Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Egyre több cikk jön a tech papírok gyengeségéről. Némely papír 60-80%-os eséseken van túl...sztem idén lesz jó bevásárlási lehetőség, de most még nem piszkálnám ezeket...
Nagy dilemma nekem is, hogy most akkor túlárazottak vagy sem. Az szinte biztos, hogy a kamatkondíciók szogorodása miatt az eddig megszokott növeledési ütem tarthatatlan. Az is biztos, hogy vannak kiemelt körzetek, ahol egyenesen lufit fújtak (pl Balaton)...viszont azt is hozzá kell tenni, hogy jelentős béremelkedés volt az elmúlt 10 évben, egyes szektorokban kiemelten jelentős...és ahogy te is írod más ára is száguldott...
https://www.portfolio.hu/ingatlan/20220522/rendkivul-tulertekeltek-a-lakasok-magyarorszagon-mi-szol-a-zuhanas-mellett-es-mi-szol-ellene-546123 Ó dehogy túlértékeltek, csak az infláció tart itt. . A múltkoriban írtam a ház eladásról. Háát...., körülnéztem és külföldön is drágaság van. A liszaboni lakások négyzetméter árai, akár a 3-4milliót is elérik forintosítva. Másik: egy rozsdamentes edény szettem van, 15éve metróban vettük tízezerért. Nos, most egy zománcos 5l-es fazék hatezer. Valószínű az edény szettem is lenne vagy 35e. most. A ház ára 15éve 43m. volt. Most kb a 3,5x annyi. A ház maradt ugyanaz, tehát nincs semmiféle ingatlan bumm, csupán mindennek elszállt az ára. Ha fel akarnánk építeni ugyanerre a telekre most, valószínű semmivel sem lenne olcsóbb. Látom az anyag árak az építőiparban hogyan változtak, csupán az elmúlt két év alatt. 15évvel ezelőtthöz nem is lehet viszonyítani.
Meglátjuk. Biztosan hűtene az infláción, de szerintem ma egészen más a helyzet, mint a 2000-es évek eleji inflációkor...ezt most nehezebb lesz letörni...
Szkeptikus vagyok az infláció megfogásával kapcsolatban. Szerintem most már abban a szakaszban van, hogy könnyebben lesz a 10%-ból 15%, mint 5%...itt már csak a költségvetési megszorítás segíthet, de azt egyik országban sem látni...
Szerintem nem teljesen irreleváns a FED számára a tőzsde, mert a nyugdíjalapoknak jelentős a kitettsége. Így én még azt is el tudom képzelni, hogy gyorsítják a kötvények eladását, viszont emellett elkezdenek részvény ETF-ket venni, hogy megtámasszák a tőzsdét...
Backtest és ami mögötte van