Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 08. 04. 16:12
Előzmény: #5297  inlo
Hagyjad már a kisembereket, azok arra mennek amerre az aktuális sajtó írja, majd ha megint emelkedik és ugye 20 ezer felett megint ki fog lőni, akkor megint lesz hype, kisember meg megveszi csak drágábban mint most és így tovább, eddig is ez volt, ez is lesz. Látszik merre megy a komoly tőke..semmi nem indokolja a medvét már, hamarosan jelentősen fordulni fog, te pedig másik nicknéven folytatod majd tovább. 😁
Törölt felhasználó 2018. 08. 04. 16:07
Előzmény: #5297  inlo
Inkább a víz alá nyomott parafadugó esete..
Tazsomaru
Tazsomaru 2018. 08. 04. 15:31
Előzmény: #5296  Törölt felhasználó
Még több lehetőség a shortolásra. A COT riportból az látszik, hogy amióta lehetőség van a shortolásra, a nagyok folyamatossan a rövid oldalon állnak, míg a kicsik veszik. Az árfolyam pedig 70%-al lejebb van. Ez kicsit hasonlít egy mészárszékre. Kis piac, ahol az egyik oldalon a nagy pénzek, a másikon a gyenge kezek állnak szemben. Csak óvatosan!
https://www.screencast.com/t/iGOvA3E5b
inlo 2018. 08. 04. 14:49
Előzmény: #5296  Törölt felhasználó
Ezt akartam én is írni. Tök mindegy milyen világmegváltó hír jön, mivel kurvára manipulált az egész, kalap kakit se érnek ezek a hírek már. Na meg épp ezért nem lesz ebből már túró se egy jó darabig, ergo kisemberek akik még nem szálltak be, messziről kerülni fogják. Akik meg voltak olyan hülyék és behúzták őket ebbe a fosba, előbb-utóbb feladják majd.
Törölt felhasználó 2018. 08. 04. 14:35
Előzmény: #5295  zotyó
Most akartam linkelni..Drr..Akkor majd ezt:
https://kriptoakademia.com/2018/08/04/jeffrey-sprecher-ice-ceo-a-bitcoin-lehet-az-elso-vilagpenz
Az árfolyam meg esik..Kicsit van manipulálva medveileg jelenleg..Egy ilyen hír után rakétáznia kéne..
zotyó 2018. 08. 03. 22:47

"BREAKING: A világ legnagyobb tőzsdéje kriptopénz kereskedő platformot hoz létre
Az Intercontinental Exchange (ICE) egy amerikai vállalat, ami 23 tőzsdét üzemeltet, beleértve a világ legnagyobb tőzsdéjét, a New Yorkit is. Az ICE a Microsofttal, a Starbucks-sal és a Boston Consulting Grouppal együttműködve idén novemberben fogja elindítani, a BAKKT névre hallgató platformját, ahol nem csak digitális, hanem fizikailag létező szerződések formájában is lehetőség lesz a bitcoinnal és a jövőben várhatóan még más kriptopénzekkel való kereskedelemre is."
https://kriptoakademia.com/2018/08/03/breaking-a-vilag-legnagyobb-tozsdeje-kriptopenz-kereskedo-platformot-hoz-letre-a
Üdv:
inlo 2018. 08. 03. 17:19
 coinmarketcap-ot meghekkelték vagy mi van ott? Orbitális baromságok  vannak ott árfolyamokban. :D Egyik sincs köszönő viszonyban sem a valós árfolyammal
inlo 2018. 07. 31. 17:32
Előzmény: #5292  mereszZenesz
Aha. Mindegy is döglődik az egész hobevelanc, talán majd jövőre. Nagy a reménykedés mikor felmegy 10-15%ot, aztán meg a dupláját ralizza lefelé vissza harmad annyi idő alatt. :D
mereszZenesz 2018. 07. 31. 13:01
Előzmény: #5289  inlo
Én a FUZEX grafikonjára gondoltam
1ember
1ember 2018. 07. 31. 10:39
Előzmény: #5290  Törölt felhasználó
A btc-fiat tranzakcióknál jelenleg is őrzik a kapukat, nem lehet nyomtalanul kiszállni. Az USA adóhatósága pl már kérte be a kifizetések listáját kriptovaluta tőzsdékről és vetette össze a bevallásokkal. Mellesleg irigylem azt at országot ahol a a jövedelem-eltitkoló kriptovaluta bányászok jelentik a legnagyobb gondot az ugyanezt művelő milliónyi zöldséges, jogász, festő előtt. :) A bőröndnyi kápé jobb anonimitást biztosít mint bármilyen coin, ebben nem ellenfél. A darkweb piacterek az egyedüli olyan terület amik létezését a kriptovaluta tényleg megkönnyíti, de gyakorlatilag azok is sorra buknak le, lenyomozzák őket, csak egy fokkal nehezebben mintha csak a banki utalásokat kéne követni, dehát istenem, ez a dolguk..
Törölt felhasználó 2018. 07. 30. 20:17
Előzmény: #5287  1ember
Az adóelkerülés az, mikor pénzt keresel és abból adót kell fizetni. Az egyik akkor lép fel, mikor valaki bányászik egy csomó coint, amivel pénzt keres és azt nem vallja be. A másik a spekulációval megkeresett nyereség, szerintem ott is csak a spekik töredéke vallja be. Kisvuk meg már kifejtette azt a lehetőséget, mikor ezt egy cég teszi.
A készpénz szintén a feketegazdaság egyik hajtóereje, nemhiába korlátozni szeretnék a használatát, de azért valljuk be, sokkal macerásabb két bőröndnyi pénzt cipelni, mint akár egy telefonnal vagyonokat küldözgetni névtelenül.Abban teljesen igazad van, hogy az embert a bankkártya használatánál gond nélkül megfigyelhetik, de ez nem újdonság, hiszen az internet terjedésével mindent tudnak rólunk.
A mobiltelefon a GPS, amíg nálad van, bemérhető vagy, de a hűségkártyák meg a pontgyűjtők is a szokásainkat pásztázzák. A jövő meg az emberek chippeltetése lesz
inlo 2018. 07. 30. 18:15
Előzmény: #5275  mereszZenesz
Hm, bch árfolyam egyre csak veszít a btc-hez képest, folyamatosan , most már 0,1 alatt ragadt, anno meg 0,24-0,25 is volt.
1ember
1ember 2018. 07. 30. 12:50
Előzmény: #5286  Törölt felhasználó
"Ekézni":  Eddig tájszóként élt, azt jelentette: ’ekét húz’. Újabban mind gyakoribb a sajtónyelvben, de ott már ’csepül, ócsárol’ értelemben. „Aligha van hálásabb téma a kormány ekézésénél” – olvasom egy napilapunk egyik októberi számában. Néhány szintén egészen friss példa internetes portálokról, fórumokról: „Craig Federighi az Androidot ekézi”; „A reklámadót ekézi a német sajtó”. Az új jelentés szinte teljesen elnyomja a régit. - https://www.szabadfold.hu/aktualis/gretsy_laszlo_uj_s_uj_szavak :)
1ember
1ember 2018. 07. 30. 12:41
Előzmény: #5282  Törölt felhasználó
Hogy segíti az adóelkerülést a kriptovaluta? Szerintem ezen a területen nem sok olyat hoz ami eddig ne lett volna könnyen megoldható (pl készpénzzel).A bankrendszer, az elektronikus fizetések felett teljes kontroll sok szemponból egy aduász az állam kezében, ahogy a nyakba akasztott mikrofon és a a seggbe dugott gps is az lenne, de ezek mind az állampolgár magánszférájához tartoznak, olyan eszközök amiket csak bűncselekmény gyanúja esetén kellene bevetni. Ezzel szemben az elektronikus fizetéseid egy rakat ember látja két kattintással. Nálam pl kiveri a biztosítékot amikor a banki ügyintéző ajánlja a hitelkáryát mert "látja", hogy sok ruhát/cigit/dildót vásárolsz és azért 1-2-3% visszatérítés járna. Mi köze hozzá, miért kell ezt neki látnia? Ez egy abnormális dolog ami jobbhíjan lett elfogadott. Ha a megoldás ára az, hogy egy bűncselekmény felderítése során alaposabban kell nyomozni, hát legyen.
Hogy egy gazdasági világválságban mi lenne a bitcoinnal az jó kérdés - én arra szavazok, hogy "to the moon". Az, hogy a kisbefektetők jó része hodl-ol, kiválóan szemlélteti, hogy nem kell valaminek fizikailag léteznie ahhoz hogy felkeltse az emberben a birtoklási vágyat. Ez, kombinálva azzal hogy csak elektronikusan létezik, nagyon jó értékmegőrzővé teszi. Az értéke nem fog nőni a végtelenségig, de a jelenlegi kapitalizációja bolhafing, 3 év múlva az szerintem legalább $50,000 lesz az ára. Utálok jósolni, de ha ez kell ahhoz hogy hiteles legyek itt, akkor tessék. :)
Törölt felhasználó 2018. 07. 30. 11:54
Előzmény: #5279  1ember
Nem tudom ki vagy igazabol nem is erdekel.
"Csak azért írom, hogy Kisvuk tudjon ekézni ha tényleg 1-ig szalad. :D"
Ez 1 gazdasagi forum ahol kulonbozo velemenyeket osztanak meg emberek es idealis esetben, ez a kulonbozo felek mindegyike profital az informaciobol ill. gondolat menetbol.
Az en velemenyem sem jobb. rosszabb, kulonb mint mase; a tevedes jogat mindig is fenntartottam.En a velemenyem moge penzzel szoktam szavazni, ha igazam, szerencsem van akkor penzt keresek, ha tevedek akkor pedig veszteseget erek el.
En nagyon sokat koszonhetek ennek a topiknak; zotyonak es nehany hsz-nak, forum tagnak; azert mert penzt kerestem a cryptokkal es nem magamat sztaroltatom, hanem ugy gondolom, hogy azokat az informaciokat amit innen es meg jo nehany kulonbozo online csatornan keresztul szereztem ill. megismertem jo nehany embert akiktol sokat tanultam fejlodtem ebben a temakorben igy a sikereimben ezeknek az embereknek, munkajuknak,hsz-nak nagy szerepe van.
Velemenyem szerint 1 atlagos intelligenciaval rendelkezo ember megkoszoni ill. halas azoknak akiknek jovoltabol a sikereit, sikeret koszonheti; majd probal a kozosseg szamara visszaadni a sikerebol, szerencsejebol.Szerintem ez a normalis; persze lehet hogy ebben is tevedek.
Nem tudom melyik crypto lesz a befuto ill. legsikeresebb a jovoben, viszont a szamomra hozzaferheto informaciok alapjan probalok velemenyt formalni ill. kialakitani es megosztani a hozzam hasonlo erdeklodesu szemelyekkel.
Nekem semmi problemam nincs azzal, hogy valaki hisz vagy sem es ha igen eppen melyik crypto-ba.En ha tevedek esetleg penzt veszek teljes feleloseget vallalok a donteseimert, ha pedig penzt keresek ill. sikerem van akkor megkoszonom ill. halaval tartozom azoknak akik reszben hozzajarultak a sikeremhez.
Ekezeshez nem ertek; bar nem vagyok biztos benne hogy te ez alatt mit ertesz?
;) 
Törölt felhasználó 2018. 07. 30. 10:45
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2018. 07. 30. 08:47
Előzmény: törölt hozzászólás

A tranzakció igen, de kihez tartozik, azt maga satoshi sem tudja. Lenyomozzák, hogy egy anonym címről átvándorolt egy anonym címre 2 BTC. Lehet egy autót fizettek ki, lehet heroint vettek, vagy éppen egy terrorista vett egy cuki géppuskát a mészárláshoz.
Az adót meg kiróják egy ismeretlen tettesnek.
Törölt felhasználó 2018. 07. 30. 08:38
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2018. 07. 30. 08:12
Előzmény: #5281  1ember

Abban teljesen egyetértünk, hogy sokan a blokklánccal akarnak még fogfájást is gyógyítani, pedig ez egy adatkezelő rendszer, semmi több.
A bitcoinnál viszont az a helyzet, hogy arra nem alkalmas, amire kitalálták, mivel ebben a formában nem tudja helyettesíteni a pénzt. Az egyik hátránya, hogy ellenőrizhetetlen, ami persze  lehetne egy út a "szabadságunk" felé, de nem ebben a világban. Ahol adót kell fizetni, meg sok tevékenység nem éppen az emberek javát szolgálja, a törvények betartatása a fő cél, ott ez nem működhet, hiszen lenyomozhatatlan. Különféle bűnözői csoportok életét könnyíti meg, nem beszélve az adóelkerülés lehetőségéről.
Ha a jóslatokhoz nincs sem időtáv, sem ár kapcsolva, akkor azok csak a " valaki mondta a buszon" kategóriás hír, nem oszt , nem szoroz, hiszen nem lehet számonkérni.
A másik hátránya  a bitcoin blokkláncnak, hogy feleslegesen túl van biztosítva. Az ármegugrás nagy haszonnal kecsegtet és ebből túl sokan részesülni akarnának, így egy óriási iparág épült rá, hihetetlen fogysztással. Már az is bebizonyosodott, hogyha nagy a forgalom, túlterhelt lesz a rendszer és nem működik kellőképpen.
Az én véleményem, hogy ez is egy olyan lufi, amit a központi bankok által generált pénzeső okoz. A sok piacra dobott fiat pénzt valahova be kell fektetni, de mivel ☺ bankbetéten ☺ nem kamatozik, így valami mást kell találni. A sok reklám megtette hatását és sikerült elhitetni az emberekkel, hogy ez az évezred befektetése és szépen beálltak piramist építeni. Most még senkinek nem hiányzik a pénz, amit belefektetett, így nyugodtan üldögélnek rajta és inkább lízingre veszik az autót, meg a providenttel mennek nyaralni. Amikor viszont szorul a hurok, nem hiszem, hogy éppen a bitcoinért fognak körmük szakattáig harcolni, főleg ha elindul egy lavina. És a végére egy összeesküvés elmélet, "valaki mondta a buszon", hogy ezt az amerikaiak hozták létre az ázsiai országok gyengítésére, mivel túlságosan beindult a fejlődésük és valamivel ki kellett szippantani a pénzüket a gazdaságból. Ez akkor hiúsult meg, mikor észbekaptak és el kezdték tiltani, különben már minden pénzük a bitcoin számlákon csücsülne elfekvőben dúsgazdaggá téve a filléres coinok külföldi tulajdonosait.
1ember
1ember 2018. 07. 29. 22:21
Előzmény: #5280  Törölt felhasználó
Direkt nem írtam hogy mihez képest és milyen távon várom el az értéktartást, mert ez minden befektetőnél más és más. A dollár értéktartását nem gondolom ideálisnak, nem akarok dollárhoz kötött befektetést.
A blockchain túl van hype-olva, sokkal kevesebb helyen van rá szükség mint ahova próbálják benyomni. Ugyanis a blockchainben az a nagyszerű, hogy nincs szükség a bizalomra, nem kell hogy bárki bármit garantáljon. Ha a tranzakciók visszafordíthatók, szűrhetők, akkor oda valójában nem is kell blockchain (csak egy adatbázis és nyilvános kulcsú rejtjelezés) ami egy rakat helyen értelmetlenné teszi a használatát. A Bitcoinban maga a bitcoin az óriási találmány aminél nagyszerűbbet szerintem még egy blockchain sem tudott felmutatni. A bitcoinhoz csak annyira kell a hit mint minden máshoz a világon: valódi problémára kínál megoldást, csak abban kell hinni, hogy lesznek emberek akik ezt értik. Szerintem lesznek, egyre többen, a kognitív disszonancia pár év után mindenkiben lecsillapodik.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók