Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Egyrészt nem NATO, másrészt stratégiai helyen van egy esetleges Románia elleni támadáshoz, harmadrészt a Dnyeszter Menti Köztársaságban mindig is jelen voltak az oroszok...
Igen, én is ezt gondolom. Annektálják mint a krímet, aztán megvédik bármi áron. Ezért van belefoglalva, h a katona nem fosztogathat. Immáron a saját területük rendvédelmét biztosítják ezzel.
Európa szinte teljesen felkészületlen egy háborúra, az oroszok meg örülnek majd, ha legyőzik az ukránokat. Egyelőre nem számolok azzal, hogy Ukrajna területéről kilépne a háború. Talán még Moldova lehet, ami belesodródik...
Változatlanul optimista vagyok az olajra. 80-90 között stabilizálódhat. Azért a hátunk mögött van az OPEC, ami elég kemény üzeneteket küldött az elmúlt hónapokban, hogy megtartja az olajárat...
Azt hogy még csak msot fog kitörni a háború igazán, az nem biztos. Amennyiben Putyin van olyan eszes, hogy nem hagyja magát belesodorni egy europa/oroszország háborúba. Mert ha teljesen elfoglalják ukrajnát, akkor félő hogy az usa belerántja európát. Véleményem szerint, gyorsan lezavarják a két megye annektálását, majd ott erős kézzel rendet tartanak, és védik bármi áron. Hogy béke lesz-e ezek után, avagy folyt. köv. háború ?! Ez inkább az amcsikon múlik. . Olvastam ma egy cikket amibem az usa figyelmezteti a EU-nato katonakat hogy készenlétben legyenek mert "eszkalálódhat" a háború. Ezek tudnak valamit. Remélem nem rangatjak bele európát. Az tragédia lenne!
Arról nem is beszélve, ha tényleg megindulnak a ruszkik, akkor az világszinten mozgásba hozza a hadseregeket, akár csak a hadgyakorlatok szintjén. És ennek két következménye lesz: prompt olaj felhasználás, mert ekkora hadseregek mozgatása brutális üzemanyag igénnyel jár, kettő a stratégiai készletek felhalmozása, ami a háborús készülődés sarokköve...
Igen. Most több egymással ellentétes erő van és jelenleg a recessziós félelmek erősebbek mindennél, viszont én egyelőre nem hiszek a mély recesszióban világszinten. A növekvő biztonságpolitikai kockázatok előbb vagy utóbb megindítják a hadi konjunktúrát. Arról nem is beszélve, hogy Európa olajkereslete a télen egész biztosan magasabb lesz, mert a gázt mással egyszerűen nem lehet kiváltani. Meglátjuk, most érdekes idők jönnek az biztos.
Az olaj téma: Sokan recessziót várnak, sőt Kínában már visszaesett az olaj kereslet. Ez viszi most lefelé. Opec viszont azt mondta néhány hete vagy sejtette, hogy nem engednék 80 $ alá. A franc tudja mi lesz.
Egyetértek. Ennek valóban csúnya vége lehet. Nem ért különösebben meglepetésként. Sokkal inkább volt számomra érthetetlen az elmúlt hetek várakozása a gyors békére. Nyilván Putyin hazai pályán majd megpróbálja eladni nagy honvédő háborúnak és ez szerintem sikerülni is fog neki, ismerve az orosz néplelket. Szerintem az igazán rázós szakasz még csak most jön mind a háborúban, mind pedig a gazdaságban...
2 érdekes kérdés van most a piacon: 1. a holnapi Fed, 2. A háború folytatása. 1.: A holnapi Fed után várnék galamb hangokat a kamatemelés esetleges befejezéséről, ami mindenképp erőt adna a piacoknak. 2.: Az általános orosz mozgósítás rövid idő kérdése lehet. Még csak most fog kitörni a háború igazán. Az eddigi orosz maszatolásnak vége lehet és elkezdődnek a nagy anyagcsaták. Nem lennék meglepve, ha a tavaszi sztár szektorok (olaj, gáz, fémek) újra erőre kapnának...
Backtest és ami mögötte van