Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 01. 03. 16:46
Előzmény: #1192  pitcairn2
1. Nem dönt senki. Minden feltétel megváltoztatásához a BTC tulajok egyetértése kellene. Minden tranzakció nyilvános.
2. Ki mondta, hogy exponenciálisan nő a kitermelés ktg-je? Senki. Erte is linkeltem neked cikket. Még a címét se olvastad el ezek szerint...
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 01. 03. 16:44
Előzmény: #1180  pitcairn2
Olyan ez is, mint a Tesla: az USA néhány államában nem árusíthat plázákban, mert az autólobbinak nem érdeke ez. De ez nem egységes: van, ahol jól tud a Tesla is lobbizni (lásd még támogatások, amiket állandóan felhánytorgatsz a Teslának). Szóval rendszerellenes abból a szempontból, hogy HA nagyra nőne, akkor veszélyeztetné a jegybankok monopóliumát. Ezt szerintem sem fogják hagyni, és beavatkoznának, ha túlnőné a kereteit. Ráadásul a bűnözők "kedvelt devizájáról" van szó, így casus belli bármikor jöhet. (Szvsz. sem TSLA-ban, sem BTC-ben nem szabad komoly összeget tartani. Ezek mind "kísérleti jellegűek", ami:
-ha bejön, alaposan átalakítja a társadalmakat, és jól lehet majd hosszú távon keresni is velük
-ha nem jön be, akkor kb. a földdel teszik egyenlővé
-bármikor kaphat egy olyan riválist, ami kiszorítja, így az előző két pont részben egyszerre teljesül :)
Kb. uez igaz pl. a CRISPR-Cas9 eljárásra is, csak ott a 3. opció nem túl sanszos...)
pitcairn2 2017. 01. 03. 16:43
Előzmény: #1187  upgrayeddAKS
te sem tudtál válaszolni a neked feltett kérdésekre:)

pitcairn2 2017. 01. 03. 16:41
Előzmény: #1195  Törölt felhasználó
már bocsi de miért nézzek bele, ha a "tudás" birtokában még egy felettébb egyszerű kérdésre sem tudsz válaszolni? :)

pitcairn2 2017. 01. 03. 16:41
Előzmény: #1190  Törölt felhasználó
inkább az a döbbenet, hogy a hozzád hasonló "szakértő" képtelen válaszolni egy egyszerű kérdésre...

bezzeg személyeskedni azt tudsz...

arra mindig van energiád...
Törölt felhasználó 2017. 01. 03. 16:40
Előzmény: #1193  pitcairn2
Nem írtam, hogy hülye vagy. Azt írtam, hogy nem vagy tisztában az alapokkal. Még segítettem is neked, hogy belinkeltem ehhez anyagot. Azokban benne van a válasz a kérdéseidre.

Elolvastál egyet is legalább?
pitcairn2 2017. 01. 03. 16:39
Előzmény: #1189  Törölt felhasználó
ok az alábbi kérdés neked is él:)

""Akkor sokkal kisebb kapacitásért több BTC-t adtak"

no és ki dönt efféle ügyekben?

vmi központi bizottság? :)

6 évvel ezelőtt még 5 CENTÉRT is RENTÁBILIS volt a "bányászat"

a szatosi nakamoto ANONÍMUSZ 7 évvel ezelőtt meg talán 1 CENTÉRT "bányászott" EZER bitcoint? :)

vagy esetleg 1 centért 10000 bitcoint? :)

erre adjál vmi értelmes magyarázatot a kioktató gügyögés helyett:)"

KONKRÉT VÁLASZT KÉREK!:)

nem egy olyan nyavalygást hogy süsü vagy bameg:)
pitcairn2 2017. 01. 03. 16:37
Előzmény: #1191  Törölt felhasználó
feltettem egy értelmes kérdést miért nem adsz rá egy értelmes választ?

(a személyeskedő "hülye vagy bameg" gügyögésre bezzeg mindig futja...)
pitcairn2 2017. 01. 03. 16:36
Előzmény: #1185  upgrayeddAKS
bocsi, de kb. ugyanott tartunk...

szóval újra:

1. KI HATÁROZZA MEG EZEKET A FELTÉTELEKET?
2. HOGY LEHET AZ HOGY EXPONENCIÁLISAN DRÁGUL AZ ELŐÁLLÍTÁSI KÖLTSÉG a rendszer elterjedésével párhuzamosan?

elvégre az első csókák FILLÉREKÉRT "bányásztak" nagy tömegben...

pl. az írtad lentebb:

"Ezért kapsz jelenleg 6 centet, ha jól emléxem"

KI DÖNT ERRŐL?

erre kérek ÉRTELMES választ, nem pedig vmi "hülye vagy bameg" gügyögést..
Törölt felhasználó 2017. 01. 03. 16:35
Előzmény: #1189  Törölt felhasználó
:)

Tök egyszerre írtuk neki ugyanazt.

"egyebkent nincs igazan ertelme ugy vitazni hogy nem olvasod el a linkeket es nem szansz ra idot..."

Pitcairn2, legalább azt a párat alap írást olvasd el, amit belinkeltem neked.
Törölt felhasználó 2017. 01. 03. 16:33
Előzmény: #1187  upgrayeddAKS
Döbbenet, hogy ilyen vehemenciával kampányol valaki valami ellen, amiről konkrétan fingja sincs, csak ilyen Blikk cikk szinten.
Törölt felhasználó 2017. 01. 03. 16:33
egyebkent nincs igazan ertelme ugy vitazni hogy nem olvasod el a linkeket es nem szansz ra idot...

mindenkinek jogaban all mas velemenyt kepviselni,de arra azert nincs ido hogy mindenen egyesevel vegig menjuk...
ami egyebkent mar elhangzott ezen a forumon...

es a vegen tenyleg teleszemeteljuk a topikot...

tippem ill. celaram 2020.jul.1-re 1200-3500$/BTC...(es lehet hogy nagyon melle nyulok, es nagyon ala becsulom az arat), legalabbis a tapasztalat ezt sugja szamomra...
Törölt felhasználó 2017. 01. 03. 16:31
Előzmény: #1183  pitcairn2

Szólj, ha legalább ezt a 6 írást elolvastad. Addig tök értelmetlen a beszélgetés, mert az alapokkal sem vagy tisztában.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 01. 03. 16:30
Előzmény: #1183  pitcairn2
Nem vagy süsü - fogalmatlan vagy. Az 1. egy állapot lenne, amiről nem tehetsz. A 2. a te hibád :) Tanulni, tanulni, tanulni :)
Törölt felhasználó 2017. 01. 03. 16:29
Előzmény: #1172  pitcairn2
Hogy keresned se kelljen:

BTC alapok:
link
link
link
link
link

BTC bányászat költsége:
link
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 01. 03. 16:27
Előzmény: #1172  pitcairn2
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Röhej, hogy mennyire fogalmatlan vagy...
A bányászat processzoridőt jelent lényegében, vagy ha úgy tetszik, akkor "computing power"-t, amit "kölcsönadsz". Ezért kapsz jelenleg 6 centet, ha jól emléxem. Biztosítod az infrastruktúrát magyarán, megfelelő díjazásért...
Ha van vállalkozásod külföldön, akkor úgy tudod a legfrankóbban hazahozni a profitot, hogy eladod a leányvállalatodnak a processzoridőt valamilyen licence fee-ért. Szóval ez a módszer a REÁLGAZDASÁGBAN is elterjedt, csak épp adó-optimalizálási célzattal.
De azt sem érted, hogy pont a BTC véges. Nem lehet csak úgy "teremteni" belőle. Sokkal jobb eszköz ezért az aranynál. Persze ha egy napkitörés MINDEN gépet tönkrevág (még azt is, ami Faraday-kalitkában van), az kb. ugyanúgy cumi, mint a bankok számára a hitelkártya-tartozások, stb. tömkelege. De gyanítom, a BTC-id eltűnése fog egy ilyen doomsday-scenario esetében a legkevésbé zavarni :)
Törölt felhasználó 2017. 01. 03. 16:26
Előzmény: #1165  pitcairn2
van litecoin-om is kb. 2000-2500AUD ertekben a bekerulesi aram valahol 3.89-4.05$ korul lehet...(szoval igazan nem kerestem vele meg penzt)...
egyeb krypto currency-m nincs...
az rv piacon is lehet 70%-os korrekcio nyilvan kisebb valoszinuseggel de elofordulhat...
pitcairn2 2017. 01. 03. 16:23
Előzmény: #1181  Törölt felhasználó
OK, újra megkapod az előbbi kérdést:

""Akkor sokkal kisebb kapacitásért több BTC-t adtak"

no és ki dönt efféle ügyekben?

vmi központi bizottság? :)

6 évvel ezelőtt még 5 CENTÉRT is RENTÁBILIS volt a "bányászat"

a szatosi nakamoto ANONÍMUSZ 7 évvel ezelőtt meg talán 1 CENTÉRT "bányászott" EZER bitcoint? :)

vagy esetleg 1 centért 10000 bitcoint? :)

erre adjál vmi értelmes magyarázatot a kioktató gügyögés helyett:)"

KONKRÉT VÁLASZT KÉREK!:)

nem egy olyan nyavalygást hogy süsü vagy bameg:)
Törölt felhasználó 2017. 01. 03. 16:20
Előzmény: #1160  pitcairn2
konzervativ portfoliot arra irtam ,ahol a fizikai nemesfemek aranya 20-25% folott van a portfoliora vetitve...

az en szemelyes portfoliomban 30-40% kozott van, ha hozza vesszuk a CFD szamlan levo arany,ezust,platina poziciokat akkor 50% folott vagyok benne a likvid vagyonomnak a nemesfemekben...ha hozza vennem a nemesfem banyaszokat a kulonbozo broker szamlakon es CFD szamlakon akkor 70-80%-nyi kitettseget kozeliti a likvid vagyonomnak a nemesfem szektort...
A cashflow eleg pozitiv szoval nem kell likviditasi problemaktol felnem...

2016 elso felevben gyonyoru penzt kerestem a nemesfemekkel ill. banyaszokkal az ev masodik feleben brexit ill. BTC-vel....

"nem hinném, hogy sok ember lenne kis hazánkban aki 300 ezer forintot áldozna egy efféle "virtuális termék" megvásárlására:)"

nem is kell senkinek raaldoznia 300ezer forintot...van a vilagban 70 millio ember akik kepesek 10-15K$-t kiadni 1 taskaert es a kovetkezo heten pedig 1 ujabb masik, mas milyen szinu esetleg markaju pentarcaert....

Pomperj irt a Bertling-rol, nem akartam nagyon bele menni mert nekem nincs Bertling-em,de orakrol irtam mar korabban ill. arrol hogy egyes "komolyabb" markaju orakbol mondjuk "Cartier" 600ezer db-t adnak el evente...szoval ha nem 1 limitalt edition-t vesz az ember amibol csak nehany szaz ill. ezer darabot adnak el...azok Azsiai regioban nem szamitanak eszmeletlenul nagy dolognak...
Talalkoztam mar olyan ugyfelel akinek az orajan nem tudtam volna megszamolni a gyemantokat,de talan meg a rozsaszinu gyemantokat sem...(ill. lehetet volna az ora arabol meg itt Sydneyben is hazat vasarolni)...

Kepzeld el 1,5 milliard embert Kinaban es masik 1,3 milliard India-it...
Ugye az 1% eleg jol el van...
2,8milliard ember 1% az 28millio ember es ha ennek csak 1%-a foglalkozik a BTC-vel az 280ezer ember, na most kevesebb mint 1800db erheto el naponta, szoval ha a mi kis 280ezer emberunk naponta 6,5-7$-t koltene BTC vasarlasra azzal az ar eleg szepen tarthato, mindenfele fejlodes ill. fejlesztes nelkul...

Mint korabban irtam en az iden ugy kb. napi 42-43$-t szandekozom kolteni erre...
(hidd el nem en vagyok az egyeduli aki igy tesz)...
Sot 2016 ev masodik feleben, az itteni egyik legmegbizhatobb hely ahol en szoktam vasarolni, kenytelen volt korlatozni eloszor napi 5000$-ban majd 2000$/fo/nap a vasarlasi mennyiseget es itt csak 24millio ember el es jo ha 5000-10000 ember foglalkozik ezzel...

Kepzelheted mi folyik Kinaban ill Indiaban, most a tobbi orszagot meg sem emlitem...
a vilag egyik legszegenyebb orszagaban Bangladesh-ben is van majdnem 1 mo-nyi ember aki remekul el van...(mondjuk helikopter leszallopalya van az egyik ingatlanba)...
ilag 1 nagyon erdekes es hatalmas kontrasztokal rendelkezo hely...
Törölt felhasználó 2017. 01. 03. 16:20
Előzmény: #1179  pitcairn2
Majd ha az alapokkal tisztában vagy, folytatjuk. Linket is adtam hozzá. Szólj, ha elolvastad azokat.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek