Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Néhány éve egy multinál, ahol dolgoztam, a pénzügyi vezető 30 éves kiscsaj, saját kérésére, Katásan kapta a nem kevés fizuját... Amúgy rövid ideig, a covid alatt én is voltam kényszerből katás, mert csak így alkalmaztak.
A KATA a kezdő vállalkozásokat kellene, h segítse. Ezért - mondjuk - 3 évig lehetne olyan, mint most, utána lassan konvergálnia kellene a normál adózásba, oszt jónapot.
https://m.hvg.hu/gazdasag/20220529_Parragh_Januartol_valtozhatna_vagy_szunhetne_meg_a_kata ,,Szerinte a kata megszüntetése és markáns áttervezése mellett és ellen is szólnak érvek, erről egyelőre korai dönteni."A módosítás kockázata, hogy az új szabályozás vajon milyen vállalkozói hozzáállást vált majd ki. A kivezetéssel pedig visszamegyünk a startmezőre, az adózóknak ismét be kellene lépniük egy adónembe, amire a hajlandóság kérdéses. Azonban ha véget is ér a katázás, a helyére lépő adónak azonnal meg kell jelennie, hogy senkit ne érjen kár" - fogalmazott.Parragh szerint úgy kell fenntartani a kedvezményes adóztatást az önfoglalkoztatóknak és az alacsony egzisztenciájú vállalkozásoknak, hogy ne lehessen vele visszaélni. A katások 20-30 százaléka visszaélhet most a rendszerrel, de az is lehet, hogy ez csak óvatos becslés.Az adószintet is emelni kell a későbbi nyugdíj miatt. Ha marad a kata, a bevételi plafont 18 millióra kell emelni Parragh szerint - ezzel összhangban nyilatkozott Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón -, az egy megrendelőhöz normál adózás mellett engedélyezett éves 3 milliós számlázási maximum viszont csökkenhet."- tegye fel a kezét, aki érti....meg kell szüntetni, de közben emeljük 18 millára a bevételi plafont...logikus...
Visszamenőleges jogalkotás is tilos. Pl. hogy akarják beszedni az extraprofitadókat már az idei év után is (mert be akarják), ha olyan bevételt érint amikor még nem is volt jogszabály??
Mo pályázik a 36-os nyári olimpiára? Állítólag erkölcsi kötelességünk! Ma küldte valaki az index cikket, de nem tudom én már teljesen töröltem indexet az olvasnivalók közül.
Backtest és ami mögötte van