Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Forrást akar elszívni a bankrendszerből sztem...de valóban...van némi inkonzisztencia a monetáris politikán belül, amit talán nem degradáló mismásolásnak nevezni...úgy szigorítanak, hogy közben nem szigorítanak...a reggeli Surányi cikk jól összefoglalja... https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211118/suranyi-gyorgy-latszat-es-valosag-511168
Pedig csak abba kellene hagyni ezt a játékot, kicsit hosszabb távon semmi értelme ennek. Főleg, ha közben meg ösztönözzük a hitelek felvételét, sőt könnyítjük majd a feltételeket, akkor az egyhetes betétekben vajmi kevés összeg fog parkolni, akkor meg nem mindegy mennyi a kamata?
Igen, jókat nevetünk, de sajnos kis országunkban nem szabad figyelmen hagyni az ilyen eshetőségeket sem, sőt szerintem mérhető, nem elhanyagolható valószínűsége van a dolognak. :)
Van ennek azért egy diszkrét bája. Ezek után még az is lehet, ők javasolták Vikiéknek ezt a húzást? Politikailag lehet jó a Fidesznek? Szerintem erre számítanak. Gazdaságilag húzhat ebből hosszabb távon hasznot a MOL? Döntse el mindenki! :)
Az lesz, hogy a heti kamat ide-oda rángatásával próbálják majd a forintot managelni...és közben meg a alacsonyan tartani a kamatot...gyakorlatilag egy kettős kamatrendszert bevezetve...
Az MNB tipikus példája lesz majd a könyvekben a csapdába került jegybanknak...megint nem mernek emelni érdemben...a korlátlan deviza swap meg érdekes lesz deficites külkereskedelmi mérleg mellett...szóval blöff, blöff és blöff...
Backtest és ami mögötte van