Igen, szerintem is pont azért nehezebb már, mert ami egyszer bekerült a köztudatba (ld. karácsony-hatás, osztalékrally, nyári “uborkaszezon”), azt egyre többen próbálták meg lekereskedni, emiatt egyre kevésbé is lehet(ett). Emiatt én jó ideje csak osztalékos fókuszú buy and hold-dal próbálkozom.
Igazad van, mert ha egyszerű lenne és biztos, akkor mindenki ezt csinálná :) Néha bejön néha pedig nem, a tőzsde már csak ilyen... bár szvsz a DH és BIF nagyon jó volt 2023-ban! Pedig a többség ismét csak a MOL-t és OTP figyelte :)
OTP-nél a 350 Ft osztalékot lekereskedni teljesen értelmetlen... Többet megy egy nap alatt, szvsz csak 10 % fölötti osztaléknál csináld. Volt nekem is olyan évem, hogy az osztalékos papírból, papírba vándoroltam időszakosan és szinte mindegyiket meg lehet lovagolni, de az is tény, hogy nehéz...
Hát nem is tudom… én rendszerint valami _más_ papírba forgatom vissza az osztalékokat. Jellemzően olyasmibe, amit tartok és a közeljövőben osztalékvágása lesz. Régebben próbáltam lekereskedni az osztalékrally-t is, de azzal kapcsolatban nem volt sok sikerélményem. Ld. idén aki megpróbálta az OTP-vel kapcsolatban, annak azért nem túl széles most a mosolya… :) (Persze az is igaz, hogy az OTP nem klasszikus osztalékrészvény.)
BIF tulajdonosok topikja