Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Szerintem kicsit túlérett a modernkori demokrácia és olyan alacsony lett a plebsz fájdalomküszöbe, hogy ma semmiről nem lehet lemondani a holnap érdekében...hedonizmus, konzumizmus és minden egyéb jövőt felélő elvek, rendszerek...
Egyszerűen ma minden arról szól a demokráciákban, hogy megnyerje a politika a plebszet...mindegy, hogy azok az intézkedések távlatokban jók a plebsznek vagy sem...lényegtelen...nagyüzemileg megy a sz@r szőnyeg alá söprése, amíg le nem szakad a plafon...
Populizmusba csapott át ez a nagy demokráciásdi...pont ezen gondolkoztam a hétvégén, hogy lehet nem a tömegdemokrácia a legjobb demokrácia...no, nem is a népi. :D
Csak jönne már az a jó kis világégés. Na nem a végítéletre gondolok, de a fejekben valószínűleg csak így lehetne rendet tenni. Persze, ha elég sokan lesznek szarban (politikailag látható tömeg), mindegy is miért, akkor majd jönnek az újabb megmentések a jóságos államoktól, aztán kezdődik újra minden.
Én már szinte teljesen kivonultam a magyar piacról...maradt egy kis portfólióm pár régi, nagyon alacsony beker árú papírból, meg évente párszor kötök valami certit, nosztalgia gyanánt...de sima részvényt egyelőre csak nagyon minimális tőkével vennék...
Ránéztem kicsit a márkára és nagyon nem tetszik, amit látom...ha egy árfolyam többször tesztel egy szintet, akkor azt előbb vagy utóbb áttöri...369-nek most indul neki 4-szer...jövő héten is emelni kell a kamaton különben jöhet a 375...vagy ha esetleg a dollár megállna végre, az sokat segíthetne... https://invst.ly/wnwr6
Igen. Eddig nagy ellenszélben(dollá erő) is ath-ra mentek...a világpiaci hangulat romlik, ahogy vártam...ma hirtelenkében mindenhonnan ömlenek a negatív hírek...ha a Fed bef*sik, akkor jöhet valami nyugtató duma, amire beeseik a dollár...akkor felrobbanhat az arany ára és a börzék is megindulhatnak...5000-ig várom Karácsonyra az sp500-at, majd a jövő év elején, amikor vészesen közel kerülünk a stagflációhoz, akkor egy nagyobb korrekciót az egész piacon...
Jó kérdés...egyelőre a tavaly tavaszi mélypontok felé tart...amíg valamelyik jegybank nem lép, addig erősödhet...vagy a Fed üt meg galamb hangot vagy az EKB héjját...
Backtest és ami mögötte van