Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 07. 29. 15:19
Előzmény: #5277  1ember
Tisztelt Szakértő! Egyik szavaddal ütöd a másikat. Eleve az értékmegőrzés, de vajon mihez képest őrzi az értékét?
"Ha csökken a volatilitás, akkor az értékmegőrző funkció is erődösik"- gondolom ezzel arra utaltál, hogy dollárhoz viszonyítva stabilizálódik az árfolyam, a csúnya elinflálódó zöldhasúhoz kötve.
Látom nem a 18 ezres árszintnél ugrottál bele, legalábbis az optimizmusuk azoknak szárnyal, akik fillérekért szerezték be, azok szép nyerőben üldögélnek és hírdetik igazukat.A technológiával semmi bajom, bárcsak minden automatikusan és ingyen működne már, az ingatlanátiratás, autóregisztráció, a biztosítási káreset és még sorolhatnám. A pénz funkcióját vitatom, amit a spekuláció teljesen eltöröl.A bitcoinnak egyetlen értéke van, a hit, hogy találsz valakit, aki hajlandó lesz többet fizetni érte. Ezért folyamatosan hullámozni fog az árfolyam, mert így lehet vele keresni. Ha beállna, a spekulánsok más játékszert találnak magukanak, leverve az árfolyamot, aztán kezdhetik  előről.
1ember
1ember 2018. 07. 29. 15:12
BCH kapcsán egyébként a zsebemmel szavaztam: májusban 0.156 -on váltottam be mindet BTC-re. Addig vívódtam magamban, hogy melyk lehet a helyes irány.
Csak azért írom, hogy Kisvuk tudjon ekézni ha tényleg 1-ig szalad. :D
1ember
1ember 2018. 07. 29. 14:05
Előzmény: #4969  Törölt felhasználó
Te kő alatt élsz? Az UASF nem mond semmit? :)
1ember
1ember 2018. 07. 29. 13:53
Előzmény: #4933  Törölt felhasználó
Egyetértek abban, hogy a fizetőeszköz ("pénz") funkció egyelőre nem fog eljönni széles körben, mert a bankkártyás rendszer illetve a modern online bankok túl jól működnek: a Wirex kártyám cryptoval etetem, ha kell átdobok róla Revolutra és nem látom az előnyét annak ha ugyanezt cryptoban csinálnám. Ha ez változni fog, akkor azt a kereskedők fogák kezdeményezni, mert nekik drága a bankkártyás rendszer, a csalások és a Paypal, de ehhez először kellenek a felhasználók, ez pedig szinte feloldhatatlan tyúk-tojás problémának látszik.
Ugyanakkor a fenti cégekre csak egy fél havi költésem vagyok hajlandó rábízni mert hol verem az asztalt ha van valami gebasz, magyar bankszámlát minek tartsak fenn ha van Revolut, és máris milyen jól jön a crypto mint értékmegőrző. Ha csökken a volatilitás, akkor az értékmegőrző funkció is erődösik, mert így csak pár havi rezsim "bufferelem" benne, de amúgy miért ne tartanék benne többet amikor egyszerű, átlátható, likvid és biztonságos, nem értéktelenik garantáltan úgy, mint a pénz (inflációs adó). Ha sokan meglátják ezt a lehetőséget, akkor a fenti probléma elhárul, nyithatnak a kereskedők, és akkor mi állja útját..? Ez a forgatóköny véleményem szerint egy generáció kihalását jelenti, de a Bitcoin pontosan ilyen időtávokra rendezkedett be.
1ember
1ember 2018. 07. 29. 13:04
Előzmény: #4860  Törölt felhasználó
Az a baj, hogy amíg nincs egészséges fee market (mert a blokkokért járó jutalom magas), addig semmi nem ösztönzi a szereplőket arra, hogy spóroljanak a blokkok méretével, később a túl nagy lánc pedig egy újabb komoly probléma lesz - növeli a hálózat belépési küszöbét.
Ne téveszen meg a FUD, hogy a Core semmit nem tesz, lásd: Segwit, Schnorr, Lightning Network. Emellett a egyes szereplők is alkalmazkodnak, például: batched TXs, Liquid Network. Ezek nem olyan látványosak mint egy hard fork, de kiváló ötletek, működő fejlesztések amik mára gyakorlatilag megoldották a blokkok telítődését. És ezek a fejlesztések nem álltak le, jelenleg is zajlik a blokkok jobb kihasználásáért vívott harc.
A BCH-t nem ítelem el, ők most azonnal akartak egy megoldást, de a Core egy sokkal okosabb megoldással lépett túl a problémán hónapok alatt, ami a Bitcoin tervezett életciklusához képest egy szempillantás. Én bizonytalan voltam, belementem volna a NYA-be (más néven segwit2x) és nehezteltem rájuk amiért nem engedtek, de mára teljesen elnyerték a bizalmam: tudtak hideg fejjel gondolkodni és igazuk lett.
A BCH-nál van egy óriási kockázat amit sokan elfelejtenek: az 51%-os támadás bármikor kivitelezhető, a számítási kapacitás minden pillanatban rendelkezésre áll a BTC mainneten. Ez a fajta rövidlátás és hurráoptimizmus az egész BCH-ra jellemző, pedig gyülekeznek fölötte a felhők.
mereszZenesz 2018. 07. 28. 21:27
Előzmény: #5274  mereszZenesz
Egy pár hónapja megemlítettem itt a forumon egy céget (FuzeX, koreai csapat) akik létrehoztak egy okosbankkártyát amin keresztül többek között kripto pénzeket lehet elkölteni..
Napokban bejelentették, hogy  összebútoroznak  a BCH csapatával...
Az árfolyam mondanom sem kell, elszált :D
linket is szerettem volna megosztani de nem jeleníti meg...
mereszZenesz 2018. 07. 28. 21:19

Törölt felhasználó 2018. 07. 25. 23:07
Előzmény: #5272  pitcairn2
Elmondanád, hogy miért bumfordi vacak Te nagy szakértő?
pitcairn2 2018. 07. 25. 22:55
Előzmény: #5271  Törölt felhasználó
akármikor megtörténhet a bitcoin egy bumfordi vacak még a kriptok világában is...
Törölt felhasználó 2018. 07. 25. 21:21
Előzmény: #5270  pitcairn2
Ha ez megtörténne az egész értelmét vesztené.
pitcairn2 2018. 07. 25. 20:28
Előzmény: #5269  Törölt felhasználó
soha ne mondd hogy soha:)
Törölt felhasználó 2018. 07. 25. 19:41
Előzmény: #5266  Törölt felhasználó
Soha nem fogja lenyomni egy cég coinja se a btct..erre várhatsz.
sHellout 2018. 07. 25. 09:43
Előzmény: #5266  Törölt felhasználó
Az emberek befolyásolhatók, a politikusok meg total buták, de gazemberek. Az okosak meg az egész felett állnak.
A saját coin fejlesztések is a buták ötlete, fingjuk nincs, hogy ezzel csak a BTC-t erősítik.
Nézzük csak a magyar politikai elitet, párttól függetlenül....Mit akarnak ők Indonéziában?  Persze tudni, de ez így gazemberség, és ők lesznek az elsők, akik utolsók lesznek, hamarosan.
Törölt felhasználó 2018. 07. 25. 09:15
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2018. 07. 25. 08:32
Előzmény: #5265  sHellout

Ezt úgy érted, hogy DURR és szétrobban  a coin lufi?
Azt elképzelhetőnek tartom, hogy újra szárnyalni kezd az árfolyam, de lehet a fordítottja is ,én már semmin nem lepődök meg. A hagyományos bankrendszer úgy éli a végnapjait, hogy saját coint fejlesztenek, nem fogják kiadni a hatalmat a kezükből, a nagyhalak megmaradnak, csak lehet éppen a bankfiókokból rakják ki az embereket.
Amúgy a gyorsjelentések láttán nem úgy tűnik, hogy azok a csúnya bankok haldokolnának, sőt ha bedőlnek, viszik magukkal a jegybankokat is, az meg az államot is bedönti. Aztán már nem lesznek az emberek kitömve az általuk legyártott fitív pénzzel és nem fognak tudni venni coinokat sem. Ez egy olyan láncreakciót hozhat, hogy nem a pénzügyi rendszer dől meg, hanem a társadalmi. Véget ér ez az áldemokrácia, csak nehogy olyan jöjjön utána, ami miatt sírni fogunk.
Az emberekkel elhitették, hogy hitelből is lehet élni és vajon ki adja a hitelt? Bitcoint tudsz venni hitelből, ha valaki ad rá pénzt, de azt a pénzt vissza kell adni. Az egy tévhit, mikor valaki azt mondja, hogy nem hitelből vette a coint, mivel ő a házára vette fel a kölcsönt és a coint a megtakarításaiból vette. Ha valakinek hitele van azután már el van adósodva, teljesen mindegy, hogy mit vesz, azt is terheli a hitel.
sHellout 2018. 07. 24. 22:50
A hagyományos bankrendszer végnapjait éli. BTC 20e $ 2018 decemberben, és innentől kezdve lesz egy láncreakció, ami hatással lssz mindenre, csak figyeljetek. Bármilyen értekezés és konkluzió ami itt-e fórumon születik az noname, mint a politika, nincs hatása. Lesz még egy le kör, és onnantól DURR!!!
Törölt felhasználó 2018. 07. 24. 14:20
Előzmény: #5262  Törölt felhasználó
Rajta vannak:
https://fintechzone.hu/hogyan-adozz-a-bitcoin-utan-nav/
Gondolom a novemberi vagy mikor lesz g20 ig kivárnak legalább ezzel
Törölt felhasználó 2018. 07. 24. 14:09
Előzmény: #5262  Törölt felhasználó
Itt sztem nincs ilyen, de tényleg nem gondoltam volna, hogy sok országban ilyen igazságtalanul tolják. Itt ugye vagy 35 szazalék ha jól tudom a realizált után, de biztos vagyok benne, hogy változtatni fognak és kevesebb lesz, mert ez nem fenntartható. Ez a mostani nagy százalék is azért van, mert egyéb jövedelem, magyarul mert még nem foglalkoztak vele. Olyan könnyen lehetne kriptoparadicsom az ország..jó lenne nem elszúrni és mondjuk az észteket másolni, rengeteg cég jöhetne ide..
Törölt felhasználó 2018. 07. 24. 13:57
Előzmény: #5249  Törölt felhasználó
Ilyen volt mo-on is 2002 kornyeken, en tudom mert mar akkor is kereskedtem es az akkori apeh olyan arfolyamnyereseg adot szeretett volna tolem megkapni amivel nem rendekeztem; kerestel mondjuk 2 ugyleten mondjuk 3,5milliot majd a kovetkezo 3 ugyleten vesztett 1,2milliot es nem 2,3 millio utan kellett volna adot fizetni hanem a 3,5 utan, sot olyan ismerosom is volt, aki a ha jol emlekszem keresett 10 milliot az elso felevben majd vesztett 8milliot,de mivel 20%-ot befizetett adoba igy valojaban semmit nem keresett, csak az apeh.Kesobb talan a kovetkezo ado ev vegen vissza lehetett igenyelni a veszteseget,de ugye ez 1 kesobbi adoev volt.
Mar maga a szo szemelyi jovedelem ado is arrol szolna, hogy a jovedelmed utan kell fizetned...
Mindegy mar akkor is kulonbozo velemenyen voltunk az apeh-al, en kozoltem akkor hogy termeszetesen fizetem a tenylegesen elert arfolyamnyereseg adot (nyereseg-veszteseg), ok viszont a veszteseget nem akartak figyelembe venni, mire en kozoltem hogy akkor a befektetok, kereskedok nagy resze es en is elhagyom az orszagot;
azt a valaszt kaptam ha nem tetszik el lehet menni.
Hat en eljottem.Ja es a kulonbseg amin a velemeny kulonbseg volt annak mar tobb mint 100-szororsat befizettem az elmult 15evben az ato-nak, kicsit egyszerubb es fair-ebb az adorendszer.
Na mindegy joval tobb orszagban mint gondolnad a BTC arfolyamnyeresege utan akkor is kell fizetned adot ha azt meg nem realizaltad, lasd peldaul az usa egyes allamait, au-ban is van olyan allam hogyha nem befektetesi celbol vetted, hanem folyamatosan kereskeded akkor mas adozasi kategoriaba esik.
Egyebkent az adohivatalok tobbseget nem erdekli hogy az altaluk helyesnek velt adot mibol es hogyan fizeted, csak fizesd be.
Na eppen ezert kell az uj dolgokkal nagyon vigyazni.
En befizettem a konyveloim es tanacsadoim szerint kiszamitott adot, ha pedig kesobb uj torvenyt hoznak az mar ram nem vonatkozik, mert a torvenyt kesobb hoztak itt pedig nem lehet visszamenoleg a torvenyt valakire rahozni, csak eppen az aktualist.
ha nagyobb mennyisegben van BTC-d azert nez utana hogy mo-on mi a helyzet nehogy kellemetlen meglepetes erjen.
Törölt felhasználó 2018. 07. 24. 13:30
Előzmény: #5258  Törölt felhasználó
Pont hogy semmi összefüggést nem mutatott eddig a rv piacokkal..te nem de józsi bácsi tudja hogy semmilyen növekedés nincs korrekciók nélkül..mivel szinte minden eszkozosztályban bubi van valamerre menni fog a pénz..sztem nemesfemekbe meg ebbe, mivel ez elérhetobb is lesz a népeknek.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek