknál az most a pletyi, hogy lehet, hogy hamarosan lesz egy egyszeri 2-3%-os yuan erősítés. Vannak pénzügyi intézmények, akik már elkezdték kitárazni a dollárt.
Félig egyetértek veled, de azért a kezdőknek meg kellene várni, amíg valóban esésnek indul!?
Látszik, hogy erőlködik a piac fel, vagy le, de láttam má egy két csodát, gondolom te is. Mindenesetre engem szivattak má meg egy-egy fel, illetve leugrással!
Az amerikai fogyasztói árak 2.1%-kal emelkedtek egy év alatt, a termelői 4.4%-kal. Hasonló a szitu mint Kínában, ott is a fele inflációt kénytelenek voltak lenyelni a termelők. A forgalmuk szintén csökkent a válság során. Ezek az adatok is azt támasztják alá, hogy túl sok a vállalat, kevés a fogyasztó, ezért a termelők szép lassan végzik ki egymást. Ez a nagy kilábalás. A rakás nyomtatott bankó nem jut el a kisemberhez, mert arra a bankok megtámasztása miatt volt szükség. Ők viszont ezt a pénzt csak hitel formájában tudnák eljuttatni a fogyasztóhoz. De ezt nem tehetik meg, mert nekik ez a pénz a fedezet a túl sok kihelyezett hitelre.
DAX DAX DAX