Gyárat épít a BMW Debrecenben, a több mint egy milliárd eurós beruházás révén 400 hektáros területen olyan üzem jön létre, amelyben már a kezdetekkor is ezer alkalmazottal évente 150 ezer hagyományos és elektromos autót
Na pedig jó ötletnek tűnt. Reméltem hogy már előrébb tart. Jövő vagy jövő utáni héten van tervben egy utam arra. Ha kész lesz biztosan elmegyek újra ha látogatható lesz.
azonnal hoz ÁFA bevételt....aki a beruházás miatt közvetve vagy közvetlenül jövedelmet szerez a BMW miatt az, mint fogyasztó azonnal ÁFA bevételt termel..ehhez még 1 db autót sem kell legyártani
nem lenéztem a könyvelőt, hanem túl van dimenzionálva .....én takarító vagyok egyébként, de semmi gond, sőt....hogy nézném le akárkinek a munkáját, ne viccelj már
En ilyet nem szintetizaltam. Te irtad ezt ,legalabb ne tagadd le. A levonasi jog pedig valtozatlanul fennall ha feszamitottal ha nem szamitottal afat. Tehat nincs exportafajtatol fuggo levonasi jog mint azt allitottad. Koszi, megismertelek....
ezt már te szintetizáltad, hogy az export fajtájától függ a levonási jog.
na nézzük, egyszerű olvtársam: tudod ha számítasz fel áfát, mert nem eu adószámos a vevőd, akkor áfát szedsz be, amit be kell fizetned, már persze addig a mértékig, amíg nem csökkentetted az áfaalapodat csökkentő tételekkel. ééérted? tudod, ha nem szedtél be áfát, bizony nincs mit csökkentened a befizetnivalódon, ééérted?
Te bizony ugy ertetted mert a mondat ertelme is ez volt es meg le is egyszeruztel a feltetelezes miatt. Mosogatod itt magad.. Az exportra mar leirtam ,hogy levonasi joga van a cegnek nem kell itt semmit hasogatni.
egész hasznosan elfoglaltam magam azalatt az idő alatt és most is megyek hasznos dolgokat csinálni. a kettő között javaslom, hogy a beszédre felszólítást írd 2 d-vel, így: mondd
" Csak nem azért kérdezed tőlem, mert azt hiszed, én olyat feltételeztem, hogy az export után visszaigényel?"
ez nem azt jelenti, amit írtál. ez azt jelenti, hogy érdekelt, hogy azért kérdeztél-e tőlem olyasmit, amit nem tudom, honnan rángattál elő, mert azt hitted, hogy én ilyesmiről beszéltem miközben nem is.
ha már szóba került, az nyilván az export fajtájától függ, hogy lehet-e
gyk ha doboz gyufát exportáltál eu adószámosnak nulla áfával és ahhoz volt egy doboz gyufa beszerzésed áfásan itthon, akkor nem az export után igényelsz vissza áfát hanem a beszerzési költséged után. ha már szőrszálat hasogatsz.
ha kicsit jobban tiszteled az okosabbakat, nem égeted magad feleslegesen mert jobban meg fogod talán érteni, mit magyaráznak neked. csak jótanács, nem kell elfogadni.
"persze az igaz, hogy a Pali hajlamos a lekezelő stílusra" "egyébként a könyvelő sem nagy dolog, mert csak számokat ír a megfelelő sorba, na nehogy már ez nagy feladat legyen" Fenti második mondatodat hogyan értékelnéd? Ja egyébként teljesen igazad van. A kőműves meg csak téglákat rak egymásra a hentes meg csak összevagdossa a húst. Értem én hogy nem agysebészet de azért tiszteljük már meg egymást hogy nem nézzük le a másik foglalkozását különösen ha annyit értünk belőle hogy számokat ír a megfelelő sorba.
Igy se jo a mondat miutan 3 oraig gondolkodtal rajta. Segitek. Mond azt ,hogy a fizetendo es a levonhato adot szamoljuk el a koltsegvetessel es ne bonyolitsd mert ez nem a Te szinted.
Nem írtál. De mielőtt valaki azt javasolja a modinak, hogy szüntessék meg topikot mert nem arról beszélnek benne ami a címe, cáfolja már valaki azt az állításomat, hogy ez a beruházás 8-10 év múlva fog áfa bevételt hozni a költségvetésnek. (csak áfáról beszélünk).
Bréking: BMW-gyár épül Debrecenben
Ugrás a cikkhez